Ο πόλεμος με τη Ρωσία πηγαίνει τόσο καλά, που θα φτάσει σε σημείο καμπής στα μέσα Αυγούστου και θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

Πρόκειται για την πιο ακριβή και αισιόδοξη πρόβλεψη ανώτερου ουκρανού αξιωματούχου μέχρι στιγμής.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Sky News, ο υποστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε, επίσης, ότι ένα πραξικόπημα για την απομάκρυνση του Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Ρωσία και ότι ο ρώσος ηγέτης είναι σοβαρά άρρωστος από καρκίνο.

Το γραφείο του στρατηγού είναι σκοτεινό και γεμάτο με… σύνεργα του πολέμου, σακιά άμμου στοιβαγμένα στα παράθυρα, πολυβόλα στο πάτωμα και ένα εφεδρικό γεμιστήρα.

Το σημείο καμπής

Ο στρατηγός Budanov προέβλεψε απολύτως πότε θα γινόταν η ρωσική εισβολή, όταν άλλοι στην κυβέρνησή του ήταν δημοσίως επιφυλακτικοί, και τώρα λέει ότι είναι σίγουρος για την πρόβλεψή του σε ό,τι αφορά στη συνέχεια του πολέμου.

«Το σημείο καμπής θα είναι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Οι περισσότερες από τις πολεμικές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Θα πάρουμε την εξουσία σε όλα τα εδάφη που έχουμε χάσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς και της Κριμαίας» ισχυρίζεται.

Προς προσάρτηση της Χερσώνας η Ρωσία

Στο μεταξύ, η πολιτικοστρατιωτική διοίκηση που επιβλήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια της Χερσώνας στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη Ρωσία να την περιλάβει στην Ρωσική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Αν η Ρωσία διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα στην Χερσώνα για την ένταξή της στην Ρωσική Ομοσπονδία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Μόσχα θα χειραγωγήσει τα αποτελέσματα για να δείξει σαφή πλειοψηφία υπέρ της αποχώρησης από την Ουκρανία, αναφέρει σε τακτική της ενημέρωση μέσω Twitter η Βρετανία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα ότι η αντιπρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου (Δούμα) Άννα Κουζνετσόβα επισκέφθηκε την κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις Χερσώνα στην Ουκρανία για να συζητήσει για τις κοινωνικές και υγειονομικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Σποραδικά έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές για επισκέψεις υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις από τις 24 Φεβρουαρίου που η Ρωσία εισέβαλε στην γειτονική της χώρα.

Η Κουζνετσόβα, αντιπρόεδρος της Δούμας, συζήτησε για την παροχή τροφίμων όπως και ιατρικών ή άλλων προϊόντων που χρειάζονται για τα παιδιά, πρόσθεσε το RIA. «Είμαστε εδώ έτοιμοι να παρέχουμε βοήθεια όλων των ειδών» δήλωσε η Κουζνετσόβα.

Το πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε πότε έγινε η επίσκεψη αυτή και το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την είδηση αυτή.

Η Χερσώνα είναι η πρώτη περιοχή στην Ουκρανία που πιθανολογείται ότι μπορεί να προσαρτηθεί, μετά την ανακοίνωση της Μόσχας τον Απρίλιο ότι οι δυνάμεις της την έθεσαν πλήρως υπό τον έλεγχό τους. Στην περιοχή αυτή σημειώνονται σποραδικά αντιρωσικές διαμαρτυρίες.

Η Χερσώνα, όπου βρίσκεται η ομώνυμη πόλη-λιμάνι, προσφέρει ένα μέρος της χερσαίας σύνδεσης ανάμεσα στην χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014, και περιοχών που ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι εναπόκειται στους κατοίκους που ζουν στην περιοχή να αποφασίσουν αν θέλουν να ενωθούν με τη Ρωσία.