18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί 4άστερο στη Φλώρινα. Στο στόχαστρο ξενοδοχεία σε Τήνο και Νάουσα Ημαθίας

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που δεν αφήνουν ανέγγιχτες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες

Για τις 14 Φεβρουαρίου 2024, έχει προγραμματιστεί -εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- πλειστηριασμός για τη ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων “Emerald Suites” στη Φλώρινα.

Ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από τη Cepal και στρέφεται εις βάρος δύο οφειλέτιδων, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο 1,8 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει τα εξής ακίνητα:
  1.  Για την πρώτη οφειλέτιδα, ο πλειστηριασμός αφορά το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% ενός οικοπέδου μετά επ’ αυτού παλαιού διατηρητέου κτίσματος, μετά πάντων των κτισμάτων υπαρχόντων και μελλοντικώς ανεγερθησομένων, καθώς και πάντων των παραρτημάτων, παρακολουθημάτων, προσαυξημάτων, παραπηγμάτων, έργων, πραγμάτων, εγκαταστάσεων και συστατικών μερών αυτού, που βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας, και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Κοζάνης, Βογατσικού και πλατείας Μαραθώνος, συνολικής εκτάσεως κατά τον τίτλο κτήσης 916,54 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 894 τ.μ. Επί του ως άνω οικοπέδου υπάρχει μία παλαιά οικεία που αποτελείται από: υπόγειο, εμβαδού 100 τ.μ., ισόγειο με ένα διαμέρισμα, εμβαδού 100 τ.μ., και από τον πρώτο όροφο – σοφίτα, εμβαδού 30 τ.μ.
  2. Για τη δεύτερη οφειλέτιδα, ο πλειστηριασμός διενεργείται επί του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% ενός οικοπέδου, μετά πάντων των κτισμάτων υπαρχόντων και μελλοντικώς ανεγερθησομένων, καθώς και πάντων των παραρτημάτων, παρακολουθημάτων, προσαυξημάτων, παραπηγμάτων, έργων, πραγμάτων, εγκαταστάσεων και συστατικών μερών αυτού, που βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας και ειδικότερα στη γωνία των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Λεωφόρου Νίκης αριθμός 41) και Κοζάνης αριθμός 3, εκτάσεως κατά μεν τον τίτλο κτήσεως 276,06 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 277 τ.μ.

Σύμφωνα με το capital, γίνεται μνεία ότι σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης πρόκειται για δύο όμορα οικόπεδα. Από την αυτοψία και από τα στοιχεία του τεχνικού φακέλου του ακινήτου διαπιστώθηκε ότι τα δύο οικόπεδα έχουν συνενωθεί πολεοδομικά με έκδοση οικοδομικής άδειας, με σκοπό την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου και την προσθήκη νέου κτιρίου.

Επιπλέον, όπως γίνεται αντιληπτό και από την ιστοσελίδα θέασης του Κτηματολογίου, τα δύο οικόπεδα είναι και εν τοις πράγμασι συνενωμένα (το νέο κτίριο-βόρεια εδράζεται κατά το 1/3 περίπου στο νότιο εκ των δύο οικοπέδων). Στο οικόπεδο υπάρχει κτίσμα το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο.

Όπως αναφέρεται και ανωτέρω, σύμφωνα με τις οικοδομικές άδειες, τα δύο οικόπεδα έχουν συνενωθεί, με σκοπό τη δημιουργία ξενοδοχείου, το οποίο αποτελείται από δύο τμήματα. Στο βόρειο τμήμα του όλου οικοπέδου χτίστηκε το καινούριο τετραώροφο κτίριο, ενώ στο νότιο τμήμα έγινε ανακαίνιση ενός διατηρητέου κτίσματος. Το ξενοδοχείο βρέθηκε σε λειτουργία με την επωνυμία Emerald Suites 4*.

Σφυρί για 4στερο στη Φλώρινα – Ξανά στο "στόχαστρο" ξενοδοχειακές μονάδες σε Τήνο και Νάουσα

Όσον αφορά το διατηρητέο κτίριο, πρόκειται για διώροφο κτήριο που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο. Αναλυτικότερα: Υπόγειο: επιφάνειας 89,12 τ.μ. που αποτελείται από βοηθητικούς χώρους και χώρους spa (σύμφωνα με προφορικές πληροφορίες από κατοίκους της Φλώρινας, τα spa δεν λειτουργούν). Ισόγειο: επιφάνειας 90,28 τ.μ. που αποτελείται από 1 δίχωρο τρίκλινο δωμάτιο, βοηθητικούς χώρους και εσωτερικό κλιμακοστάσιο. Α’ όροφος: επιφάνειας 63,40 τ.μ. που αποτελείται από 1 δίχωρο τρίκλινο δωμάτιο.

Όσον αφορά το πρόσθετο κτίριο, πρόκειται για τετραώροφη οικοδομή με σοφίτα, που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, Α’ όροφο, Β’ όροφο, Γ’ όροφο και σοφίτα. Αναλυτικότερα: 2ο υπόγειο: επιφάνειας 424,17 τ.μ. που αποτελείται από μηχανοστάσια, δεξαμενή νερού και γραφείο συντήρησης. 1ο υπόγειο: επιφάνειας 467,03 τ.μ. που αποτελείται από πισίνα, αποδυτήρια, λινοθήκη, χώρο πλυντηρίων, αποθήκη επίπλων, χώρους μασάζ, χώρο σάουνας και χαμάμ, γραφείο, ντουζιέρες, γυμναστήριο και χώρους υγιεινής. Ισόγειο: επιφάνειας 414,50 τ.μ. που αποτελείται από χώρο υποδοχής, γραφείο, χώρο αναμονής, χώρο πρωινού, εστιατορίου και μπαρ, παρασκευαστήριο, βεστιάριο, δύο ανελκυστήρες και δύο κλιμακοστάσια. Α’ όροφο: επιφάνειας 343,58 τ.μ. που αποτελείται από 8 δίκλινα δωμάτια, μία δίχωρη σουίτα, κλιμακοστάσιο, δύο ανελκυστήρες και διάδρομο. Β’ όροφο: επιφάνειας 343,58 τ.μ. που αποτελείται από 7 δίκλινα δωμάτια, δύο δίχωρες σουίτες, κλιμακοστάσιο, δύο ανελκυστήρες και διάδρομο. Γ’ όροφο: επιφάνειας 370,59 τ.μ. που αποτελείται από 1 τρίκλινο δωμάτιο, 6 δίχωρες δίκλινες μεζονέτες, 2 τρίχωρες τετράκλινες μεζονέτες, κλιμακοστάσιο, δύο ανελκυστήρες και διάδρομο. Σοφίτα: επιφάνειας 81,00 τ.μ. που αποτελεί τα δεύτερα επίπεδα των μεζονετών του Γ’ ορόφου.

Για το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% των ανωτέρω όμορων συνενωμένων οικοπέδων (διατηρητέου κτίσματος και του ξενοδοχείου) ορίζεται το ποσό των 1.800.000 ευρώ.

Επίσης, για τις 27 Μαρτίου 2024, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Πόλη της Τήνου, στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Ζ. Αλαβάνου, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.650.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει ξαναβρεθεί στο “στόχαστρο” των πλειστηριασμών. Ο πρώτος πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022 αλλά τέθηκε σε αναστολή, ενώ τον Οκτώβριο του 2022 χτύπησε το σφυρί, με τιμή εκκίνησης και τότε τα 1.650.000 ευρώ, αλλά δεν εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος. Ακολούθησαν και άλλες αναστολές και άγονα σφυριά, με αυξομειώσεις στην τιμή εκκίνησης.

Ο πλειστηριασμός, που επισπεύδεται από την Intrum Hellas, αφορά συγκεκριμένα σε ένα ξενοδοχείο Γ’ τάξεως με το οικόπεδό του, που βρίσκεται στην συνοικία Αγία Παρασκευή 12 της Πόλης Τήνου και επί της συμβολής των οδών Αγίας Παρασκευής και Ζ. Αλαβάνου.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο με καλυμμένη επιφάνεια 186 τ.μ. εκ των οποίων τα 166 τ.μ. είναι αποθήκες, ισόγειο, πρώτος όροφος, δεύτερος όροφος και δώμα με συνολική καλυμμένη επιφάνεια 744 τ.μ. Το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 186 τ.μ. και αποτελείται από εσωτερικό κλιμακοστάσιο, 5 αποθήκες, παρασκευαστήριο πρωινού, διάδρομο και 4 WC.

Το ισόγειο έχει συνολική επιφάνεια 186 τ.μ. και αποτελείται από εσωτερικό κλιμακοστάσιο, τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου (υποδοχή, καθιστικά, χώροι εστίασης κ.λπ.) και 8 δωμάτια με μπάνιο, διάδρομο, λινοθήκη τραπεζαρίας. Ο 1ος και ο 2ος όροφος έχουν ο καθένας συνολική επιφάνεια 186 τ.μ. Και οι δύο όροφοι χρησιμοποιούνται ως χώροι δωματίων, ενώ το δώμα έχει επιφάνεια 11,89 τ.μ. και χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Η επικοινωνία μεταξύ των ορόφων του κτιρίου γίνεται με κλιμακοστάσιο.

“Δρυάδες Hotel”

Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επανήλθε και το ξενοδοχείο “Δρυάδες Hotel ” στη Νάουσα Ημαθίας, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει “ψαλιδιστεί” στις 816 χιλ. ευρώ, από 1,02 εκατ. ευρώ στους δύο προηγούμενους – άγονους – πλειστηριασμούς.

Ο νέος πλειστηριασμός, που επισπεύδεται από την Intrum Hellas, έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου 2024.

Το ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί είναι κατασκευασμένο σε αγροτεμάχιο, που βρίσκεται στη θέση “Χώρας Νερού” Νάουσας κι έχει έκταση 4.002,96 τ.μ. Βρίσκεται δυτικά της πόλης της Νάουσας, σε απόσταση 1,1 χλμ. από αυτήν. Το ακίνητο απέχει 1,1 χλμ. από την Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας και 610 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

Dryades.PNG

Είναι ένα ξενοδοχείο κλασικού τύπου 3 αστέρων που αποτελείται από:

Υπόγειο: Έχει εμβαδόν 431,35 τ.μ. και λειτουργεί ως βοηθητικός χώρος-αποθήκη
Ισόγειο γκαράζ: Έχει εμβαδόν 110,66 τ.μ.

Τμήμα ισογείου και πρώτος όροφος: Έχει εμβαδόν 796,48 τ.μ. και περιλαμβάνει δωμάτια, σαλόνια, μαγειρείο και χώρο υποδοχής.

Η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει 19 δωμάτια και 46 κλίνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καταλύματος στο διαδίκτυο, το ξενοδοχείο διαθέτει χώρο δίπλα στο τζάκι ή στο μπαρ. Επίσης διαθέτει εξωτερική πισίνα εμβαδού 110 τ.μ., με ημικυκλικό υδρομασάζ. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και φουσκωτή πισίνα για παιδιά έως 5 ετών. Ο περιβάλλων χώρος είναι περιφραγμένος, ενώ κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η ύπαρξη κιόσκι-μπάρμπεκιου, εμβαδού 25,00 τ.μ., και αποθήκη, εμβαδού 2,00 τ.μ. Ως έτος κατασκευής θεωρείται το 2005.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE