24.4 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Αναδίπλωση Κασσελάκη μετά το δημοσκοπικό πατατράκ. Δείπνο με την Γεροβασίλη και φρένο στις αλλαγές. Παίζει το “κεφάλι” του στις ευρωεκλογές

Σε αναδίπλωση υποχρεώνει τον Στέφανο Κασσελάκη το δημοσκοπικό πατατράκ που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στα όρια του μονοψήφιου ποσοστού.
Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να επιβάλει μια άτυπη εκεχειρία, καθώς αντιλαμβάνεται ότι ένα χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές, θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου.
Ο κ. Κασσελάκης ξέρει ότι “παίζεται” το κεφάλι του στις ευρωεκλογές και για το λόγο αυτό επιχειρεί ανακωχή που ξεκινάει από το δείπνο στην Όλγα Γεροβασίλη και συνεχίζεται με το “φρένο” στις αλλαγές που αφορούν στα κορυφαία πόστα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι το σύνθημα «άλλαξέ τα όλα», φαίνεται πως προσκρούει στη βούληση μιας μεγάλης μερίδας του πραγματικού εκλογικού ακροατηρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλωστε, το 41,2% εκείνων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι την επόμενη μέρα το κόμμα θα είναι αποδυναμωμένο, ενώ μόλις το 32% προβλέπει ότι θα ενισχυθεί, εντείνοντας την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Ιδίως, όταν η πρόθεση ψήφου με αναγωγή στην ίδια δημοσκόπηση θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο με ποσοστό 13% στις βουλευτικές εκλογές, αλλά μονοψήφιο στην κάλπη των Ευρωεκλογών, όπου φαίνεται να κινείται στην ίδια θέση και με ποσοστό 8,8% χωρίς αναγωγή και με ποσοστό 11,4% με αναγωγή.

17_A
18_A

Δείπνο ανακωχής με την Γεροβασίλη

Όσοι γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε με νόημα ότι η διάθεση ανακωχής του κ. Κασσελάκη φαίνεται απότο χθεσινό δείπνο ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και την αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως εξηγούν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι για να γίνει πράξη η φυγή προς τα εμπρός.

Πάει πιο πίσω η Κεντρική Επιτροπή τι αλλάζει στο κόμμα

Προς αναβολή οδεύει η μονοήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία είχε δρομολογηθεί για την Κυριακή, προκειμένου να επικρατήσει μια άναπαυλα, αν όχι ανακωχή,

Η αλλαγή του Αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργου Βασιλειάδη θεωρείται δεδομένη ενώ θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές
Στα ονόματα που ακούγονται για ανάληψη κάποιας θέσης ευθύνης είναι αυτά των Γιάννη ΜπουρνούΟλυμπίας ΤελιγιορίδουΘάνου Μωραϊτη και Πάνου Ρήγα, με τον τελευταίο να έχει χρηματίσει και Πρόεδρος του 4ου Συνεδρίου. Για τη θέση της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου φαίνεται να προορίζεται η Έφη Μιχελάκη, ενώ δεν αποκλείεται τη Δώρα Αυγέρη να αντικαταστήσει και εν ενεργεία δημοσιογράφος.

Τρομάζουν οι διαρροές  προς την Νέα Αριστερά

Την ίδια ώρα, ποσοστό μόλις 7,7% συγκεντρώνει ο Στέφανος Κασσελάκης ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προπορεύεται με ποσοστό 28,9%, αν και οι ερωτηθέντες επιθυμούν σε ποσοστό 51,1% ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κριθεί από το έργο του στις εθνικές εκλογές, αντί των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.
Ο  χρόνος πάντως κάθε άλλο παρά ανεξάντλητος είναι για τον κ. Κασσελάκη, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί στο στρατό στις 13 Μαρτίου κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η κυριότερη διαρροή είναι αυτή προς την Νέα Αριστερά που ανέρχεται στο 6,8% και πριν την ιδρυτική της συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακου, με παρόντα το Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

16_D
Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE