24.4 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Τη θέση Αλαβάνου επιφύλαξαν στον Τσίπρα μετά την βαριά ήττα. Ποιοι συγκροτούν τη νέα τρόικα.Το μέλλον Κασσελάκη. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο

Κέρδη και ζημιές μετράνε τα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής για να μην οδηγεί διχασμένο το κόμμα στις ευρωεκλογές.

Το 4ο συνέδριο πάντως ανέδειξε νικητές και ηττημένους, γεγονός που καθιστά σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πορεύεται σε τεντωμένο σχοινί.

Στους μεγάλους χαμένους πάντως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεν έγινε δεκτή η πρόταση του για νέες εκλογές από το συνέδριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ναι μεν επιβεβαίωσε τη δυναμική του στους συνέδρους, είναι όμως σαφές ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει το πολιτικό του μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στους νικητές είναι σίγουρα η Όλγα Γεροβασίλη η οποία αποτελεί το αντίπαλο δέος του κ. Κασσελάκη, όπως και οι κ.κ. Φάμελλος, Παππάς και Γιώργος Τσίπρας που αποτελούν νέα τρόικα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δική τους άλλωστε ήταν η πρόταση να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και το κόμμα να πορευτεί έως τις ευρωεκλογές με επικεφαλής τον κ. Κασσελάκη, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ήττα Τσίπρα 

Στον απόηχο της μεγάλης σύγκρουσης πάντως νεοπροεδρικοί μιλούν ανοιχτά για μια σημαντική νίκη του νέου προέδρου, αυτήν απέναντι Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ο κ. Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή είδε ως τον ουσιαστικό του αντίπαλο

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι οι σύνεδροι γύρισαν την πλάτη στον κ. Τσίπρα, που έδειξε προς την κατεύθυνση της προσφυγής στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κατάφερε να διαμορφώσει ισχυρούς συσχετισμούς υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη, απέτυχε να συνενώσει τα κομμάτια της «φρουράς» του στην ίδια κατεύθυνση

Μετά τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο και την απόρριψη της παρέμβασής του για εκλογή προέδρου, η αντίδραση του περιβάλλοντός του ήταν ότι όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Καταδίκασαν τον Τσίπρα να έχει την τύχη Αλαβάνου

Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου ( εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού metarithmisi.gr)  σε άρθρο του στο Liberal, γράφει ότι οι σύνεδροι καταδίκασαν τον κ. Τσίπρα να έχει την τύχη του Αλαβάνου.

Όπως σημειώνει:

  • οι σύνεδροι του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έγραψαν τους τίτλους τέλους της «εποχής Τσίπρα.
  • Είπαν ένα εκκωφαντικό και ουσιαστικά ομόφωνο ΟΧΙ στην προτροπή του να προσφύγει ο Κασσελάκης στη βάση για να επανεπιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη των μελών.

Ο Κασσελάκης κρίνεται στις ευρωεκλογές

Ο κ. Κασσελάκης δεν εξασφάλισε τον ορίζοντα τριετίας, όπως είχε ζητήσει στην αρχική του τοποθέτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ  με ζητούμενο τη «λευκή επιταγή» στο πρόσωπό του.

Πλέον είναι σαφές ότι ο κ. Κασσελάκης θα κριθεί στις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα θα δείξει εάν έχει μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ

Όλγα Γεροβασίλη ο νέος πόλος

Η αντιπρόεδρος της Βουλής με την παρέμβασή της στο συνέδριο επιβεβαίωσε ότι είναι το αντίπαλο δέος του κ. Κασσελάκη.

Έκανε μια καλή ομιλία και έδειξε ότι αποτελεί τον νέο πόλο και την απάντηση των προεδρικών του κ. Τσίπρα έναντι του κ. Κασσελάκη

Η νέα τρόικα

Στους κερδισμένους είναι σε κάθε περίπτωση ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Τσίπρας.

Αποτελούν όπως φαίνεται τη νέα τρόικα και ο ρόλος τους θα είναι καταλυτικός στις εσωκομματικές εξελίξεις με βάση και το πρώτο ορόσημο της πορείας του κ. Κασσελάκη στο εξής, δηλαδή τις Ευρωεκλογές.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE