18.1 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Καζακστάν:  “Θανατηφόρα” τάγματα στρατιωτικών και παραστρατιωτικών στέλνει ο Πούτιν

Ισχυρές δυνάμεις του ρωσικού στρατού, κυρίως ειδικά εκπαιδευμένους αλεξιπτωτιστές, αλλά και μισθοφόρους της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner., στέλνει επειγόντως στο Καζακστάν ο Πούτιν, για να καταστήσουν της αντιδράσεις των διαδηλωτών και να προστατεύσει κρίσιμες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, μιλάμε για λόχους των ειδικών δυνάμεων της 76ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και ένα λόχο  της 45ης Ταξιαρχίας Αερομεταφερόμενων Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες θα διασφαλίσουν καίριες εγκαταστάσεις από τους διαδηλωτές.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες για προετοιμασίες για αποστολή στο Καζακστάν και εφεδρικών ρωσικών  μονάδων της 55ης ορεινής ταξιαρχίας, καθώς και της 2ης και 24ης ταξιαρχίας των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δύο αεροσκάφη έχουν ήδη απογειωθεί προς την κατεύθυνση του Καζακστάν, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, αν και τα αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Chkalovsky πριν από τα μεσάνυχτα.

Εκτός από τη Ρωσία, η Λευκορωσία και η Αρμενία σκοπεύουν επίσης να στείλουν τα στρατεύματά τους στο Καζακστάν, ωστόσο, προφανώς, μιλάμε μόνο για μερικές δεκάδες στρατιώτες, με τα δεδομένα αυτά να επιβεβαιώνονται από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας.

Επίσης πριν από αρκετές ώρες, ρωσικό αεροσκάφος Il-76 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Αλμάτι, με περίπου 300 μισθοφόρους της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

Οι Ρώσοι μισθοφόροι στρατιωτικοί έχουν αποστολή να καθαρίσουν το έδαφος της πόλης από τους εξεγερμένους προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχό της, η κυβέρνηση του Καζακστάν

Σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό επιστήμονα Stanislav Belkovsky, το κύριο καθήκον των Ρώσων μισθοφόρων θα είναι να προστατεύσουν το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ από την κατάληψη του από τους εξεγερμένους ριζοσπάστες, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι διαδηλωτές σκοπεύουν να πάρουν τον έλεγχο αυτής της εγκατάστασης, στην οποία δεν υλοποιείται  μόνο εκτόξευση διαστημικών σκαφών, αλλά υπάρχει ο πλήρης έλεγχος των δορυφόρων που είναι σε τροχιά στο πλανήτη.

Αυτό ισχύει και για τους στρατιωτικούς διαστημικούς δορυφόρους της Ρωσίας

“Οι δυνάμεις PMC” Wagner ρίχνονται στο Καζακστάν με το πρόσχημα της διασφάλισης της ασφάλειας του κοσμοδρομίου Baikonur, για να μην αποσταλούν ρωσικά τακτικά στρατεύματα, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζονται οι αξιωματούχοι ασφαλείας του Καζακστάν.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψειτων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ για τι «εγγυήσεις ασφαλείας». Κοιτάμε, ακολουθούμε», ενημερώνουμε”, δήλωσε ο Ρώσος ειδικός Μπελκόφσκι.

Ο πρόεδρος του Καζκστάν Jomart Tokayev, ζήτησε από την Οργάνωση Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), επίσημα στρατιωτική «βοήθεια» για να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση στην χώρα.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν μίλησε για «τρομοκράτες» που  κατέκλυζαν στρατηγικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε ότι απαιτούνταν συμμαχική στρατιωτική βοήθεια για να κατασταλούν ενέργειες «τρομοκρατικών οργανώσεων», όπως τις ονόμασε.

Ο Τοκάγιεφ έχει δώσει εντολή ήδη στον στρατό να αντιμετωπίσει τους βίαιους διαδηλωτές που κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιπλέον, είπε ότι μια «έντονη μάχη» μεταξύ μιας αερομεταφερόμενης στρατιωτικής μονάδας και των «τρομοκρατών» βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Αλμάτι, τη στιγμή της ομιλίας του.

Αυτοί οι εξαιρετικά οργανωμένοι «τρομοκράτες» είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ισχυρίστηκε ο Τοκάγιεφ.
Οι διαδηλώσεις στο Καζακστάν ξεκίνησαν λόγω της ταχείας αύξησης των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου, αφού η κυβέρνηση αφαίρεσε τα ανώτατα όρια τιμών και τελικά εξελίχθηκε σε μια αντικυβερνητική εξέγερση σε όλη τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, η αναταραχή έχει οδηγήσει στην παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας και στη δέσμευση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα όρια.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΟΣΣΑ, ο αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, επιβεβαίωσε πως θα αναπτυχθεί «ειρηνευτική αποστολή» στο Καζακστάν κατόπιν αιτήματος του Αλμάτι.

Οι δυνάμεις αναμένεται να αναπτυχθούν στο Καζακστάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα, αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE