Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, με επανεκλογή ο Κασσελάκης. Τον πάνε για διαγραφή; Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ

0
116

Σε νευρική κρίση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ , αφού παρά την «έκπτωση» Κασσελάκη δεν γεφυρώθηκε η απόσταση μεταξύ μελών και στελεχών. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ευρεία αποδοχή  Κασσελάκη από τους ψηφοφόρους του κόμματος, αφήνοντας δεύτερο ακόμα και τον Αλέξη Τσίπρα, τον πολιτικό ηγέτη που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας. Η δημοσκοπική υπεροχή του κ. Κασσελάκη, δεν βοηθά τον κατευνασμό των εντάσεων, ενώ ακόμα και ο Νίκος Παππάς δεν έχει καταφέρει να επιφέρει συνθήκες ομαλότητας στη λειτουργία του κόμματος (Ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται πιο πιθανό να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος από το 31% των ερωτηθέντων. Το 15% εκτιμά ότι το πρόσωπο αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας, το 9% επιλέγει Σωκράτη Φάμελλο, το 7% Νίκο Παππά και το 6% τον Παύλο Πολάκη, σύμφωνα με την Alco για τον Alpha). Εν μέσω εσωστρέφειας ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει στην πραγματικότητα το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ. Η υπεροχή του οποίου καταγράφεται και δημοσκοπικά, παρά το γεγονός ότι και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εσωκομματικές διαδικασίες.

Προφανώς η παραπάνω εξέλιξη δεν επηρεάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα στελέχη που αντιπαρατίθενται με τον Στέφανο Κασσελάκη, συνεχίζουν τον «ανταρτοπόλεμο» σε βάρος του. Τον χορό άνοιξε η Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία αφού ζήτησε τη διαγραφή του (πρόταση που είχε εισηγηθεί και η Όλγα Γεροβασίλη, στην προηγούμενη Π.Γ) ακολούθως του καταλόγισε μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης μπούλινγκ σε βάρος της.  Επίσης ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος έχει δηλώσει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του κόμματος, ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση επανεκλογής Κασσελάκη, ο ίδιος θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον αντίποδα, ο Πέτρος Παππάς, έχει δηλώσει δημόσια ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα στην περίπτωση εκλογής του Παύλου Πολάκη. Και φυσικά το γαιτανάκι δεν τελειώνει εδώ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση θυμίζει πυριτιδαποθήκη.

Ενδεικτικές και οι δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη στον τηλεοπτικό σταθμό Open λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Π.Γ.  «Δεν είναι συμπεριφορά φαβορί να προσπαθήσουν να πάρουν το ματς στα χαρτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Θεοδώρα Τζάκρη και πρόσθεσε: «Θέλουν να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν αυτός κατεδαφιστεί. Είναι μια στρατηγική της παράγκας. Θεωρώ, όμως, ότι με αυτή την αδιέξοδη πολιτική δεν συμφωνούν Πολάκης και Παππάς, δεν θέλουν έναν ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Θέλουν να παραπέμψουν τον κ. Κασσελάκη σε μια επιτροπή δεοντολογίας που απλά επέβαλε μια απλή επίπληξη στον κ. Σπίρτζη στέλνοντας το μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι μπορεί κάποιος να αποκαλεί “Γκέμπελς” τον πρόεδρό του. Εκτός αν θέλουν να είναι μια αλά καρτ επιτροπή».

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου και προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη Πολιτική Γραμματεία είχε αποφασισθεί να προταθεί στην ΚΕ να γίνει έκτακτο συνέδριο 1 με 3 Νοεμβρίου, με συνέδρους που θα εκλεγούν στις 20 Οκτωβρίου και εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος.