21.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Τουρκική βόμβα: Σχέδιο εισβολής σε ελληνικό νησί, αναγγέλει Τούρκος Δημοσιογράφος

 

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν πίσω από τις καταγγελείες της κυβέρνησης του στον ΟΗΕ για παραβίαση των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων από την Ελλάδα. “Ο τούρκος ηγέτης θέλει να δικαιολογήσει στην διεθνή σκηνή μια εισβολή σε κάποιο ελληνικό νησί που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά παράλια λόγω της υποτιθέμενης καταπάτησης των Συνθηκών για τα αποστρατικοποιημένα νησία”,γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος

Συμφωνα με ανάρτηση  του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ,στο ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor που εδρεύει στην Στοκχόλμη : «Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ήδη κάνει κάποιες εργασίες στα Ηνωμένα Έθνη για να δικαιολογήσει μια πιθανή εισβολή, γνωστοποιώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και των Συνθηκών Ειρήνης των Παρισίων του 1947, οι οποίες καθιέρωσαν το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου».

Το θέμα με την κυριαρχία των νησιών κρατείται σκόπιμα στην εγχώρια ατζέντα της Τουρκίας από τον Ερντογάν, με αξιωματούχους, κομματικά στελέχη και προπαγανδιστές να αμφισβητούν συχνά το καθεστώς αυτών των νησιών και να απειλούν να εισβάλουν σε αυτά.

Ωστόσο, ο τούρκος δημοσιογράγος, αναφέρει ότι η εκστρατεία του Ερντογάν ξεκίνησε νωρίτερα: «Η εκστρατεία της κυβέρνησης Ερντογάν κατά της Ελλάδας άλλαξε ταχύτητα με τη μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τον Ιούλιο του 2020».

Ολόκληρη η δήλωση του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ

«Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Τουρκία διεξήγαγε μεγάλη στρατιωτική άσκηση για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με μονάδες του πολεμικού ναυτικού να δοκιμάζουν τις αμφίβιες ικανότητες τους.
Ένας καταιγισμός διπλωματικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με ολοένα και πιο πολεμική ρητορική από Τούρκους αξιωματούχους υποδηλώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικός σχεδιασμός στην κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία προσχήματος για πιθανή εισβολή στα ανατολικά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος κοντά στην τουρκική ενδοχώρα.

Μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι μια εκστρατεία για να υποστηρίξει μια τέτοια εισβολή έχει ήδη ξεκινήσει, έχουν παρατηρηθεί σε πρόσφατες ανακοινώσεις και παρατηρήσεις τουρκικών κυβερνητικών αξιωματούχων καθώς και στην στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο.

Στους στόχους περιλαμβάνονται νησιά κοντά στην Τουρκία όπως η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, η Λήμνος και η Σαμοθράκη. «Αυτά τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τις Συνθήκες Ειρήνης των Παρισίων του 1947 με την προϋπόθεση ότι δεν τα οπλίσει. Αλλά η Ελλάδα άρχισε να το παραβιάζει αυτό στη δεκαετία του ’60. …. Τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν υπό όρους.

Εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει, η κυριαρχία αυτών των νησιών θα αμφισβητηθεί. Εάν χρειαστεί, θα εκδώσουμε μια τελευταία προειδοποίηση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT στις 10 Φεβρουαρίου 2022. Η συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στo κρατικό TRT αποκάλυψε την εκστρατεία της Τουρκίας να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ήδη κάνει κάποιες εργασίες στα Ηνωμένα Έθνη για να δικαιολογήσει μια πιθανή εισβολή, γνωστοποιώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και των Συνθηκών Ειρήνης των Παρισίων του 1947, οι οποίες καθιέρωσαν το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Σε επιστολή του στις 13 Ιουλίου 2021 προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Φεριντούν Σινιρλίογλου- μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, έγραψε ότι «η συνεχιζόμενη εσκεμμένη και επίμονη και ουσιαστική παραβίαση από την Ελλάδα των διατάξεων αποστρατικοποίησης των συνθηκών ειρήνης της Λωζάνης και των Παρισίων, οι οποίες είναι βασικές για την εκπλήρωση του αντικειμένου και του σκοπού τους, συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας». Πρόσθεσε πως «Η Ελλάδα παραβιάζει βασικές διατάξεις των συνθηκών βάσει των οποίων απέκτησε κυριαρχία στα νησιά, πράγμα που, από νομική άποψη, σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί, έναντι της Τουρκίας, να επικαλείται τον τίτλο της σύμφωνα με τις ίδιες συνθήκες για τους σκοπούς μιας οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων».

Ο δημοσιογράφος αποτελεί “κόκκινο πανί” για τον Ερντογάν, για τις αποκαλύψεις που κάνει για θέματα θρησκευτικά, ιδεολογικά, για εθνοτικά κινήματα και ριζοσπαστικές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στην σημερινή Τουρκία. Δημοσιοποιεί έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, που αφορούν κυρίως τη σημερινή Τουρκία. Ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν τον διαύλο διάδωσης ψευδών ειδήσεων που προέρχονται απευθείας από το γραφείο επικοινωνίας του Προέδρου Ερντογάν, που διευθύνεται από τον στενό του βοηθό Φαχρεττίν Αλτούν.

 

 

 

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE