27.5 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Σπαρτιάτες: Πώς ο Κασιδιάρης “καθαίρεσε” από την ηγεσία τον Στίγκα. Ολο το παρασκήνιο

Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξε στους Σπαρτιάτες το ενδεχόμενο διαγραφής από το κόμμα του βουλευτή Φλώρου ο οποίος στήριξε τον Κασιδιάρη.

Ο φυλακισμένος χρυσαυγίτης προχώρησε σε επίδειξη δύναμης και “καθαίρεσε” επί της ουσίας από την ηγεσία του κόμματος τον Βασίλη Στίγκα, στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτός είναι που κάνει κουμάντο.

Η κίνηση ματ του Κασιδιάρη έγινε μέσω δήλωσης της οποία υπογράφουν εννέα εκ των δώδεκα βουλευτών του σχήματος που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ανταρσίας: Συνυπογράφουν δήλωση δημόσιας καταγγελίας του Β. Στίγκα, του νόμιμου αρχηγού και επικεφαλής της νεοεισελθείσας κοινοβουλευτικής ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «εθνικιστών» δηλαδή, εκφράζοντας ταυτόχρονα την προσήλωσή τους στο πρόσωπο του έγκλειστου Ηλ. Κασιδιάρη.

Ολο το παρασκήνιο 

Στο παρασκήνιο, λέγεται πως πρόκειται για μία κίνηση η οποία ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση των εκτιμήσεων πως ο καταδικασθείς ως στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, είναι η «πραγματική ηγεσία» του μορφώματος που έχει την περικεφαλαία ως σύμβολο.

Της συγκεκριμένης δήλωσης είχε προηγηθεί ένα μίνι επεισόδιο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας ήταν νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας.

Ο εκ μέρους των «Σ» αγορητής Κ.Φλώρος, είπε παρουσία του Β.Στίγκα: «Το ευχάριστο γεγονός των ημερών κατά την προσωπική μου άποψη, πάντα, είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας. Πιστεύω ότι εκφράζει τη μοναδική ελπίδα για να ξαναγίνει η Αθήνα ελληνική».

Αμέσως τότε, έλαβε το λόγο ο αρχηγός του κόμματος Στίγκας και αποδοκίμασε το βουλευτή του: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο βουλευτής μου για τον Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη ότι δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Επομένως, οφείλω, και εφόσον κάποιος ενεργεί αυτοβούλως, να πάρω κάποια μέτρα».

Μερικές ώρες αργότερα και ενώ είχαν προηγηθεί, προφανώς, παρασκηνιακές επαφές και διαβουλεύσεις, οι βουλευτές των «Σ» Ι. Δημητροκάλλης, Ι. Κόντης, Γ. Μανούσος, Διον. Βαλτογιάνης, Αθ. Χαλκιάς, Π. Δημητειάδης, Χαρ. Κατσιβαρδάς, Αλ. Ζερβέας και – φυσικά – ο Κ.Φλώρος στην κοινή δήλωση τους ανέφεραν: «Καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια εις βάρος του συναδέλφου μας κ. Κ.Φλώρου. Η ομιλία του κ. Φλώρου εκφράζει απόλυτα τους 250.000 Έλληνες που μας τίμησαν με την ψήφο τους». Σαν να μην έφταναν αυτά, εμμέσως φαίνεται να προαναγγέλλουν ακόμα και καθαίρεση του προέδρου: «Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας». Τη δήλωση αυτή δεν συνυπέγραψαν οι Γ.Ασπιώτης και Μ.Γαυγιωτάκης.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE