29.8 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Ο Αντιεμβολιαστής Αρης Σερβετάλης έκλεισε το θέατρο  Κιβωτός και κατέβασε το «Ριινόκερο»

Μετά την τεράστια επιτυχία και τα αλλεπάλληλα sold out που σημείωσε κατά την προηγούμενη θεατρική σεζόν, το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Ο Ρινόκερος» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστή τον Αρη Σερβετάλη, που επέστρεψε ξανά στο θέατρο Κιβωτός τον Οκτωβρίο για έναν νέο κύκλο παραστάσεων.

Όλα άλλαξαν όταν ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης γνωστοποίησε χθες την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση, μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων που μπήκαν σε ισχύ τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την οποία τα θέατρα πλέον κλείνουν τις πόρτες τους για τους ανεμβολίαστους καθώς λειτουργούν μόνο ως αμιγείς covid free χώροι.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν μπορεί να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και για αυτό αποχωρεί από την παράσταση, καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές. Η απόφαση αυτή του ηθοποιού να αποχωρήσει εν μέσω της θεατρικής περιόδου οδήγησε ουσιαστικά στο κατέβασμα της παράστασης, στην οποία και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο γνωστός ηθοποιός είχε προειδοποιήσει τους παράγοντες της παράστασης ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τα θέατρα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.” “Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους.

Αδυνατώ να μετέχω σε ένα ‘πιστοποιημένο’ ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας” αναφέρει μεταξύ άλλων. Η εν λόγω απόφαση, ξεσήκωσε ένα κύμα αντιδράσεων, τόσο από τους συναδέρφους του, όσο και από διάφορους χρήστες των social media.

Οι απόψεις είναι έντονες και αντικρουόμενες με τους μεν να τον αποθεώνουν ως τον νέο ήρωα των αντιεμβολιαστών και τους δε να τον κατακεραυνώνουν αφού στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση του πρωταγωνιστή να αποσυρθεί, επηρεάζει άλλους τουλάχιστον 16 συντελεστές που έμειναν άνεργοι, αλλά και μερικές χιλιάδες εμβολιασμένων θεατών που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Αλλά η ουσία είναι ότι με την κίνησή του αυτή ανοίγει ξανά ένα θέμα που όλοι ξέρουμε αλλά επιλέγουμε να εθελοτυφλούμε. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον διχασμό της κοινωνίας, έναν διαχασμό παγκοσμιοποιημένο, που έχει δημιουργηθεί με αφορμή την πανδημία, τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Έτσι αυτήν τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με 100 νεκρούς τη μέρα, ίσως μία μετριοπαθής και με επαγγελματισμό στάση να είναι προτιμότερη.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE