29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΣΥΜΗ: . Τα πρώτα ευρύματα του Ιατροδικαστή για το θάνατο του Μάικλ Μόσλεϊ. Πού και πως βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

Σε μιά δυσπρόσιτη βραχώδη περιοχή της παραλίας της Αγίας Μαρίνας, εκεί δηλαδή που είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον αγνοούμενο παρουσιαστή του BBC στη Σύμη, βρέθηκε η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ, μετά από πέντε μέρες.

Ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είχε μπει σε βάρκες μαζί με δημοσιογράφους, για να τους δείξει τα επικίνδυνα σημεία.

Εκεί, οι κάμερες των κινητών εντόπισαν τη σορό του 67χρονου παρουσιαστή, καθώς τραβούσαν βίντεο και πλάνα από την περιοχή.

Στις βάρκες βρίσκονταν η δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», καθώς και απεσταλμένοι από το Star, το Mega και την ΕΡΤ, όπως επίσης και συνάδελφοί τους από ξένα μέσα ενημέρωσης και από το BBC.

Ο Δρ Mosley εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στις 13:30 την Τετάρτη, όταν πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στο παραλιακό μονοπάτι πίσω στο κοντινό Πέδι.

Τα πρώτα ευρύματα του ιατροδικαστή

Αποκλείει την εγκληματική ενέργεια
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής Δέσποινα Νάθενα σε πρώτη φάση αποκλείει την εγκληματική ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επειδή είναι προχωρημένη η σήψη, δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια. Δεν μπορεί επίσης να προσδιορίσει χρονικά πότε επήλθε ο θάνατος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το λίγο που μπορεί να διακρίνει, δεν βλέπει χτυπήματα.


Η ιατροδικαστής εκτιμά ότι πιθανότατα ο Μόσλεϊ ένιωσε κάποια έντονη αδιαθεσία και ξάπλωσε μόνος του.

Η ιατροδικαστής, που μεταφέρθηκε μαζί με κλιμάκιο από το γραφείο Εγκληματικών Ερευνών και έφτασαν στο νησί με πλωτό σκάφος από τη Ρόδο για να εξετάσουν τη σορό, έκανε αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε ο Βρετανός και ερεύνησε τον χώρο και από ψηλά για να δει αν υπάρχουν ενδείξεις πτώσης.

Η νεκροτομή στη σορό του Μόσλεϊ θα γίνει αύριο στη Ρόδο, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Θα γίνουν ακόμη ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Βρετανός.

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. στο γιατί πήγε προς Αγία Μαρίνα ο Μόσλεϊ
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εξετάζονται δύο σενάρια για το πώς ο Μόσλεϊ βρέθηκε στην Αγία Μαρίνα.

Πρώτον, φεύγοντας από το Πέδι για να πάει στον Γυαλό, που είναι το σπίτι των φίλων του, να μπερδεύτηκε και αντί να πάει αριστερά, να πήγε δεξιά ακολουθώντας τη διαδρομή προς Αγία Μαρίνα.

Το δεύτερο ενδεχόμενο που εξετάζουν είναι ο Μόσλεϊ να ήθελε επί τούτου να πάει στην Αγία Μαρίνα για να κάνει μπάνιο και αυτό γιατί είχε σημαδέψει στον χάρτη αυτή τη διαδρομή.

Δήμαρχος Σύμης: Ενιωσε μάλλον κάποια αδιαθεσία ξάπλωσε, και εκεί έμεινε

Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας μίλησε στο iefimerida και περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ.
«Έφτασε στον προορισμό του που ήταν η Αγία Μαρίνα, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει το μπάνιο του. Δέκα μέτρα από την παραλία ένιωσε μάλλον αδιαθεσία και ξάπλωσε, και εκεί έμεινε ο άνθρωπος. Δεν φαίνεται να είναι χτυπημένος από τις πρώτες πληροφορίες που έχω. Τον βρήκαμε την ώρα που πηγαίναμε με τη βάρκα και τραβούσαμε με τις κάμερες οι δημοσιογράφοι, η κάμερα της ΕΡΤ1 που ήταν δίπλα μου έπιασε τρία αντικείμενα. Όταν ήρθαμε εδώ στο στέκι που έχουμε στήσει, σε μία καφετέρια, αναλύσαμε την εικόνα και η εικόνα αυτή έδειξε ότι ήταν το πτώμα, η σορός του δημοσιογράφου που διένυσε όλη αυτή τη διαδρομή για να φτάσει στον προορισμό του και να πεθάνει 10 μέτρα από τη θάλασσα».

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE