25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Αφράτη φοκάτσια barese , χταπόδι με μαυρομάτικα φασόλια, Δύο μοναδικά πιάτα που προτείνει ο Chef Giovanni Scaraggi στο εστιατόριο “Sole Giaguaro”!

 Ο Σεφ Giovanni Scaraggi, αν και Ιταλός δημιούργησε μια γευστική , μυθιστορηματική  στέγη με ελάχιστες επιρροές από Ιταλία και βασικό συστατικό τα ελληνικά προϊόντα με το βιολογικό  ελαιόλαδο να είναι το κυρίαρχο . Το εστιατόριο Sole Giaguaro που έφτιαξε, κοσμεί τα  Άνω Πετράλωνα με  μυρωδιές που σε υπνωτίζουν και σε τραβάνε να το επισκεφτείς.  Η ιστορία του Chef έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή του στον 5ο κύκλο επεισοδίων του τηλεοπτικού μαγειρικού διαγωνισμού Master Chef5 .

   Ως ερωτικός μετανάστης , εγκαταστάθηκε στην παραμυθένια Ρόδο. Ως φοιτητής ανθρωπολογίας στη Ρώμη, πέρασε από όλα τα πόστα καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να γραφτεί σε μια μαγειρική σχολή της Ιταλικής πρωτεύουσας και τότε ήταν που ανακάλυψε ότι το φαγητό κρύβει πίσω του ιστορίες που τον ενδιαφέρουν.

«Άρχισε να μην είναι μια απλή δουλειά για μένα, έγινε κάτι πολύ παραπάνω, κατάλαβα ότι μπορείς να μεταφέρεις μηνύματα μέσω ενός πιάτου», τονίζει ο Giovanni .

  Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον  οικείο χώρο που  δημιούργησε εκείνος και δουλεύει καθημερινά , ο ίδιος και η ομάδα του. Δεν είναι δογματικός με τις επιλογές των γεύσεων του και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην εναλλακτική ατμόσφαιρα του εστιατορίου του.

 Στήν ερώτηση   για το ποια είναι τα δύο πιάτα που θα πρότεινε σε αυτόν που δεν έχει βρεθεί ξανά  στο μαγαζί του   , εκείνος απάντησε

   Πρώτο πιάτο είναι εκείνο της αφράτης φοκάτσιας barese με το σπασμένο ντοματίνι, τη ρίγανη και το μπόλικο λάδι που δεν θα μπορούσε να μην το συνοδεύσει κάποιος   με ζεστό, προζυμένιο ψωμί φτιαγμένο από τα ίδια τα χέρια του Giovanni Scaraggi βεβαίως.   Η γευστική πανδαισία ολοκληρώνεται με το κρασί των Νοτιοϊταλών.

Sole Giaguaro: Ο Giovani Scaraggi μόλις μετακόμισε στα Άνω Πετράλωνα

Δεύτερο πιάτο χταπόδι με μαυρομάτικα φασόλια που καλύπτει και τα γαστρονομικά στομάχια των vegetarian πελατών.Θέλοντας να φτιάξει ένα χταπόδι που να θυμίζει το δικό μας ξιδάτο, του χαρίζει δυνατή οξύτητα με έναν διαφορετικό τρόπο, με την ιαπωνική σάλτσα tosazu, ενώ του προσθέτει γκουαντσιάλε, μαυρομάτικα φασόλια και ταραμοσαλάτα, και όλα αυτά δένουν φανταστικά.

Sole Giaguaro: Ο Giovani Scaraggi μόλις μετακόμισε στα Άνω Πετράλωνα

 Οι παραπάνω γευστικές εκρήξεις μέσα στο στόμα σου δε θα μπορούσαν  να γίνουν πιο απόλυτες σε έναν λιγότερο ελκυστικό χώρο από εκείνον που δημιούργησε το  γραφείο των Cluster Architects, στα Πετράλωνα.  Ένας χώρος με ήπιο φωτισμό, χρώματα ζεστά σαν το βλέμμα του σερβιτόρου που σε εξυπηρετεί αδιάκοπα όλο το βράδυ. Καναπέδες που σε παροτρύνουν να καθίσεις αναπαυτικά και να απολαύσετε την κάθε συζήτηση με την παρέα σου.

 Το μενού του εστιατορίου είναι πλούσιο  και από αυτό δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα Vegan και τα Vegeterian πιάτα.  Μια πολύ ενδιαφέρουσα σαλάτα παντζαριού με σως από ταχίνι και μαύρο σκόρδο, με λάδι kombu και φουντούκια, μέχρι τη λιτή αλλά σταθερή αξία μιας spaghetti al pomodoro.

 Και περνάμε στις comfort συνταγές, όπως είναι οι χειροποίητες παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα, πορτσίνι, κρέμα παρμεζάνας και πράσινο λάδι, που δεν έχουν κανένα στήσιμο, μέχρι πιάτα που κάποιος έχει ξοδέψει χρόνο να τα στολίσει και να τα ολοκληρώσει με μια τσιμπίδα. «Κάνω και το ένα αλλά και το άλλο γιατί έτσι νιώθω και έτσι μου αρέσει, το πολύ αυστηρό δεν με αφορά, ούτε το πολύ χαλαρό όμως, με ενδιαφέρει ο συνδυασμός τους αυτήν τη στιγμή της ζωής μου, αύριο θα δούμε», για να σας μεταφέρω το κλίμα και με τα λόγια του σεφ.

  Επιπλέον, το επιδόρπιο θα μπορούσε να καλύψει μια Τιραμισού η οποία έχει  το χαρακτηριστικό όνομα : «Oh! na choux…» , την οποία επιμελείται ο pastry chef Παναγιώτης Λούπου. Ναι , καλά διαβάσατε θα έλεγε κανείς ότι παραπέμπει στην ελληνική λόγια φράση που λέμε όταν κάτι δεν πάει καλά αλα Ιταλικά.

Sole Giaguaro: Ο Giovani Scaraggi μόλις μετακόμισε στα Άνω Πετράλωνα

 Το κυριότερο πάντως είναι πως το μενού του Sole Giaguaro καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των πελατών και οι τιμές σίγουρα θα  εκπλήξουν καθώς μπορούν να καλυφθούν απ όλη την ηλικιακή γκάμα και βαλάντια.

 Σε περιμένει μια ελληνοιταλική έκρηξη γεύσεων στον ουρανίσκο σου στα Άνω Πετράλωνα στο εστιατόριο Sole Giaguaro. 

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE