19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Τριγμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την διαγραφή Πολάκη. Ποια κορυφαία στελέχη διαφωνούν

Με έντονες διαφωνίες από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την διαγραφή Πολάκη  αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συζητηθεί το θέμα.

Στελέχη, όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνουν πως «Δεν πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποια ηθική απαξία στο πρόσωπό του. Είναι κατά τη γνώμη μου, μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε, χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος δηλώνει πως «δεν περισσεύει κανένας», αλλά και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη εκτός από αγαπητό σύντροφο  και φίλο.

Μέχρι σήμερα, επίσης  καμία από τις Νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανά την Ελλάδα, αλλά ούτε και κάποιος βουλευτής ή προβεβλημένο κομματικό στέλεχος μπορεί να μην έχουν αντιταχθεί στην παραπομπή του κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά οι περισσότεροι δεν αποσιωπούν το γεγονός ότι «υπάρχει ένα κλίμα (σ.σ. υπέρ του Παύλου Πολάκη) κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», όπου ο Βουλευτής Χανίων δραστηριοποιούνταν με ένταση, γνωρίζοντας χιλιάδες υποστηρικτές.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή του βουλευτή Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Σύμφωνα με το καταστατικό, οι προβλεπόμενες ποινές για τις πράξεις του είναι τέσσερις: αναστολή ιδιότητας μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαγραφή, σύσταση ή επίπληξη

Ο Παύλος Πολάκης ήδη  έχει τεθεί ήδη εκτός ψηφοδελτίων, και εν συνέχεια καθαιρέθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου επέκρινε τη στάση που τήρησε ο βουλευτής, τονίζοντας πως «νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη ουδείς δικαιούται να ρίχνει λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του» συμπληρώθηκε, ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος διαχωρίζουν την θέση τους από τις επιλογές Πολάκη επισημαίνοντας  πως «ο καθένας επέλεξε το δρόμο του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  φαίνεται πως με την απομάκρυνση Πολάκη επιθυμεί  να προστατευθεί το κόμμα, όντας και στην τελική ευθεία για τις εκλογές και φυσικά να μπορέσει να αλιεύσει ψήφους από την μερίδα εκείνη των ψηφοφόρων που διαφωνούν με την  σκληρή “πολιτική” Πολάκη.

Αυτά είναι τα κεντρικά μηνύματα, επί του θέματος:

Ο πρόεδρος του κόμματος δεν εκβιάζεται
Ο αγώνας κατά της διαφθοράς του «καθεστώτος Μητσοτάκη» είναι αγώνας συλλογικός και δεν μπορεί να γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο
Δεν χωράνε αυτόνομες πολιτικές και προσωπικές ατζέντες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί πάντα συλλογικά

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή εισήγηση του κ. Τσίπρα εκτιμάται ότι δύσκολα θα απορριφθεί, ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, με επικεφαλής τον Αντώνη Κοτσακά, αναμένεται σχετικά σύντομα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αφενός το εσωκομματικό τοπίο και αφετέρου να εκπέμπεται ενιαία το προεκλογικό μήνυμα του κόμματος στο εξής.

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE