Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Ν.Δ. ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει το παιχνίδι πάνω του για πετύχει το στόχο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες στις 2 Ιουλίου.
Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η Ν.Δ. διατηρεί το δημοσκοπικό προβάδισμα μετά την τραγωδία των Τεμπών, εξηγούν όμως ότι απαιτείται σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση.
Τα ίδια στελέχη μιλούν για έναν εκλογικό μαραθώνιο 50 ημερών, όπου ναι μεν η ψαλίδα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει περιοριστεί, αλλά η Ν.Δ. έχει όλα τα εφόδια για να κερδίσει άλλη μια τετραετία στο τιμόνι της χώρας.
Η στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος έχει ως βασικό στόχο τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που ήταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη νικηφόρα πορεία του 2019, αλλά για διάφορους λόγους έχουν αποστασιοποιηθεί.
Πρόκειται για τη μεγάλη “δεξαμενή ” του Κέντρου που έχουν “μετακομίσει” στη γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων και η Ν.Δ. θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της στο δρόμο προς τις εκλογές.
Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική κατηγορία ψηφοφόρων που η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι αποτελεί το “κλειδί” για τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Πρωταγωνιστικό ρόλο για τον επαναπατρισμό τους θα διαδραματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει τρία βασικά όπλα στη διάθεσή του προκειμένου να τους πείσει και να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού:
1. Η σύγκριση: Ο πρωθυπουργός ζητά νέα “καθαρή” εντολή και στο πλαίσιο αυτό καλεί τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν το έργο που έχει παράγει η δική του κυβέρνηση σε σύγκριση με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται έμφαση στη μείωση των φορολογικών βαρών, το ψηφιακό κράτος, τον τουρισμό, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και το μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο αυτό, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι δεσμεύσεις για οικονομική ανάπτυξη, μέσα από ένα νέο κύμα προσέλκυσης επενδύσεων, η επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023, το ΕΣΥ, αλλά και η μάχη με τις παθογένειες δεκαετιών, προκειμένου να χτυπηθεί το “βαθύ κράτος”
2. Η σταθερότητα: Η επίσκεψη του στον φράκτη του Έβρου και τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός έχουν ως στόχο να καταστήσουν σαφές ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερότητας που δεν πρόκειται να ξαναζήσει τον εφιάλτη του μεταναστευτικού. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση και δεν θα είναι εγκλωβισμένη σε συμμαχίες που την κρατούν πίσω. “Θα σας ενθάρρυνα να χρησιμοποιούμε και παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν περιέλθει σε έναν κυκεώνα αστάθειας, ακριβώς επειδή έχουν ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική, η οποία πολύ συχνά οδηγεί, πράγματι, σε ακυβερνησία”, είπε ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο υπουργικό Συμβούλιο.
3. H Προοπτική: Ο κ. Μητσοτάκης δίνει έμφαση και στο θέμα της προοπτικής θέλοντας να δείξει με τον τρόπο αυτό ότι η χώρα θα πάει καλύτερα με τον ίδιο στο τιμόνι και σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η αυτοδυναμία είναι το κλειδί για να προχωρήσει η χώρα γρήγορα και αποφασιστικά προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη και καλύτεροι μισθοί.
ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο
Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σημάδια ανάκαμψης αλλά δεν εφησυχάζουν, επισημαίνοντας ότι η εκλογική μάχη έχει δρόμο ακόμη μπροστά της.
Τα διλήμματα θα ενταθούν και θα ενεργοποιηθεί για άλλη μια φορά το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 και έφερε τη Ν.Δ. στην εξουσία.
Τα αρνητικά της περιόδου 2015-2019, όπως το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης θα είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός συσπείρωσης.
Με τον τρόπο αυτά τα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική που απαιτεί 37,5% για αυτοδυναμία.
Τα τρία όπλα Μητσοτάκη για αυτοδυναμία. Η σύγκριση, η σταθερότητα, η προοπτική και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:
