26.1 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Σολτς: Ανατροπή στη Γερμανική Βουλή: Ο «πόλεμος του Πούτιν» στρέφεται εναντίον του ελεύθερου κόσμου”. Εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δις.

 

Ο «πόλεμος του Πούτιν» είναι εναντίον του ελεύθερου κόσμου τόνισε ο ο Όλαφ Σολτς σε μια ιστορική ομιλία στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, και προαναγγέλλοντας τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα και αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία.

Ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου εμβέλειας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στον τομέα της άμυνας μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Όλαφ Σολτς σε ομιλία του στη Bundestag, τροποποιώντας τον προϋπολογισμό του 2022.

«Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στην ώρα της ανάγκης της», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος στην ειδική συνεδρίαση της Bundestag.
«Δεν υπήρχε άλλη δυνατή απάντηση στην επιθετικότητα του Πούτιν», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αποστολή γερμανικών όπλων στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον πόλεμο, όχι ο ρωσικός λαός, επομένως πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ότι αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν», είπε ο καγκελάριος.
«Με την εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν δεν θέλει απλώς να εξαλείψει μια χώρα από τον παγκόσμιο χάρτη. Καταστρέφει την ευρωπαϊκή δομή ασφάλειας που είχαμε από το Ελσίνκι», είπε ο Σολτς και συνέχισε: «Δεν είμαστε μόνοι που υπερασπιζόμαστε την ειρήνη».
«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Απειλεί ολόκληρη τη μεταπολεμική τάξη μας. Σε αυτήν την κατάσταση, είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, να αμυνθούμε ενάντια στον στρατό εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Γερμανία στέκεται στενά στο πλευρό της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Σολτς.

Θυμίζεται πως το Σάββατο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να παράσχει 1.000 αντιαρματικά όπλα και 500 πυραύλους εδάφους-αέρος στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επεκταθεί ο πόλεμος του Πούτιν στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρέπει να υποβαθμίζει την αποφασιστικότητά μας στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το εννοούμε πολύ σοβαρά. Δεν πρέπει να αμφιβάλει διόλου για την αποφασιστικότητά μας. Ο γερμανικός ομοσπονδιακός στρατός θα υποστηρίξει τις χώρες του ΝΑΤΟ, τη Λετονία, τη Ρουμανία. Θα λάβουμε μέρος σε μια νέα δύναμη του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία. Στέλνουμε πλοία για την ασφάλεια της Μεσογείου και της Βαλτικής, θα υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο των συμμάχων μας.

Οι στρατιώτες μας είχαν λίγες μέρες για να προετοιμαστούν γι’ αυτές τις αποστολές και τους ευχαριστώ», δήλωσε.

Σολτς: Ο πόλεμος θα είναι «καταστροφή» για τη Ρωσία
Η επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Γερμανό καγκελάριο, θα αποβεί «καταστροφή» για τη Ρωσία. «Μελετούμε περαιτέρω κυρώσεις ή κινήσεις. Ας μην απατώμεθα. Ο Πούτιν δεν θα αλλάξει γραμμή σε μια νύχτα. Αλλά πολύ σύντομα η ρωσική ηγεσία θα νιώσει τι υψηλό τίμημα θα πληρώσει. Ο πόλεμος είναι καταστροφικός για την Ουκρανία, αλλά θα αποδειχθεί καταστροφικός και για τη Ρωσία», τόνισε.

Σολτς για Πούτιν: «Τι ντροπή!»
Ο Γερμανός καγκελάριος κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι με τις ενέργειές του ωθεί τη χώρα του στο περιθώριο.

Τοποθετεί τον εαυτό του «στο περιθώριο ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Σολτς. «Η Μόσχα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπόρεσε να αποτρέψει τη δική της καταδίκη μόνο με το βέτο της. Τι ντροπή!», πρόσθεσε ο Σολτς.

Προανήγγειλε εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δισ ευρώ για τη Γερμανία
Όποιος είδε το διάγγελμα του Πούτιν για την επίθεση στην Ουκρανία δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θέλει να στήσει μια ρωσική αυτοκρατορία. Πρέπει να αναρρωτηθούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε σήμερα και στο μέλλον αυτή την απειλή, Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα για την ασφάλεια της χώρας, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Μιλάμε για μια μεγάλη εθνική κινητοποίηση. Χρειαζόμαστε πλοία, αεροσκάφη και ικανούς στρατιώτες και θα το κάνουμε. Αλλά αυτό κοστίζει, βέβαια, πολλά χρήματα. Θα συγκροτηθεί, όμως, ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού, το οποίο θα ενισχυθεί με 100 δισ. ευρώ.

Όλες οι απειλές, βέβαια, δεν αντιμετωπίζονται με τον στρατό. Γι’ αυτό και θα αγρυπνούμε για τις κυβερνοεπιθέσεις και εκείνες στα συστήματα επικοινωνιών. Θα φτιάξουμε μαζί με τη Γαλλία την επόμενη γενιά πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την κατασκευή του eurofighter. Θα προχωρήσει το σύστημα συνεργασίας για την κατασκευή των drones.

Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και την απεξάρτησή της από τη Ρωσία. Μας το έδειξαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η ενεργειακή επάρκεια είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της Γερμανίας», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE