Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός με τη μεταγραφή Αλεξανδρόπουλου καθώς άφησε στα κρύα του λουτρού την ΑΕΚ και προκάλεσε αμηχανία στον Παναθηναϊκό.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, λένε με νόημα ότι ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη για να προχωρήσει ή καλύτερα να κλέψει τον πρώην “πράσινο” Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο που είχε πάρει μεταγραφή στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ο 22χρονος διεθνής μέσος άρεσε πολύ στους Πειραιώτες από τότε που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό και ειδικά από ένα σπουδαίο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη φανέλα των «πράσινων».

Τότε βέβαια δεν υπήρχαν συνθήκες για να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής, αλλά από τη στιγμή που έφυγε για την Σπόρτινγκ στην οποία όμως δεν έπιασε, τα δεδομένα άλλαξαν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλεξανδρόπουλος δεν ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα καθώς είχε στο μυαλό τη διεθνή καριέρα Μετά όμως την απόφαση της πορτογαλικής ομάδας να μην τον έχει στο γκρουπ των βασικών για τη νέα χρονιά, ο στόχος του ήταν να κάνει μεταγραφή σε μία σημαντική λίγκα. Πάντως είναι αλήθεια ότι από τις ξένες ομάδες η η Κοπέγχάγη είχε δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ξέροντας πολύ καλά την αξία του παίκτη και λόγω Ζέκα.

Καθημερινή επικοινωνία από τον Ολυμπιακό – στα κρύα του λουτρού η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός και οι άνθρωποί του είχαν καθημερινή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα με τον παίκτη αλλά και με τους ανθρώπους της Σπόρτινγκ. Η άρνησή του να αποδεχτεί την πρόσφατη πρόταση της ΑΕΚ είχε κάνει όλους να πιστεύουν ότι ο Σωτήρης είχε αποφασίσει οριστικά να μην επιστρέψει στην Super League.  Τελικά η ΑΕΚ που ήθελε πολύ τον παίχτη, έμεινε στα…κρύα του λουτρού, Η  επιμονή του Ολυμπιακού και οι συνθήκες που παρουσίασαν στον ποδοσφαιριστή τελικά δικαίωσαν την πειραϊκή ομάδα.

Τον επόμενο χρόνο ο Αλεξανδρόπουλος θα φορά τα κόκκινα, με σκοπό να συνεχιστεί αυτό για πολλές σεζόν ακόμη. Υπολογίζεται για αμυντικό χαφ, αλλά και για «8αρι» και θα δώσει σίγουρα λύσεις στον Μαρτίνεθ που ισχυροποιεί τη μεσαία γραμμή του με έναν ακόμη αξιόλογο παίκτη. Έχοντας πια ένα γκρουπ χαφ όπως οι Ιμπόρα, Χουάνγκ, Αλεξανδρόπουλο, Μαντί, Μπουχαλάκη και Καρβάλιο.

Αμηχανία στους φίλους του Παναθηναϊκού

Η απόκτηση του Αλεξανδρόπουλου προκάλεσε αμηχανία στους φιλάθλους τουυ Παναθηναϊκού. Ήταν άλλωστε από τα αγαπημένα παιδιά της πράσινης εξέδρας κι ας μην έπαιζε πολύ λόγω Γιοβάνοβιτς που δεν τον εμπιστευόταν. Τώρα κάποιοι τον αποκαλούν “προδότη” καθώς κάποτε φιλούσε τη φανέλα με το τριφύλλι και τώρα θα παίζει στον αιώνιο εχθρό που είναι ο Ολυμπιακός