22.5 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Συγκλονιστικά Βιντεο και φωτογραφίες απο την τρομακτική έκρηξη στη Συγγρού

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Γεννηματάς μεταφέρεται ο 78χρονος τραυματίας απο την tromaktik;h ekrhjh έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε κτίριο στη Λεωφ. Συγγρού.

Αρχικά διεκομίσθη στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου στο Χειρουργικό τμήμα των ΤΕΠ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα εγκαύματα που φέρει στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος.

«Ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του», δήλωσε o Τάσος Αντώνοπουλος πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό.

Στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε ο 78χρονος τραυματίας, ανέφερε οτι απο χθες υπήρχε η έντονη μυρωδιά αερίου μεσα στο διαμέρισμα. Όμως αν και τον προβλημάτισε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Έτσι, κοιμήθηκε και στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη

Ο ηλικιωμένος, δεν θυμάται αν αυτό συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή να φτιαξει καφέ.

ekriksi-simeio05

Στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και εκτιμούν οτι η διαρροή αερίου ήταν η αιτία της έκρηξης ωστόσο, έρευνα πραγματοποιεί και το ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ για κάθε ενδεχόμενο.

Δραματικές περιγραφές από γείτονες για την έκηρξη στη Συγγρού

«Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε πολλά θύματα» λένε σοκαρισμένοι οι γείτονες που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους μετά την εκκωφαντική και καταστρεπτική έκρηξη σε κτίριο της λεωφόρου Συγγρού. «Από θαύμα δεν έχουμε νεκρούς και τραυματίες» λένε μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο θόρυβος από την έκρηξη και το ωστικό κύμα που ακολούθησε έκανε τους περίοικους να τρομοκρατηθούν και να βγουν στο δρόμο, ενώ η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τη φωτιά που ξέσπασε να επεκταθεί και σε παρακείμενα κτίρια.

Αυτή τη στιγμή η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με τις τζαμαρίες των περισσότερων κτιρίων να έχουν καταστραφεί σε μια απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων από το σημείο της έκρηξης η οποία πιθανόν προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου κάτι το οποίο ερευνούν οι αρμόδιες αρχές

«Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας»

Οι ζημιές εξαπλώθηκαν σε μια μεγάλη ακτίνα, με τους ανθρώπους που διατηρούν εκεί επιχειρήσεις να ανησυχούν. Ο κ. Μιχάλης που διαθέτει σχολή χωρού κοντά στο σημείο της έκρηξης μιλά  για όσα είδα με τα μάτια του.

«Ειδαμε από την τηλεόραση ότι έγινε μια μεγάλη έκρηξη, επειδή έχουμε τη σχολή χορού στο διπλανό κτίριο από το σημείο που έγινε η έκρηξη. Ήρθα κατευθείαν εδώ, μίλησα με τον προϊστάμενο της πυροσβεστικής και ανεβήκαμε επάνω και ειδαμε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες . Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας που έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη τρύπα, είναι όλα γκρεμισμένα, έχουν σπάσει τα πάντα κι έπειτα ήρθε ενημέρωση στην πυροσβεστική να εκκενώσει το κτίριο γιατί υπάρχει διαρροή υγραερίου.

 

Ενημερώσαμε την ιδιοκτήτρια του διπλανού κτιρίου που έγινε η έκρηξη , μας είπε ότι ο αδερφός της ήταν σε εκείνο το σημείο, ενημερώσαμε τις αρχές, τον βρήκαν τον άνθρωπο ήταν τραυματισμένος και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο».

ekriksi-simeio03

ekriksi-simeio06

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE