29.8 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Πώς και απο πού έβγαλε τόσα λεφτά ο Γιώργος Τράγκας ;

 

 

Με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και ακίνητα στις πιο ακριβές περιοχές του πλανήτη, η περιουσία του μπορεί να χαρακτηριστεί ως και αμύθητη, τουλάχιστον για τα δεδομένα ενός πετυχημένου δημοσιογράφου. Για αυτό και οι Αρχές οφείλουν να απαντήσουν στο ερώτημα που μας κληροδότησε ο μακαρίτης: από πού βγήκαν τόσα λεφτά;

Υπάρχει μία εξαιρετική τηλεοπτική σειρά, το Succession, που παρακολουθεί την οικογένεια ενός μεγιστάνα των media με έδρα τη Νέα Υόρκη, κανάλια και εφημερίδες σε όλον τον κόσμο. Το σενάριο ιστορεί τις ίντριγκες στο εσωτερικό της οικογένειας για τη διαδοχή του πατριάρχη και το μοίρασμα μίας αμύθητης περιουσίας που περιέχει ως και ελικόπτερα, τζετ, θαλαμηγούς και επαύλεις στην Ευρώπη. Το έβλεπα με προσήλωση και την υποδόρια ζήλια του λιγούρη, αλλά τώρα που ξεκίνησε ο καινούργιος κύκλος στη σειρά με την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα, έχω εστιάσει στο Μόντε Κάρλο, χαζεύω την Αψίδα του Θριάμβου από το διαμέρισμα στο Παρίσι ή την Ακρόπολη από το επιβλητικό ακίνητο στην Αθήνα.

Υπάρχουν επίσης πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη και στο Βέγκας, βίλες στη Μύκονο και καταθέσεις τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν θυρίδες ή υπεράκτιες εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία κ.λ.π. Τώρα διαβάζουμε ότι αποκαλύφθηκε νέα διαθήκη που είχε συντάξει ιδιοχείρως στο Μονακό με την οποία, μέσα σε δεκαπέντε σελίδες, διαθέτει την περιουσία του κατά πώς βουλεύτηκε έχοντας σώας τα φρένας.

Να τα χαρούν, λοιπόν, οι συγγενείς, να ζήσουν να θυμούνται τον άνθρωπό τους που εργάστηκε σκληρά για να τους αποκαταστήσει. Και δεν ευεργετήθηκαν μόνο οι συγγενείς. Ο εκλιπών δεν λησμόνησε το προσωπικό που εργαζόταν για τον ίδιο (εννοούμε φύλακα, οικιακή βοηθό, μην πάει το μυαλό σας σε υπαλλήλους), άφησε χρήματα στη Φιλοζωική, στην «Ελπίδα» και, φυσικά, στην Εκκλησία, όπως κάνει κάθε καλός χριστιανός.

Ομως ο Γιώργος Τράγκας, κληροδότησε σε όλους εμάς και ένα ερώτημα: από πού βγήκαν αυτά τα λεφτά; Διότι εδώ δεν μιλάμε για την περιουσία ενός επιτυχημένου, είναι η αλήθεια, δημοσιογράφου. Δεν πιάνουμε μολύβι και τεφτέρι για να υπολογίσουμε πόσα μπορεί να έβγαλε ο πιο πετυχημένος παραγωγός στην ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου και ένας επιχειρηματίας των media. Εδώ μιλάμε για περιουσία μεγιστάνα.

Ναι, βέβαια, δούλεψε σκληρά, καμία αντίρρηση. Βρέθηκε από παιδί στο πεζοδρόμιο της βιοπάλης, τα έχει διηγηθεί και ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια. Μόνο που διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη και στο Βέγκας δεν βγαίνει από το ραδιόφωνο. Ούτε βίλα στη Μύκονο -ενδεχομένως να βγαίνει ένα WC. Και όσο και αν σε πληρώσει η τηλεόραση, τόσα ακίνητα στη νότια Γαλλία δεν αγοράζονται ούτε σε πλειστηριασμό την εποχή που έμεινε ταπί ο Μπερνάρντ Ταπί.

Είναι απλό και συνάμα πολυδιάστατο ερώτημα το οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές: από πού έβγαλε τόσα λεφτά ο Γιώργος Τράγκας; Πώς χτίστηκε όλη αυτή η αμύθητη περιουσία; Το μέγεθος της ευλόγως δημιουργεί ερωτήματα, όχι απαραιτήτως για ενδεχόμενες σκιές, αλλά για τη μορφολογία μίας πετυχημένης επαγγελματικής διαδρομής, την οποία αξίζει να χαρτογραφήσουμε ως το απόλυτο success story.

 

Πηγή: Protagon.gr  Κώστας Γιαννακίδης

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE