23.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Οδησσός: Τρομακτικό πυραυλικό πλήγμα κατέστρεψε ένα διυλιστήριο και κρίσιμες αποθήκες καυσίμων (Βίντεο)

 

Κρίσιμες υποδομές στην Οδησσό χτυπήθηκαν από σειρά πυραύλων σήμερα το πρωί, καθώς η Ρωσία μετατοπίζει το κέντρο βάρους της εισβολής της, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακόινωσε ότι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας θαλάσσης και αέρα κατέστρεψαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου και τρεις αποθήκες καυσίμων στην πόλη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Παρόμοια δήλωση για “κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής που χτυπήθηκε”,  έκανε και ο περιφερειακός εκπρόσωπος της Ουκρανίας  Σεργκέι Μπράτσουκ στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της χώρας.

Οι εγκαταστάσεις, πρόσθεσε χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία για τον εφοδιασμό των στρατευμάτων της κοντά στην πόλη Mykolaiv.

Image

Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θύματα από την επίθεση πυραύλων νωρίς το πρωί. Η πόλη-λιμάνι της Οδησσού της νότιας Ουκρανίας χτυπήθηκε από μια σειρά πυραύλων νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσε και  το δημοτικό συμβούλιο.

«Αναφέρθηκαν πυρκαγιές σε ορισμένες περιοχές. Μερικοί από τους πύραυλους καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα», έγραψε ο κ. Herashchenko στο Telegram.

Η Οδησσός, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας, αναμένεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω επιθέσεις καθώς η Ρωσία επικεντρώνεται στο νότο. Στην τελευταία ενημέρωση πληροφοριών, το Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις παρέμειναν σε θέση να επιχειρήσουν μια αμφίβια επιχείρηση στο νότο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου: 

«Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις διατηρούν τον  αποκλεισμό των ουκρανικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ, αποτρέποντας τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας από τη θάλασσα.

Η Ρωσία εξακολουθεί να διατηρεί την ικανότητα να επιχειρήσει μια αμφίβια προσγείωση, αλλά μια τέτοια επιχείρηση είναι πιθανό να είναι όλο και πιο υψηλού κινδύνου λόγω του χρόνου που δόθηκε για να προετοιμαστούν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Οι νάρκες που αναφέρθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη θαλάσσια δραστηριότητα. Αν και η προέλευση τέτοιων ναρκών παραμένει ασαφής και αμφισβητούμενη, η παρουσία τους οφείλεται σχεδόν σίγουρα στη ρωσική ναυτική δραστηριότητα στην περιοχή και δείχνει πώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρεάζει ουδέτερα και πολιτικά συμφέροντα».

Επίσης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις  επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι σήμερα το πρωί κατέστρεψαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου και τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων κοντά στην Οδησσό με πυραύλους υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα και τον αέρα.

Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Σήμερα το πρωί, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας από τη θάλασσα και τον αέρα κατέστρεψαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου και τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και λιπαντικών κοντά στην πόλη της Οδησσού, από τις οποίες προμηθεύονταν καύσιμα μια ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση του Μικολάιβ», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Νέα τακτική των Ρώσων: Προσπαθούν να παραλύσουν τον ανεφοδιασμό καυσίμων & πυρομαχικών του Ουκρανικού στρατού

 

Αντιλαμβανόμενοι οι Ρώσοι, ότι η χρονική επιμήκυνση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία οφείλεται και στον ανεπαρκή εφοδιασμό των μαχόμενων στην πρώτη γραμμή δυνάμεων τους, χάρη στην Ουκρανική αντίσταση που προσέβαλε με επιτυχία Ρωσικές εφοδιοπομπές με καύσιμα και πυρομαχικά, προβαίνουν στη λήψη ανάλογων μέτρων διαμορφώνοντας την τακτική των επιθέσεών τους.

Τα στρατιωτικά χτυπήματα της Ρωσίας σε μεγάλες στρατιωτικές αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών αναμένεται να έχουν επίδραση στις επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Οι μάχες δεν είναι στατικές στην Ουκρανία, αφού χαρακτηρίζονται εκτός από το πυρ και από τον ελιγμό, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο από διεξαγωγή τακτικών κινήσεων των στρατευμάτων στο έδαφος Οι κινήσεις αρμάτων, ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ-τροχοφόρων απαιτούν επάρκεια σε καύσιμα, ενώ το πύρ απαιτεί πυρομαχικά.

https://twitter.com/i/status/1510483152715796486

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν καταστρέφοντας τα αποθέματα των Ουκρανών σε καύσιμα και πυρομαχικά να τους ωθήσουν σε στατικό αγώνα στον οποίο μάλιστα θα έχουν και έλλειψη πυρομαχικών.

Πρόβλημα για το Μικολάγιεφ

Η νέα επίθεση και καταστροφή πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην Οδησσό θα αποστερήσει καύσιμα από τις Ουκρανικές δυνάμεις στο Μικολάγιεφ, το οποίο αποτελεί προπύργιο της Οδησσού λόγω της στρατηγικής του θέσης.

Αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων θα είναι  τόσο η αδυναμία ανεφοδιασμού των Ουκρανικών  δυνάμεων του Μικολάγιεφ, εφόσον αυτά ήθελε κινηθούν προς ενίσχυση των  άλλων Ουκρανικών δυνάμεων που μάχονται στο Ντονμπάς, όσο και η διενέργεια αμυντικών επιχειρήσεων μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων στο ίδιο το Μικολάγιεφ, εφόσον οι Ρωσικές δυνάμεις επαναπροωθηθούν προς αυτό.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους Ρώσους η προμήθεια αντιοπλοϊκών συστημάτων,  απο το Ηνωμένο Βασίλειο, Η Ουκρανία με αυτούς τους πυραύλους, θα μπορεί να χτυπήσει σε αποστάσεις έως και 120 χιλιομέτρων στη Μαύρη θάλασσα, γεγονός που θα καταστήσει δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη μια αποβατική ενέργεια για κατάληψη της Οδησσού.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE