24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Δηλητηρίαση-Δύσκολες ώρες για Αμπράμοβιτς: “Γιατρέ πεθαίνουμε ?”. Στο Φώς νέες δραματικές πληροφορίες

Νέες δραματικές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δηλητηρίαση του Ρώσου μεγιστάνα  Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο ρώσος ολιγάρχης  δηλητηριάστηκε είτε από χλωροπικρίνη (Chloropicrin) είτε από χαμηλή δόση Novichok, λένε οι πληροφίρίες.  Η ουσία Chloropicrin είχε χρησιμοποιηθεί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το Novichok είναι η ουσία με την οποία δηλητηρίασαν και τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Oι ειδικοί που εξετάζουν την υπόθεση, αναφέρουν ότι τα συμπτώματα που εμφάνισε παραπέμπουν σε μια από τις δύο αυτές ουσίες.

Πεθαίνουμε; είπε στους γιατρούς

Ο Αμπράμοβιτς, αφότου εμφάνισε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, φέρεται να ρώτησε τον γιατρό που τον εξέταζε: «Πεθαίνουμε;», αναφέρει το δημοσίευμα της mailonline.

Ο ίδιος καθώς και άλλοι Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα ; έντονης αδιαθεσίας και προσωρινής τύφλωσης.

Η όραση του δισεκατομμυριούχου λέγεται ότι «εξαφανίστηκε τελείως» και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αφού έφυγε από το Κίεβο για την Κωνσταντινούπολη

Ο δημοσιογράφος και ερευνητής Christo Grozev, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας για το περιστατικό, είπε ότι μια ομάδα ειδικών συμφώνησε ότι κάποια χημική ουσία είναι πιθανότερο να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. 

Ποιος οργάνωσε τη δηλητηρίαση

Μια θεωρία για την δηλητηρίαση είναι ότι οι προσκείμενοι στον Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελαν να διαταράξουν τις ειρηνευτικές διαδικασίες και να παρατείνουν τον πόλεμο.

Σε μια νέα συνέντευξη, ο Grozev είπε ότι όλοι οι ειδικοί είχαν συμφωνήσει ότι η πιο πιθανή πηγή των συμπτωμάτων τους ήταν η χλωροπικρίνη, μια ουσία χημικού πολέμου που χρησιμοποιήθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε μείνει απόθεμα και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όλοι οι ειδικοί που επικοινώνησαν μαζί τους, μελέτησαν τις φωτογραφίες τους και έκαναν προσωπικές εκτιμήσεις», είπε.

Οι ειδικοί «είπαν ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο, ούτε τροφική δηλητηρίαση, ούτε αλλεργία».

Επίσης, «όλοι συμφώνησαν ότι ο μόνος τρόπος για να ανιχνευθεί η ουσία ήταν να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους σε ένα εργαστήριο ή να στείλουν το δείγμα του αίματός τους σε ένα εργαστήριο με μέσα για τον εντοπισμό χημικών πολέμου».

Ο Grozev είχε αναφέρει ότι η επίθεση αυτή στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήταν μια προειδοποίηση προς τον δισεκατομμυριούχο και άλλους να μην προδώσουν το Κρεμλίνο.

Ο ερευνητής είπε στο Times Radio: «Η δόση δεν ήταν αρκετά υψηλή για να σκοτώσει κανέναν από τους τρεις, ο πιο πιθανός στόχος θα ήταν ο Αμπράμοβιτς. Και είναι κάπως λογικό. Εννοώ, προσφέρθηκε να παίξει… αυτόν τον ρόλο του έντιμου μεσολαβητή, αλλά άλλοι ολιγάρχες είχαν… κηρύξει βέβαιη ανεξαρτησία από τη θέση του Κρεμλίνου και επέκριναν τον πόλεμο. Έτσι θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως προειδοποιητικό σημάδι για αυτούς, να μην ενταχθούν στις τάξεις εκείνων που διαφωνούν και να μην είναι υπερβολικά έντιμοι μεσολαβητές».

Η θεωρία ρώσου αναλυτή

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η θεωρία ενός ρώσου πολιτικού αναλυτή του Konstantin Kalachev, που δημοσιεύει η  ίδια πηγή. Σύμφωνα με τον Kalachev, η δηλητηρίαση μπορεί να ήταν μια προσπάθεια του Αμπράμοβιτς, να κερδίσει τη συμπάθεια στη Βρετανία όπου τα συμφέροντά του έχουν πληγεί από τις κυρώσεις.

«Ο Αμπράμοβιτς είναι ένα ευέλικτο, λογικό και, φυσικά, πονηρό άτομο», είπε. «Εξέφρασα μάλιστα την άποψη ότι ο ίδιος οργάνωσε την πρόσφατη υποτιθέμενη δηλητηρίαση στο Κίεβο. Εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων, άρχισε να μοιάζει σαν να είχε υποφέρει από «γεράκια» στον κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν», υποστήριξε.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE