22.8 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Έφτασε η κρίσιμη ώρα για το σκληρό χτύπημα στο Ιράν! Επείγουσα ενημέρωση Μπάιντεν από Νετανιάχου – Οι αποφάσεις της πολύωρης σύσκεψης ασφαλείας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:

Όλο και πιο κοντά στην κρίσιμη ώρα για το χτύπημα στο Ιράν φαίνεται πως φτάνει το Ισραήλ, το οποίο ψάχνει απεγνωσμένα την «απάντηση» που θα δώσει στην επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην πολύωρη σύσκεψη ασφαλείας στο στρατιωτικό αρχηγείο «Kirya» στο Τελ Αβίβ χθες το βράδυ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέληξε σε σημαντικές αποφάσεις, μαζί με τους κορυφαίους υπουργούς του, αξιωματούχους ασφαλείας και στρατιωτικούς αξιωματούχους, σχετικά με την επικείμενη επίθεση, τόνισε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

Στο επίκεντρο, προς το παρόν, είναι οι ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους την περασμένη εβδομάδα και το Ισραήλ θέλει να απαντήσει δυναμικά.

Αξιωματούχοι τόνισαν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan ότι στη συνάντηση έγινε «μια αποφασιστική συζήτηση για το ιρανικό ζήτημα».

Αναμένεται τώρα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα ενημερώει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τις αποφάσεις του.

«Απαράδεκτο εάν επέτρεπαν τη χρήση του εναέριου χώρου ή στρατιωτικών βάσεων τους για επιθέσεις εναντίον του Ιράν»

Η Μέση Ανατολή είναι σε επιφυλακή εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ στην ιρανική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα ως αντίποινα για τη στρατιωτική κλιμάκωση του Ισραήλ στον Λίβανο.

Ο μοναδικός θάνατος που προκλήθηκε από την ιρανική επίθεση ήταν ενός Παλαιστινίου που επλήγη από θραύσματα που έπεσαν στη Δυτική Όχθη.

Ο Μπάιντεν έχει τονίσει πως το Ισραήλ θα πρέπει να εξετάσει εναλλακτικούς στόχους από τα πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Μια επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις διεθνείς τιμές.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν επισκέπτεται χώρες του Κόλπου.

Η Τεχεράνη τους έχει πει πως θα ήταν απαράδεκτο εάν επέτρεπαν τη χρήση του εναέριου χώρου ή στρατιωτικών βάσεων τους για επιθέσεις εναντίον του Ιράν, όπως δήλωσε Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Αλλάζει γραμμή ο προσωρινός ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Θέλουμε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ» – Για πρώτη φορά δεν αναφέρεται η Γάζα

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, σήμερα, ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ, υποστηρίζει για...

Ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ- Ισραήλ για τη Μέση Ανατολή: Η νέα πολιτική που διατυπώνει η Κάμαλα Χάρις

Σε κρίση βρίσκονται οι σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ, παρά τις προσπάθειες και...

Άλμα στην τιμή του πετρελαιου: Φόβοι για ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν εκτοξεύουν το Brent πάνω από τα 80 δολάρια

Το πετρέλαιο καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο, με τις τιμές του αμερικανικού αργού να εκτοξεύονται πάνω...