19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Τρία μεγάλα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Σάμο σε πλειστηριασμό. Ποιες είναι οι τιμές εκκίνησης

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Ρόδο και δύο ξενοδοχειακές μονάδες 3 αστέρων στη Σάμο.

Τρία νέα σφυριά για ξενοδοχεία 4 και 3 αστέρων σε Ρόδο και Σάμο

Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα κατασχετήριας έκθεσης, κατά την επιτόπια μετάβαση στο ξενοδοχείο, το οποίο σήμερα λειτουργεί με την ονομασία “Island City Hotel”, διαπιστώθηκε ότι το υπόγειο περιλαμβάνει τουαλέτες, λεβητοστάσιο και αποθήκη. Το ισόγειο περιλαμβάνει reception, σαλόνι, μπαρ, τραπεζαρία, κουζίνα και ένα χώρο – γραφείο. Ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος όροφος περιλαμβάνουν δύο αποθηκευτικούς χώρους, μία τουαλέτα και 16 δωμάτια ο καθένας.

Το ξενοδοχείο φαίνεται πως έχει αλλάξει επωνυμία, καθώς στην έκθεση του εκτιμητή αναφέρεται ως “GQ Hotel & Club”. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, πρόκειται για ένα ακίνητο που έχει ανεγερθεί περί το 1985 επί οικοπέδου επιφάνειας 882,70 τ.μ. Κατά τη διάρκεια της εξωτερικής αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε, ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου κρίθηκε καλός και παρατηρήθηκε ότι γίνονταν εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στο εσωτερικό του. Λειτουργούσε με την επωνυμία “GQ Hotel & Club” και βάσει του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου είναι 4 αστέρων και διαθέτει 48 δωμάτια και 96 κλίνες (σ.σ.: από το ΞΕΕ προκύπτει ότι το ξενοδοχείο αποτελείται σήμερα από 51 δωμάτια και 99 κλίνες). Ο σκελετός του κτιρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και η πλήρωση της τοιχοποιίας από οπτοπλινθοδομή. Το ακίνητο ξεχωρίζει για την εξαιρετική του τοποθεσία, αφού βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο στην πόλη της Ρόδου και σε πολύ κοντινή απόσταση από την Μαρίνα, το Λιμάνι και την Μεσαιωνική Πόλη.

“Ilios Hotel” και “Samos Sun”

Τα άλλα δύο ξενοδοχεία, που αναμένεται να αναμετρηθούν με το ηλεκτρονικό σφυρί στις 19 Ιανουαρίου, βρίσκονται στη Σάμο και ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Πρόκειται για δύο ξενοδοχεία 3 αστέρων στην περιοχή “Πολυκράτεια Πολιτεία” Πυθαγορείου του Δήμου ανατολικής Σάμου, με ονομασίες “Ilios Hotel” και “Samos Sun”, τα οποία λειτουργούν κατά τη θερινή περίοδο, με καλό επίπεδο συντήρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα δύο ακίνητα υπήρξε ανοδική διόρθωση της τιμής πρώτης προσφοράς, από ποσό του 1,09 εκατ.  στο 1,46 εκατ. ευρώ για το πρώτο ξενοδοχείο και από το ποσό του 1,98 εκατ. στα 2,4 εκατ. ευρώ για το δεύτερο.

Αναλυτικότερα, το πρώτο σφυρί αφορά ένα οικόπεδο εμβαδού 3.052,56 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση “Σουλειμάνι”, εκτός οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο, με τα κτίσματα που περιέχει, ήτοι: ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία “Ήλιος”, δυναμικότητας 38 δωματίων και 73 κλινών. Το οικόπεδο είναι επίπεδο, οριοθετημένο με κάπως περιορισμένη θέα προς τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο έχει καλό επίπεδο συντήρησης και λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο (τέλη Μαΐου-μέσα Οκτωβρίου). Προσφέρει μέτρια θέα, είναι σε σημείο εξυπηρετεί τη χρήση του και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Βρίσκεται επίσης σε μικρή απόσταση από την παραλία “Ποτοκάκι”, ενώ διαθέτει και πισίνα.

πιν

Αποτελείται από: α) ένα κυρίως κτίριο που αναπτύσσεται σε τέσσερα 4 επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο αποτελείται από ένα ισόγειο τμήμα το οποίο περιλαμβάνει την είσοδο, τη reception, την αίθουσα υποδοχής, τον χώρο του Bar, τη σκάλα ανόδου στους ορόφους, το γραφείο διευθυντή και τουαλέτες ανδρών και γυναικών για το κοινό. Το δεύτερο επίπεδο (α΄ όροφος) αποτελείται από 11 δίκλινα και δυο μονόκλινα δωμάτια, το κλιμακοστάσιο εσωτερικής επικοινωνίας των ορόφων, τον ανελκυστήρα, το εστιατόριο του ξενοδοχείου, το μαγειρείο, δυο αποθήκες του μαγειρίου και τουαλέτα για το προσωπικό του μαγειρείου. Το τρίτο επίπεδο (β’ όροφος) αποτελείται από 18 δίκλινα δωμάτια, ένα μονόκλινο δωμάτιο, την κατοικία του διευθυντή, το κλιμακοστάσιο εσωτερικής επικοινωνίας των ορόφων και τον ανελκυστήρα. Το τέταρτο επίπεδο αποτελείται από τη σοφίτα, η οποία περιλαμβάνει την απόληξη του κλιμακοστασίου, την απόληξη του ανελκυστήρα και ένα δωμάτιο προσωπικού. και β) κτίριο δωματίων το οποίο βρίσκεται ανατολικά του κυρίως ξενοδοχείου, βόρεια της κολυμβητικής δεξαμενής. Αποτελείται από δυο επίπεδα, εκ των οποίων το πρώτο επίπεδο περιλαμβάνει δυο δίκλινα δωμάτια ενώ το δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει τέσσερα δίκλινα δωμάτια.

Στον περιβάλλοντα χώρο, λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, υπάρχουν αρκετά τοιχία από οπλισμένο σκυρόδερμα, σκάλες και επιπλέον επιφάνεια περίπου 1.300 τ.μ. που έχει διαμορφωθεί με πλακόστρωτα, πέργκολες, ενώ υπάρχει δεξαμενή νερού και κτίρια προστασίας των Η/Ζ και της κλιματιστικής μονάδας.

Το δεύτερο σφυρί αφορά οικόπεδο εμβαδού 6.905,89 τ.μ. που βρίσκεται επίσης στην θέση “Σουλειμάνι”, εκτός οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο, με τα επ’ αυτού κτίσματα, δηλαδή μπαγκαλόους β’ κατηγορίας με την επωνυμία “Ήλιος Σάμου”, 3 αστέρων, δυναμικότητας 66 δωματίων και 128 κλινών, με συνολικό εμβαδόν 2.834,10 τ.μ. (εκ των οποίων 2.183,87 τ.μ. σε χώρους κύριας χρήσης και 684,36 τ.μ. σε χώρους βοηθητικής χρήσης).

πιν

Η πρόσβαση γίνεται από κοινόχρηστο χώρο μεταξύ του ξενοδοχείου και του γειτονικού supermarket. Το οικόπεδο είναι επικλινές, προσφέρει μέτρια θέα προς τον κάμπο και τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο έχει καλό επίπεδο συντήρησης και λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο (τέλη Μαΐου-μέσα Οκτωβρίου), διαθέτει πισίνα και poolbar.

Πρόκειται για συγκρότημα έξι αυτοτελών κτισμάτων: το κεντρικό κτίριο που αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα και περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους της μονάδας, τα κτίρια Α’, Β’, Γ’ και Ε’ που αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνουν δωμάτια φιλοξενίας της μονάδας και το κτίριο Δ’ που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει δωμάτια φιλοξενίας της μονάδας και βοηθητικούς χώρους που περιλαμβάνουν την κουζίνα του εστιατορίου της μονάδας και χώρο για τα μηχανήματα κλιματισμού.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE