Τελευταία ενημέρωση: Αυτοί είναι οι 4 υπουργοί στους οποίους χρεώνει το “μπάχαλο”, το Μαξίμου “

0
536

 

Δεν υπάρχουν σκέψεις για παραιτήσεις υπουργών, στο Μεγαρο Μαξίμου, καθώς κάτι τέτοιο, εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα δημιουργούσε μείζον πολιτικό θέμα και θα εμφάνιζε την κυβέρνηση να σύρεται από την σκληρή επίθεση της αντιπολίτευσης.

Σχετικές εισηγήσεις προκειμένου να μείνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός κάδρου ευθυνων και να δείξει πολιτική αποφασιστικότητα και ταύτιση με το κοινό αίσθημα.   Υπάρχουν, άλλωστε, φόβοι πως το επιτελικό χάος (μετά την Μήδεια, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες) θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις σε μια περίοδο που η κυβέρνηση σημειώνει ήδη απώλειες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο στόχαστρο είναι οι υπουργοί Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης (πρόσφατη και πολυδιαφημισμένη επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού), Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας (για την κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές και δη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως έγινε με την Μήδεια), Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής για την μη λειτουργία των μέσων μεταφοράς αλλά και το θέμα της Αττικής Οδού, ενώ δυσφορία υπάρχει και για την διαχείριση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το τελευταίο διαφήμιζε την παρουσία 4.000 αστυνομικών στους δρόμους για την κακοκαιρία αλλά δεν στάθηκε εφικτό να ελέγξει τις εισόδους στην Αττική Οδό (και την κίνηση βαρέων οχημάτων) αλλά και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Bαραίνει επίσης ιδιαίτερα το κλίμα στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, στον οποίο χρεώνεται πως κάνει δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακή διαχείριση αλλά αποδεικνύεται ανεπαρκής επιχειρησιακά. Το γεγονός πως για ακόμα μία φορά έσπευσε να μεταθέσει τις ευθύνες είτε σε υπουργούς, είτε στη Νέα Οδό, προκαλεί δυσαρέσκεια.

Τα παραπάνω συμβαίνουν σε μία στιγμή που η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου βάλλεται για τις επαφές του “επιτελάρχη” υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη και τις σχετικές αποκαλύψεις.

Το βάρος του συντονισμού σε συνθήκες μείζονος κρίσης κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας ανέλαβε με εντολή του πρωθυπουργού ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος έκανε όλες τις συνεννοήσεις”πυροσβεστικά” επιχειρώντας να καλύψει την απουσία συντονισμού.