22.5 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το παραπλανητικό έγγραφο της «Tennis Australia» που του δίνε άδεια συμμετοχής.

 

Με έγγραφο που διέρρευσε στη δημοσιότητα, ο φορέας που είναι υπεύθυνος για το τένις στην Αυστραλία, φέρεται να είχε ενημερώσει λανθασμένα τους τενίστες ότι μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα εάν τους τελευταίους έξι μήνες είχαν νοσήσει από COVID-19. Σε αυτό το έγγραφο βασίστηκε η ομάδα του Τζόκοβιτς για να συμπληρώσει τα δικαιολογητικά του τενίστα ώστε να ζητήσει βίζα.

Ωστόσο η «Tennis Australia» είχε ενημερωθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση από τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν θα επιτρεπόταν η είσοδος σε μη εμβολιασμένους παίκτες ακόμη κι αν είχαν νοσήσει.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτεία της Βικτώριας δίνει ιατρική εξαίρεση, αλλά τον τελευταίο λόγο έχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η έφεσή του για την ακύρωση της βίζας του αναμένεται να εκδικαστεί τη Δευτέρα, κάτι που έχει προκαλέσει προβλήματα και στην κλήρωση του τουρνουά.

Εάν  απελαθεί από τη χώρα ενδέχεται να ισχύσει νόμος της Αυστραλίας που αναφέρει ότι όποιος απελαθεί δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει βίζα για τα επόμενα τρία έτη.

Για να εισέλθει κάποιος στην Αυστραλία θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος με κάποιο από τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή της χώρας ή να έχει ιατρική εξαίρεση. Η συνοριακή αρχή όμως δεν δέχεται απαραίτητα ότι η νόσηση τους τελευταίους έξι μήνες με COVID-19 αποτελεί εξαίρεση.

Το φιάσκο

Την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς επιρρίπτουν την ευθύνη για το φιάσκο ο ένας στον άλλο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται κλεισμένος αλλά όχι κρατούμενος σε ένα ξενοδοχείο που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της ζωής του αθλητή.

Εξω από τη δομή παράτυπων μεταναστών έχουν συγκεντρωθεί Σέρβοι, οι οποίοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο ίνδαλμά τους, ενώ εκατοντάδες Σέρβοι βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου για να διαδηλώσουν υπέρ του. «Δεν υπάρχουν σύνορα που δεν μπορούμε να περάσουμε», το μήνυμά τους.

Από την «οικογένεια» του τένις κριτική στους Αυστραλούς για τον χειρισμό της υπόθεση άσκησαν οι Νικ Κύργιος και Τζον Ισνερ. Ο «Νόλε», με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για τη στήριξη.

Η εκδίκαση για την ακύρωση της βίζας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα. Μέχρι τότε ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να παραμείνει στο ξενοδοχείο από το οποίο, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Κάρεν Αντριους, μπορεί να φύγει όποτε θέλει αλλά μόνο με προορισμό το αεροδρόμιο καθώς δεν διαθέτει βίζα για να κυκλοφορήσει στη χώρα. Εάν το δικαστήριο κάνει δεκτή την έφεση του κορυφαίου τενίστα, τότε ο αθλητής θα μπορέσει να διεκδικήσει στο «Πάρκο της Μελβούρνης» τον δέκατο τίτλο του από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Τζόκοβιτς βρίσκεται και η τενίστρια Ρενάτα Βοράτσοβα.

Οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα της αλλά η Τσέχα αθλήτρια δεν θα ασκήσει έφεση και θα επιστρέψει στην πατρίδα της. Εκτός αγώνων αναμένεται να μείνει και η Νταλία Βικλιάντσεβα. Η Ρωσίδα έχει εμβολιαστεί με το Sputnik αλλά το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί από την Αυστραλία.

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE