21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Στο Νταβός ο Μητσοτάκης: Η επενδυτική ατζέντα, οι ζυμώσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες και το deal με την Ινδία

Στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός με βασικό στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας.

Κοινό σημείο όλων το γεγονός ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Στις επαφές του πρωθυπουργού ξεχωρίζει μια συνάντηση Ινδικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, που θα αφορά σε επενδυτικά πρότζεκτ και οικονομικές συμφωνίες.

Οι συμφωνίες αυτές αναμένεται να “κλειδώσουν” κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί τον Φεβρουάριο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης έχει προετοιμάσει το έδαφος με την Ινδία, που θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου.

Η Ινδία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως χώρα για πολυεπίπεδες συνεργασίες (από την έρευνα και την τεχνολογία ως τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.α.), αλλά και ως πύλη εισόδου της στην Ευρώπη.

“Για εμάς η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα, διότι αν δεν πηγαίνει καλά η οικονομία, δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική, για την υγεία, για την παιδεία, για την άμυνα, για την ασφάλεια” δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του χθες στην Αγία Παρασκευή.

“Θα βρεθώ σε λίγες ώρες στο Νταβός και θα συνομιλήσω με αρκετούς συναδέλφους μου, Ευρωπαίους ηγέτες και σημαντικούς ανθρώπους από τον χώρο της οικονομίας” πρόσθεσε, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Ελβετικό θέρετρο,

Τα… ισχυρά “χαρτιά” Μητσοτάκη στο Νταβός

Στις επαφές του, οικονομικού ενδιαφέροντος, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.

Τα ισχυρά “χαρτιά” που θα απλώσει ενώπιον των επενδυτών είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, με ρυθμούς που ξεπερνούν τον μέσο όρο της Ε.Ε., μαζί με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, και η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, σε ένα μομέντουμ συγκρούσεων και πολέμων στην ευρύτερη περιοχή, ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας γεωπολιτικής σταθερότητας και έτσι, ασφαλής χώρα για επενδύσεις.

Η ατζέντα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και θα λάβει μέρος σε συζήτηση για την “Πράσινη Συμφωνία” της Ε.Ε..

Το απόγευμα θα έχει συζήτηση με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού “Foreign Policy” και στη συνέχεια με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν.

Το κύριο αντικείμενο της φετινής διοργάνωσης στο Νταβός είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, σε μία χρονιά κατά την οποία είναι προγραμματισμένες πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, και μεταξύ αυτών οι Ευρωεκλογές και οι Προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α. το φθινόπωρο.

Η άνοδος της ακροδεξιάς και άλλες παγκόσμιες προκλήσεις αναμένεται να έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ατζέντα της παγκόσμιας πολιτικής ελίτ στην Ελβετία.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE