21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Αποκαλύψεις σοκ για τον youtuber Hayate. Σκληρές εικόνες με κακοποιήσεις ΑμεΑ με τις οποίες εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από πιστούς ακολούθους

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον youtuber Hayate, που είχε στήσει μια επικερδή επιχείρηση στο διαδίκτυο με κακοποιήσεις ΑμεΑ

Ο 35χρονος με την κωδική ονομασία «Αρχηγός», έστησε μια διαδικτυακή παραγωγή χρήματος με βίντεο στα οποία απεικονίζονταν οι βασανισμοί ΑμεΑ.

Σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές μαρτυρίες θυμάτων του χιλιάδες followers, πλήρωναν μέχρι και 200 ευρώ για να τον δουν να χτυπάει.

Ο youtuber μέσω κυρίως του youtube και του Tiktok, μετέδιδε σκληρές εικόνες στις οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία

Οι followers πλήρωναν για να βλέπουν ανθρώπους να βασανίζονται σε ζωντανή μετάδοση. Όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί τα βίντεο ανέβαιναν από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου του 2024, ημέρα που ο νεαρός συνελήφθη.

Δύο από τα θύματα του περιβόητου «Αρχηγού» μίλησαν στον ΑΝΤ1. Όπως είπαν τους χτυπούσε άσχημα, τους έφτυνε ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιοι από τους χιλιάδες followers, πλήρωναν μέχρι και 200 ευρώ για να τον δουν να χτυπάει.

«Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα παντού στο σώμα» λέει ο ένας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συλληφθείς «έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο».

«Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν» πρόσθεσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΑΣ για τον youtuber 

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, «ο κατηγορούμενος γνωστός με το ψευδώνυμο (σ.σ. αναφέρεται στο όνομα που χρησιμοποιούσε στην πλατφόρμα) ή «Αρχηγός», κατά το χρονικό διάστημα από την 03-01- 2023 έως και την 06-02-2024, καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιλάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα την 00:15 ώρα της 06-02-2024 , ο ανωτέρω προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω».

Πως έγινε η σύλληψη του youtuber

Οι αστυνομικοί χωρίς να χάσουν χρόνο πραγματοποίησαν επιχείρηση για να βάλουν στο χέρι τον youtuber. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της ΕΛ. ΑΣ «μεσημβρινές ώρες της 06-02-2024 Αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβηκαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά (7) σκληροί δίσκοι και τέσσερις (4) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 323Α παρ. 2-1 Π.Κ. “Εμπορία Ανθρώπων”, 312 Π.Κ παρ. 1β Π.Κ. “Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων” και 333 Π.Κ. “Απειλή”, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α Π.Κ. “Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας».

Σε δομή τα ΑΜΕΑ

Κατά την έφοδο των αρχών, στον χώρο του συλληφθέντος βρέθηκαν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «γίνεται μνεία ότι κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο (2) άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE