25.8 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Πρόκληση  ΚΚΕ:  Απαγορεύει να παχτεί ο Εθνικός Υμνος της Ουκρανίας

 

Καταγγελία που ξαφνιάζει κάνει κάνει το μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων κος Μάνος Επιτροπάκης. Τη στιγμή που στις κορυφαίες σκηνές όπερας του κόσμου, τραγουδούν τον ύμνο της Ουκρανίας -και όχι μόνο στον κόσμο της κλασικής μουσικής, και η Πάτι Σμιθ το έκανε σε συναυλία της- δεν επετράπη στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων να κάνει το ίδιο.

Με μια εκτενή, οργισμένη, αναλυτική ανακοίνωση στο Facebook ο Μάνος Επιτροπάκης,  καταγγέλει:. “Ενώ η Ορχήστρα, κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, αποφάσισε απόψε πριν την παράσταση στο θέατρο Ολύμπια, να παίξει τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον ηρωικό ουκρανικό λαό, τελικά αυτό δεν θα συμβεί κατόπιν παρέμβασης συνδικαλιστών.”

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ανάρτησης του κυρίου Επιτροπάκη:

«Φίλες και φίλοι, εργάζομαι στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων από το 1999. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν στιγμές καλές και κακές. Σήμερα ένιωσα για πρώτη φορά Ντροπή και ξεφτίλα και Οργή! Αύριο έχουμε συναυλία στο θέατρο Ολύμπια με έργα από όπερες. Μας προτάθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκινήσουμε την συναυλία με τον Εθνικό Ύμνο της Ουκρανίας, πράγμα που προσωπικά με ενθουσίασε και με έκανε υπερήφανο. Και ενώ χτες που έγινε η σχετική ανακοίνωση δεν υπήρξαν αντιρρήσεις, κάθε άλλο μάλιστα, σήμερα το ΚΚΕ και οι τυπικοί και άτυποι εκπρόσωποι του, δημιούργησαν επεισόδιο στην Ορχήστρα και την Χορωδία, ζητώντας να μην παιχτεί ο Ύμνος της Ουκρανίας, αλλά να παίξουμε κάτι άλλο υπέρ της… “Ειρήνης των Λαώνε” !

Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί! Στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, κι ενώ όλος ο ελεύθερος κόσμος στον πλανήτη στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών που δέχονται εισβολή, ενώ σε όλο τον ελεύθερο κόσμο οι καλλιτέχνες πιέζουν τον δικτάτορα Πούτιν και στην Ρωσία παραιτουνται Καλλιτέχνες από τις θέσεις τους, στην Ελλάδα, ο συνασπισμός Φασιστών, ΚΚΕ και ψεκασμένων, καπελώνει και εξευτελιζει τους Έλληνες Μουσικούς. Διότι η απόφαση να μην παιχτεί ο Εθνικός Ύμνος της Ουκρανίας, είναι παγκόσμια ξεφτίλα.Φυσικά παρόντος του Επιτροπάκη, τίποτα από αυτά δεν πέρασε έτσι. Σηκώθηκα πάνω και τους έτριψα στην μούρη την ξεφτίλα τους, τους έκανα με τα κρεμμυδάκια. Μου έφεραν και ενισχύσεις, το τριτοβάθμιο σωματείο, να μας συνετίσει! Μην τυχόν και παιχτεί ο Ύμνος της Ουκρανίας από Ελληνική Ορχήστρα!!! Πήραν κι αυτοί μια γεύση από Επιτροπάκη!

Αγαπητοί συνάδελφοι, αν θέλετε να λέγεστε μουσικοί, και όχι οργανοπαίχτες, δεν πρέπει να επιτρέψετε αυτήν την ξεφτίλα. Δεν πρέπει να επιτρέψετε το καπέλωμα της τέχνης που υπηρετεί τα ιδεώδη της ελευθερίας και του ανθρωπισμού, τα ιδεώδη του ελεύθερου δημοκρατικού κόσμου, που καταπάτησε ο Πούτιν, να τα πατήσει και η μπότα των σταλινικών απολιθωμάτων και των ακροδεξιών φίλων τους που στηρίζουν την εισβολή.Και όχι, η Μουσική δεν ενώνει το καλό και το κακό, ενώνει τους ανθρώπους και τους διαχωρίζει από τα ζώα!

Ο Ρώσος, μέγας Ροστροπόβιτς έξω από το τείχος του Βερολίνου, ένωσε τον κόσμο, δεν τον διαχώρισε! Ο Καζάλς το ίδιο απέναντι στον Φράνκο. Δεν ευχόταν απλά “ειρήνη” . Αλλά και ο Μπετόβεν, όταν έγραφε την Ηρωική, 3η Συμφωνία του, την έγραψε για να στηρίξει την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Και απέσυρε την αφιέρωση στον Ναπολέοντα όταν αυτός πήρε τον λάθος δρόμο.Δεν ξέρω για εσάς, εγώ αύριο πάντως θα σηκωθώ από το αναλόγιο μου και θα φωνάξω Ζήτω η Ουκρανία, Ζήτω ο Ελεύθερος Κόσμος!Και σας καλώ κι εσάς να κάνετε το ίδιο, και να μην επιτρέψετε τον εξευτελισμό της Ορχήστρας μας.Εγώ στήριξη στον εισβολέα δεν θα δώσω!Δεν θα ζήσω με τέτοια ντροπή! Στην Φώτο η Παρτιτούρα από τον Εθνικό Ύμνο της Ουκρανίας, που η ορχήστρα αποφάσισε να μην παιχτεί. Ντροπή και Ξεφτίλα

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE