24.4 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Σε εκρηκτικό κλίμα αμφισβήτησης του Κασσελάκη, σήμερα το συνέδριο. Τα στρατόπεδα και το “σωσίβιο” Παππά στον Πρόεδρο

Σε κλίμα εμφυλίου αρχίζει απόψε με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη το κρίσιμο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
Κομματικές πηγές τονίζουν ότι το συνέδριο «θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο».
Ωστόσο, επισημαίνουν ότι «το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον ISYRIZA», κρατώντας δηλαδή πάνω στο τραπέζι τα ερωτήματα για αλλαγή ονόματος, λογοτύπου και ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, μεταξύ άλλων.

Τα στρατόπεδα και οι νέες συμμαχίες

Όσοι γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ λένε με νόημα ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη.
Όπως εξηγούν στελέχη που  είχαν στηρίξει έως τώρα τον κ. Κασσελάκη, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Τσίπρας και ο Χρήστος Σπίρτζης, βρίσκονται απέναντί του, με αποτέλεσμα, τίποτα να μην είναι δεδομένο ως προς τις συμμαχίες και τα στρτόπεδα
Τα όσα, άλλωστε, συνέβησαν με την Κουμουνδούρου να διαταράσσει την ανακωχή με τα κορυφαία στελέχη, λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακαλεί τελικά την επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία, αλλά και τα λεγόμενά του για εν λευκώ υποστήριξή του μέχρι το 2027 από τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου, ενέτειναν το κλίμα αμοιβαίας καχυποψίας ανάμεσα στην ηγετική ομάδα και στα υπόλοιπα «στρατόπεδα».

“Σωσίβιο” Παππά σε Κασσελάκη

Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα είναι η στάση που τηρεί ο Νίκος Παππάς, ο οποίος προσέφερε νέο “σωσίβιο” στον Στέφανο Κασσελάκη.
Ο κομματικός μηχανισμός του Νίκου Παππά υπερτερεί αυτή τη στιγμή όλων των υπολοίπων γεγονός που οδήγησε σε καθαρή εκλογή του Πάνου Ρήγα στη θέση του Προέδρου του Συνεδρίου με 24 ψήφους έναντι του «πασοκογενή» Νίκου Μαδεμλή.
Ο κ. Μαδεμλής συγκέντρωσε το 30% των ψήφων, δηλαδή 14 συνολικά, ενώ υπήρξε πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη, ως πρόσωπο που νοηματοδοτεί το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, αλλά και την ανανέωση που επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης.
Εντούτοις, επικράτησε η πρόταση των ομάδων Κασσελάκη – Παππά, αν και την υποψηφιότητα Μαδεμλή στήριξε και η πλευρά των στελεχών που πρόσκεινται στον Διονύση Τεμπονέρα, η οποία αρχικά επιδίωκε την εκλογή προέδρου συναινετικά από τα μέλη του Προεδρείου, προκρίνοντας τον Χάρη Τσιόκα.

Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δέχεται εισηγήσεις για ηχηρή παρέμβαση.

Επί του παρόντος πάντως δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την παρουσία του, αλλά και την ομιλία του στο σώμα των Συνέδρων.

Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού είχαν γνωστοποιήσει ότι ο ίδιος θα παραστεί στο Συνέδριο του κόμματος, με αφορμή την συνάντηση του με τον Διονύση Τεμπονέρα, αλλά έκτοτε δεν έχει καταστεί σαφές το τι θα πράξει τελικά

Επίθεση Καρανίκα στους “γραφειοκράτες”

Στελέχη κοντά στον Κ. Κασσελάκη, όπως ο Νίκος Καρανίκας, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολούσαν» τους «γραφειοκράτες», δείχνοντας προς τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, με το επιχείρημα ότι «οι γραφειοκράτες με την αμφίεση του ειδήμονα μετατρέπονται σε στελέχη που καθώς εγκαθιδρύουν την ύπαρξη τους ως απαραίτητα στοιχεία ενός οργανισμού» και στην συνέχεια «καταλήγουν να ροκανίζουν τα μέλη ελέγχοντας την δραστηριότητα».

Η παρέμβαση Μωραϊτη

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο στιχουργός και ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη στα κοινωνικά δίκτυα, Νίκος Μωραϊτης, ο οποίος διαπίστωσε πως «Εδώ και καιρό απλώς παρατηρώ το κόλπο: Θα τον κάνουν κομματάκια με καθημερινές διαφοροποιήσεις ως τις ευρωεκλογές ώσπου να μην ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ, και ύστερα θα του χρεώσουν το εξευτελιστικό ποσοστό. Το μόνο που θα τον έσωζε θα ήταν νέες εκλογές από τη βάση αλλά έκανε πίσω».

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE