21.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Βίκος: Βάζει ψηλά τον πήχη με επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ σε μια πενταετία. Σε ποιους τομείς πέφτει το βάρος

Σε επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ προχωράει την προσεχή πενταετία η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, που παράγει το εμφιαλωμένο νερό “Βίκος” και τα ομώνυμα αναψυκτικά.

Στόχος είναι να εδραιώσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Ελλάδα αλλά και να επεκταθεί στο εξωτερικό όπου διατηρεί προς το παρόν περιορισμένη παρουσία.

Οι προαναφερόμενες επενδύσεις αφορούν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, σε δαπάνες για νέες κτιριακές υποδομές και logistics, σε τεχνολογία και σε βιωσιμότητα-διαχείριση ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών.

Πρόσφατα η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση χρηματοδότησης για ποσό που ανέρχεται στα 50,3 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία:

  • το 50% χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,
  • το 30% μέσω Eurobank και
  • το υπόλοιπο 20% μέσω ίδιας συμμετοχής της εταιρείας. Με το συγκεκριμένο ποσό πρόκειται να καλύψει μέρος του πενταετούς πλάνου, που προαναφέρθηκε.

Σύμφωνα με το capital, στο πλαίσιο των επενδύσεων αυτών περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία νέας αποθήκης με στεγασμένη επιφάνεια 22.000 τετραγωνικών μέτρων στο Καλπάκι Ιωαννίνων με σκοπό να ενισχύσει τις ανάγκες της εταιρείας.

Είναι προγραμματισμένη επίσης η προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής που θα εναρμονίζονται με τις επιταγές του Industry 4.0. Το παρασκευαστήριο αναψυκτικών στην ίδια περιοχή θα καταστεί ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της εταιρείας, ελαχιστοποιώντας ζητήματα που τυχόν προκύπτουν κατά την παραγωγική διαδικασία. Επίσης θα δημιουργηθούν νέα γραφεία στις μονάδες της επιχείρησης. Προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις οροφές του συνόλου των εργοστασίων και αντικατάσταση των λαμπτήρων με λαμπτήρες led για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Επενδύσεις όμως κατευθύνονται και στον τομέα της τεχνολογίας. Πρόσφατα το νέο ERP της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων μεταφέρθηκε σε περιβάλλον cloud, ενώ θα αναπτυχθεί καινούργιο σύστημα CRM για την ενημέρωση των συνεργατών εντός και εκτός εταιρείας. Ποσό που θα αγγίξει τα 20 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθεί στον τομέα της διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων, ενώ ποσό 28 εκατομμυρίων θα διατεθεί για εξυπηρέτηση των πελατών χονδρικής σε ψυγεία, σε στόλο φορτηγών καθώς και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την ανάπτυξη του δικτύου της επιχείρησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η επιχείρηση λόγω του εκτοπίσματος που διατηρεί στην τοπική κοινωνία της Ηπείρου όπου εδρεύει, αποτελεί προτιμώμενο εργοδότη όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για κατοίκους της Αθήνας, οι οποίοι επιδιώκουν την αποκέντρωση, αναζητώντας θέσεις εργασίας στην περιφέρεια.

Επιθυμία όσων αναζητούν μία θέση εργασίας μακριά από την πρωτεύουσα είναι να μετοικήσουν στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σχετικά από τον διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, Κωνσταντίνο Σεπετά, πρόκειται είτε για ανώτερα στελέχη, είτε για εργατοτεχνικό προσωπικό που αναζητά διέξοδο από το αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας.

Η εταιρεία πρόκειται εκτός των άλλων να τρέξει πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών τόσο με θεωρητική όσο και με πρακτική άσκηση στις εγκαταστάσεις της, ούτως ώστε να απορροφήσει νέο ανθρώπινο δυναμικό τα επόμενα χρόνια.

Στα 120 εκατομμύρια ευρώ ο τζίρος του 2023

Σημειώνεται ότι η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων κινήθηκε εντός των αρχικών προβλέψεων της διοίκησης για το 2023, με ανάπτυξη κύκλου εργασιών κατά 14%, φτάνοντας στα 120 εκατ. ευρώ και η πρόβλεψη για το 2024 είναι ότι θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE