24.4 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

“Σκούπα” Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκκαθαρίσεις στους εκλεκτούς του Τσίπρα. Τι θα κάνει με Πολάκη, στο “τραπέζι” και η αλλαγή ονόματος

“Σκούπα” παίρνει ο Στέφανος Κασσελάκης και αρχίζει εκκαθαρίσεις με στόχο να μπουν στις κορυφαίες θέσεις πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Όσοι γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες λένε με νόημα ότι ο “ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα τελείωσε”, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταστήσουν σαφή τη βούληση του κ. Κασσελάκη για εκκαθαρίσεις και ριζικές αλλαγές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι βγήκε ενισχυμένος από το 4ο συνέδριο και έλαβε εντολή από τους συνέδρους να προχωρήσει στις αναγκαίες ανατροπές προκειμένου να καταστήσει το κόμμα ελκυστικό στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται βέβαιο ότι είναι ζήτημα ημερών ο ανασχηματισμός με τους δύο γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη να φεύγουν από τη θέση τους.

Το γεγονός όμως ότι αυτή τη φορά παρά το θεσμικό τους ρόλο πήραν ευθέως θέση υπέρ του Αλέξη Τσίπρα είναι το σημείο καμπής στη σχέση τους με τον κ. Κασσελάκη.

Η κ. Σβίγκου άλλωστε ποτέ δεν είχε και τις καλύτερες των σχέσεων με τον Κασσελάκη και ήταν εδώ και καιρό με το ένα πόδι εκτός.

Ο κ. Βασιελειάδης είχε ήδη απειλήσει στην Πολιτική Γρμματεία να παραιτηθεί καταγγέλλοντας μπούλινγκ από τους συνεργάτες του κ. Κασσελάκη και η εξώθηση πλέον σε παραίτηση μάλλον θα πρέπει να θεωρείται προδιαγεγραμμένη.

Το φαβορί για τη θέση του γραμματέα

Στο παρασκήνιο συζητείται ήδη το όνομα του Πάνου Ρήγα για τη θέση του γραμματέα, καθώς θεωρείται από τα στελέχη εκείνα που βρίσκονται κοντά στον κ. Κασσελάκη.

Ο ρόλος του στην κρίσιμη ψηφοφορία ήταν καταλυτικός για να περάσει η πρόταση των Παππά – Φάμελλου κάνοντας πάσα στον κ. Κασσελάκη για να τελειώσει…θεαματικά το ζήτημα της προσφυγής εκ νέου στα μέλη για την αναβάπτισή του.

Ανασχηματισμός των Σπετσών 

Μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν οι αλλαγές που προανάγγειλε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη μιλώντας χθες το απόγευμα στο MEGΑ.

Το ανακάτεμα της τράπουλας με τις ομαδοποιήσεις του Συνεδρίου επηρεάζει αναπόφευκτα και την κοινοβουλευτική ομάδα.

Η οντισιόν των Σπετσών από την οποία πέρασε τους βουλευτές του ο κ. Κασσελάκης στο αρχοντικό του θα είναι και ο οδηγός για τον ανασχηματισμό που θα κάνει τώρα και τον οποίο είχε προαναγγείλει το iefιmerida.

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν είχε πάει στο τριήμερο των Σπετσών και φυσικά είναι αμετακίνητη από τη θέση καθώς έχει εκλεγεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος πήγε με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας», τραγούδησε κιόλας στο γλέντι που στήθηκε στο σπίτι του κ. Κασσελάκη την πρώτη βραδιά και έδωσε λευκή επιταγή στον νέο πρόεδρο μπαίνοντας ο ίδιος μπροστά με την πρόταση κατά των εκλογών.

Τι θα γίνει με τον Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα απομακρυνθεί και από υπερσυντονιστής των τομεαρχών της κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ο κ. Πολάκης από υπαρχηγός θα υποβαθμιστεί, κάτι που θεωρείται αναμενόμενο εάν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές το τελευταίο διάστημα.

Νίκος Παππάς Γιώργος Τσίπρας: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Ο Νίκος Παππάς ήδη έχει λάβει το ρόλο του Επιτρόπου στο κόμμα και συζητείται τώρα η περαιτέρω αναβάθμισή του μέσα στο κόμμα.

Ο διευθυντής της Κ.Ο. Γιώργος Τσίπρας που έχει πάρει και εκείνος τις αποστάσεις του από τον νέο πρόεδρο και αντίστροφα ανήκει στους χαμένους της ιστορίας

Χαμένοι Νοτοπούλου. Τεμπονέρα

Η κ. Νοτοπούλου είναι στους χαμένους και αυτό έγινε σαφές από το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για χαλαρό ποτό στον Κούκο και για πάνω από μισή ώρα είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον κ. Κασσελάκη.

Δεν φαίνεται να προέκυψε τίποτε παραγωγικό πλην της επιβεβαίωσης της απόστασης που τους χωρίζει σε σχέση με την πολιτική κουλτούρα και την τακτική την οποία ακολουθεί ο νέος πρόεδρος.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι ένας από αυτούς και ο κ. Κασσελάκης δεν το κρύβει αυτό στους συνομιλητές του αλλά το έδειξε όταν εισέβαλλε στην εκδήλωση των τριών για την Κεντροαριστερά στο Θέατρο Άλφα για να τραβήξει τα βλέμματα από την ουσία της συζήτησης που είχε ήδη όμως εξελιχθεί σε μεγάλο γεγονός πολύ πριν ο κ. Κασσελάκης επιχειρήσει αιφνιδιασμό.

Αλλαγή ονόματος

Μπορεί το θέμα του ονόματος να ατόνησε τις τελευταίες ημέρες είναι όμως σαφές ότι θα επανέλθει στο προσκήνιο.

Ο κ. Κασσελάκης έχει δεχτεί εισήγηση να αλλάξει το όνομα με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως brand name δεν πουλάει και πρέπει να αλλάξει άμεσα

 

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE