Ανάστατοι είναι οι παραγωγοί σιταριού σε διάφορες περιοχές της χώρα και εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις τιμές με τις οποίες επιχειρούν διάφοροι έμποροι να αγοράσουν το σιτάρι. Η τιμή που προσφέρουν είναι πολύ χαμηλή, και βρίσκεται κάτω απο το κόστος – κινείται στήν περιοχή των 25 λεπτών, λένε οι ίδιοι
Παραγωγοί από τη Θήβα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, τόνιζουν ότι βλέπουν πρακτικές υποβάθμισης τους προιόντως του από εμπόρους σιτηρών. Δεν ακολουθούν τις τιμές σιτηρών που πληρώνονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και επιχειρούν να αγοράσουν για ένα «κομμάτι» ψωμί τη σοδειά τους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η μέση τιμή πώλησης σκληρού σιταριού στη χώρα μας ανέρχεται σε 33-35 λεπτά το κιλό στον κάμπο της Θήβας και σε άλλες περιοχές, κάποιοι έμποροι πληρώνουν 24-25 λεπτά, χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία. Φυσικά χωρίς να κόβουν τα απαραίτητα τιμολόγια, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, εις βάρος των αγροτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο λιμάνι του Βόλου, φορτώνονται σκληρά σιτάρια, Β & Γ ποιότητας με 30 λεπτά, για εξαγωγή, ενώ την ίδια στιγμή, κάποιοι μύλοι είναι διατεθειμένοι να τα πληρώσουν έως και 31 λεπτά