24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Αναρρωτική σταθμάρχη: Καταπέλτης το πόρισμα κατά των γιατρών

«Λαβράκι» έβγαλε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη χορήγηση άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας. Μετά την εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, διενεργήθηκε η ΕΔΕ η οποία έδειξε πως ο επιθεωρητής πήρε την άδεια χωρίς καν να υποβληθεί σε εξετάσεις, δεν προσήλθε στα επείγοντα, δεν είχε ραντεβού και πηγαίνοντας στο νοσοκομείο αναζήτησε μόνο τον διευθυντή της κλινικής για να μπορέσει να του δώσει την άδεια.

Μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης ο φάκελος της ΕΔΕ, διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας.

Όπως προέκυψε από την ΕΔΕ, ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Πολλά τα ερωτηματικά σχετικά με τον χρόνο, αλλά και τον τρόπο χορήγησης αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη στη Λάρισα, ακριβώς 24 ώρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η αναρρωτική άδεια φέρεται να δόθηκε από γιατρό επιμελητή της Νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου, κατόπιν εντολής συναδέλφου του, με διάγνωση οσφυαλγία στη μέση, χωρίς καν την εξέταση του επιθεωρητή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άδεια φέρεται να υπογράφηκε από τον Θ.Μ. με εντολή άνωθεν, γεγονός που θα διερευνηθεί στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας. Την ίδια ώρα, η διοίκηση του “Αχιλλοπούλειου” νοσοκομείου φέρεται να είχε άγνοια για την υπογραφή της αναρρωτικής και αναμένεται να διαταχθεί έρευνα για το ποιος φέρεται να έδωσε την εντολή στον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος είναι από την Αθήνα και δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις σε τοπικό επίπεδο.

Προκαλεί εξάλλου εύλογη απορία το πώς μπορούν να χορηγηθούν αναρρωτικές άδειες, χωρίς την προσέλευση και εξέταση του ασθενούς, αλλά τηλεφωνικά ως εξυπηρέτηση.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος επιθεωρητής έχει τεθεί σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της επιλογής και τοποθέτησης του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της Λάρισας.”Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαψεύδει ο διευθυντής ότι έδωσε εντολή για την άδεια
Στη διάψευση ότι αυτός έδωσε εντολή για να πάρει αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής, την επομένη κιόλας μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και ότι η άδεια αυτή φέρει το όνομά του, προχώρησε ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χαυτούρας ανέφερε ότι όντως ο επιθεωρητής του ΟΣΕ εμφανίστηκε με πόνο στη μέση, στα Εξωτερικά Ιατρεία της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου. Τόνισε ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή αφενός γνώριζε για παλαιότερο πρόβλημα υγείας του, αφετέρου επειδή κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ. Μ., ο οποίος εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική άδεια, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαυτούρας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε πως είναι πολιτικός στόχος. Όπως υποστήριξε, ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, είδε τον ασθενή, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι βρίσκονταν σε επιτελικό πόστο και επειδή δεν είχε εξωτερικά ιατρεία ενημέρωσε τον συνάδελφό του γιατρό. “Είδα έναν συμπολίτη μας που ήταν όντως σε άσχημη κατάσταση και παραπονιόταν για πόνους στη μέση και στα κάτω άκρα” τόνισε.

Νωρίτερα, ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Alpha τόνισε: “Μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα κι αν εμπλέκονται γιατροί θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Ο διευθυντής -εγώ δεν θα το έλεγα, αλλά ο ίδιος βγήκε και έκανε δήλωση στην ΕΡΤ και προκύπτει η ταυτότητά του- προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ“.

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE