24.4 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Στα χαρακώματα ο ΣΥΡΙΖΑ! Ποιον βλέπει επέναντί του ο Κασσελάκης. Ποιοι τον στηρίζουν. Στις 10 Μαρτίου οι εκλογές. Όλο το παρασκήνιο

Στα χαρακώματα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Αλέξης Τσίπρας για νέες εσωκομματικές εκλογές.

Το παρασκήνιο οργιάζει τα στρατόπεδα παίρνουν θέση μάχης για το νέο μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών και όλες οι ενδείξεις δείχνουν την 10η Μαρτίου ως την ημέρα που θα στηθούν και πάλι κάλπες.

Η 10η Μαρτίου είναι κυρίαρχη, λόγω του ότι την επομένη ο κ. Κασσελάκης πρέπει να παρουσιαστεί στον στρατό  εκτός και εάν πάρει αναβολή

Ολονύχτια  σύσκεψη Κασσελάκη με τους στενούς του συνεργάτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει καζάνι που βράζει μετά την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα και οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη εμφανώς  εξοργισμένοι πήγαν στο σπίτι του προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην σύσκεψη ακούστηκαν δύο προτάσεις:

  • Σύμφωνα με την πρώτη  ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έπρεπε να σηκώσει το γάντι, αλλά αντίθετα να μπει στο συνέδριο και να ακολουθήσει τις διαδικασίες, αδιαφορώντας για την παρέμβαση Τσίπρα.
  • Σύμφωνα με τη δεύτερη προφανώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούσε να κάνει πίσω, αφού έτσι και αλλιώς στην Πολιτική Γραμματεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει μία τέτοια πρόταση. Άρα δεν θα μπορούσε να υπαναχωρήσει κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Έτσι  αποφασίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει προκηρύσσοντας εκλογές.

Ποιοι θα βρεθούν απέναντι στον Κασσελάκη

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα που θα βρεθούν απέναντι από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρία πρόσωπα την Όλγα Γεροβασίλη, τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Διονύση Τεμπονέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  ο αρχηγός της αξιωματικής μπαίνοντας στο συνέδριο δεν χαιρέτησε τον Διονύση Τεμπονέρα και την Ολγα Γεροβασίλη, μία κίνηση που σχολιάστηκε ιδιαίτερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επόμενες ώρες πάντως αναμένεται οι ενδιαφερόμενοι να ανακοινώσουν  τις υποψηφιότητες τους.

Παρασκηνιακά  ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξουν στα πρόσωπα που θα βρεθούν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ποιοι είναι υπέρ του Κασσελάκη

Έμπειρα πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι, εκτός από τους δηλωμένους «Κασσελακικούς» βουλευτές, υπέρ της υποψηφιότητας του νυν προέδρου θα ταχθούν κατά βάση όσοι εκλέγονται σε περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μονοψήφιος βγάζει τουλάχιστον μία έδρα και, απαλλαγμένοι από το άγχος της επανεκλογής, θα στηρίξουν το φαβορί.

Πρόσωπα δηλαδή όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Πέτρος Παππάς.

Τι θα κάνουν Πολάκης και Νίκος Παππάς

Πολλοί θεωρούν δεδομένη τη στήριξη του Παύλου Πολάκη στον Στέφανο Κασσελάκη παρά το ρήγμα που άνοιξε στις μεταξύ τους σχέσεις. Οι εκτιμήσεις για το ποια στάση θα κρατήσει διίστανται.

Αν και η σχέση εμπιστοσύνης φέρεται να έχει διαρραγεί, ωστόσο σε αυτή την αναμπουμπούλα ο Σφακιανός, τασσόμενος στο πλευρό του κ. Κασσελάκη, όπως το περασμένο καλοκαίρι, ίσως και να επιδιώξει να αποκαταστήσει τη σχέση του.

Ωστόσο, η καθαίρεσή του από τη θέση υπαρχηγού, με τον κ. Κασσελάκη να μην του συγχωρεί το γεγονός ότι καταψήφισε τον γάμο ομοφύλων, ίσως και να έχει στοιχίσει στον κ. Πολάκη και το ρήγμα να είναι όντως αγεφύρωτο.

Στην πλέον δύσκολη θέση βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στην κρίσιμη 48ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας φαίνεται ότι τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια της Όλγας Γεροβασίλη και του Αλέκου Φλαμπουράρη, αδειάζοντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη με γνώση των συσχετισμών αναφέρουν πως, εκτός από το ότι ο κ. Παππάς έχει χάσει ήδη τη μισή επιρροή στην οργανωμένη βάση

Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές.

Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

Η αιτία της παρέμβασης «βόμβα» από Τσίπρα

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα πήγαινε στο συνέδριο το Σάββατο για να μιλήσει.

Παράγοντες τις αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε, πάντως, ότι  ο Αλέξης Τσίπρας εκνευρίστηκε ιδιαίτερα και αποφάσισε να αντιδράσει, όταν ο Στέφανος  Κασσελάκης ανέβασε το ερωτηματολόγιο. «Αυτό είναι αιτία πολέμου» λέγεται ότι διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρέμβαση Τσίπρα δύο μόνο ώρες πριν  ανέβει στο βήμα του συνεδρίου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, πάγωσε το σύνολο των στελεχών.

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE