Βουτιά των τουριστικών αφίξεων στα νησιά-ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη με μειώσεις αφίξεων που φτάνουν ακόμα και το 40%. Παρόμοια εικόνα καταγράφεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα και τη Χαλκιδική, σε μια χρονιά που παρατηρείται μεγάλη άνοδος σε άλλες περιοχές της χώρας
Αντιμέτωπες με μείωση της τάξης του 23% βρίσκονται η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία! Στην Πελοπόννησο η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, καθώς παρατηρείται πτώση 33,7% στην Καλαμάτα που επιδρά αρνητικά στον τουρισμό και την οικονομία ολόκληρης της περιοχής!
Καλύτερη είναι η εικόνα στα Επτάνησα, μετά την περσινή κακή χρονιά, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη που συγκεντρώνουν οι πρώτοι τα γνωστά «λεφούσια» των all inclusive εργατικών τάξεων Βρετανίας και Γερμανίας, με μικρές καταναλώσεις και η Θεσσαλονίκη τον «βαλκανικό τουρισμό».
Στην Αθήνα σημειώνεται σημαντική αύξηση αφίξεων, που φαίνεται οτι δέχεται συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς τουριστών κυρίως από τις ΗΠΑ
Ποιους προορισμούς επιλέγουν αντί της Ελλάδας
Ποιους προορισμούς επιλέγουν εκείνοι που εγκατέλειψαν τα ελληνικά θέρετρα; Στην Ισπανία και την Τουρκία επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους πολλοί τουρίστες! Η γείτονάς χώρα, μάλιστα, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βελτιώσει θεαματικά τις τουριστικές της υπηρεσίες και εφέτος θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. τουρίστες!
Μετά την τουριστική έκρηξη κατά τη μετά Μνημονίων εποχή και ιδιαίτερα μετά την πανδημία τα έσοδα για την ελληνική οικονομία μέσω του τουρισμό βρίσκονται σε διαρκή πτώση!