17.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Χαρδαλιά αποφάσισε ο Μητσοτάκης. Τέλος ο Πατούλης απο την Περιφέρεια. Προβληματισμός για Μπακογιάννη, στο Δήμο

«Κλείδωσε»,  η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής, μετά την οριστική απόφαση του Πρωθυπουργού να “τελειώσει” τον Γιώργο Πατούλη.  Η κατ αρχή επιλογή του νυν δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, δεν καρποφόρησε αφού ο ίδιος αποφάσισε  να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία στη Γλυφάδα, όπως ξεκαθάρισε  με ανάρτησή του,  στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το μεσημέρι της Κυριακής.

¨Εθεσε επίσης προυποθέσεις που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως έχουν ενα κόμη πονοκέφαλο που  έχει να κάνει με το Δήμο Αθηναίων  και τον Δήμαρχο  Κώστα Μπακογιάννη

Να ολοκληρωθεί η περιοδεία Χαρδαλιά

Ο  Νίκος Χαρδαλιάς πήρε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να ολοκληρώσει την περιοδεία που ξεκίνησε σήμερα σε στρατόπεδα της χώρας για τα αντιπυρικά τους σχέδια και επέστρεψε στην Αθήνα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Αττικής. Χθες, απόγευμα Σαββάτου, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε περάσει και πάλι το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Ο υφυπουργός Άμυνας, επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Ανακοινώσεις αναμένονται αύριο, Δευτέρα, ενώ το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Χαρδαλιά θα γίνει την Τρίτη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από Κύπρο και Λέσβο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν από χθες σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και χθες και σήμερα για το θέμα. Ο ίδιος θεωρείται «στρατιώτης» της παράταξης και, παρά το γεγονός ότι ενδιαφερόταν πρωτίστως να παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας, επιστρατεύεται για να δώσει τη μάχη της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας -σενάριο που είχε συζητηθεί και προ καιρού εκ νέου.

Ο πονοκέφαλος  Κώστας Μπακογιάννης

Πονοκέφαλος επικρατεί στο Μαξίμου και για την υποψηφιότητα Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας.  Δημοσκοπίσεις που φτάνουν στα χέρια του επιτελείου  του Πρωθυπουργού, δείχνουν οτι ο νυν δήμαρχος βρίσκεται σε δυσμένεια απο την πλειοψηφία των πολιτών που του αποδίδουν ανικανότητα σε μιά σειρά πρωτοβουλίες έλαβε.  Πρώτα η  μεγάλη αποτυχία στα έργα του περίφημου περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο γεγονός οτι η  Αθήνα παραμένει μια βρώμικη πόλη και κυρίως στην αταξία που επικρατεί σε θέματα ασφάλειας και καθημερινότητας.

Ο Προβληματισμός είναι έντονος, αλλά είναι κατανοητό οτι ο κος Μητσοτάκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγο της ισχυρής συγγένιας που έχει με τον κο Μπακογιάννη.

Είναι άγνωστο τι θα γίνει τελικά.

Τρείς προυποθέσεις που είχε θέσει ο Γ, Παπανικολάου

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, είσεθέσει  στον Πρωθυπουργό στη συνάντηση της Παρασκευής,  τρείς  προϋπόθεσεις για να αποδεχτεί την πρόταση και να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής

ΠΡΩΤΟ να του διασφαλίσουν ότι ο Γιώργος Πατουλης δεν θα είναι αντάρτης υποψήφιος και ότι οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που διαθέτει θα προσχωρήσουν με το «καλημέρα» στη περιφερειακή του Παράταξη. Αν και λογικό το αίτημα του δημάρχου Γλυφάδας, γίνεται αντιληπτό πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει τέτοια διασφάλιση, από τη στιγμή που θα κοπούν οι γέφυρες με τον Πατούλη.

ΔΕΥΤΕΡΟ θέμα που ανέπτυξε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενώπιον του πρωθυπουργού ο κ. Παπανικολάου, είχε να κάνει με την δυνατότητα να επιλέξει το πρόσωπο που θα ηγηθεί της παράταξης που εχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια στον δήμο Γλυφάδας.

Επι της ουσίας ζήτησε από τον Μητσοτάκη να τον εξουσιοδοτήσει προκειμένου να δωσει το χρίσμα σε όποιον αυτός κρίνει ότι μπορεί να τον διαδεχτεί στον δημαρχιακό θώκο.

ΤΡΙΤΟ θέμα  είχε να κάνει με την αναγκαία οικονομική στήριξη από την πλευρά του κόμματος. Με απλά λόγια ζήτησε χρήματα που θα του διασφαλίσουν μια αξιόμαχη προεκλογική καμπάνια.

Αν και από την πλευρά της κυβέρνησης απέφευγαν κάθε σχόλιο σε σχέση με την συνάντηση Μητσοτάκη – Παπανικολάου, το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ανακοίνωση, μπορεί να συνδέεται και με τους όρους που έθεσε ο δήμαρχος Γλυφάδας προς τον πρωθυπουργό.

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE