21.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Συμπαιγνία Καραμανλή – ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν στη ΝΔ για την αποχή από τις εκλογές. Πως θα καλύψει το κενό ο Μητσοτάκης

H  αποχώρηση του κ. Καραμανλή από το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται από το 1989, είναι γεγονός ότι αποτελεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό και τάραξε τα “προεκλογικά νερά” εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Στο Μαξίμου, οσο κι αν προσπαθούν να δώσουν αλλη εντύπωση είναι εξαιρετικά πικραμένοι απο τη στάση Καραμανλή, και πιστεύουν οτι θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συνοχή του κόμματος στη Βορειο Ελλάδα και όχι μόνο.

Θεωρούν επίσης βέβαιο οτι για την επιλογή Καραμανλή  ήταν πλήρως ενήμερη απο καιρό η Κουμουνδόυρου και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπας. Είναι χαρακτηριστικό  οτι το κόμμα της αξιωματικής ανίπολίτευσης δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση για το γεγονός.

Ο κος  Καραμανλής με την επιλογήτου,λένε,  στηρίζει την κορυφαίο εκλογική επιλογή του κ. Τσίπρα, για τις υποκλοπές, αφού η αποχώρηση έχει συνδεθεί απο την εποχή της ομιλία του στα Ανώγεια, με τη διαφορτική στάση που κρατά στο θέμα αυτό.

Στελέχοι του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται σε μέσα ενημέρωσης δηλώνουν τα καλύτερα για τον Καραμανλή, ως να ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.  Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα τη ΝΔ,  ότι υπηρξε συμπαιγνία και συνενόησης  για την αποχώρηση, και μάλιστα  λίγο πριν τις εκλογές

Το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού θέλουν  ωστόσο, να κρατήσουν χαμηλούς τόνους τονίζοντας πως η επιλογή του Κώστα Καραμανλή να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική διαδρομή του δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς τις τελευταίες εβδομάδες πλήθαιναν οι πληροφορίες ότι δεν θα ήταν υποψήφιος στις εκλογές.

Στη Νέα Δημοκρατία σχολιάζουν δημόσια, ότι ο πρώην πρωθυπουργός όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική δεν  θα το έκανε με τρόπο που θα έβλαπτε την παράταξη του, αλλά αντιθέτως θα φροντίσει να την στηρίξει στην κρίσιμη μάχη που θα δώσει για την επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Για τον λόγο αυτό και  ανώτερη κυβερνητική πηγή με άμεση γνώση της τηλεφωνικής συνδιάλεξης Μητσοτάκη-Καραμανλή το πρωινό της Δευτέρας έλεγε χθες ότι η επικοινωνία τους έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, χωρίς καμία αιχμή και σε πνεύμα αμοιβαίας συνεννόησης και πως η διατύπωση αποχώρησης του κ. Καραμανλή δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας ως προς τη βούλησή του να στηρίξει την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο πρόεδρος του Κόμματος Κ. Μητσοτάκης καλείται τώρα να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό. της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου, τόσο για συμβολικούς όσο και για πολιτικούς λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου του κόμματος. Μάλιστα ο  πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη  την επόμενη Τετάρτη, οπότε και είναι μία ευκαιρία να ανακοινώσει τότε την απόφαση του.

Ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στον Έβρο και στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας και εκκρεμεί η τρίτη περιφέρεια, με τις τελευταίες εξελίξεις να είναι καθοριστικές για την τελική του απόφαση.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE