Πραγματικά επικίνδυνα έχουν γίνει τα πράγματα δυτικά της Κρήτης ανάμεσα σε ρωσικά καταδρομικά, Φρεγάτες και υποβρύχια, σε σχέση με το αμερικανικό και ιταλικό αεροπλανοφόρα μαζί με άλλα πολεμικά, αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, για “ ρωσική προσπάθεια να εμποδιστεί η πρόσβαση στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο των πλοίων του ΝΑΤΟ”, όσο και αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό.
Αν παρατηρήσουμε την παρουσία των ρωσικών δυνάμεων, θα δούμε ότι αυτά έχουν λάβει μια περίεργη διάταξη μάχης θα λέγαμε, που αποτελείται από την παρουσία δυτικά της Κρήτης δύο καταδρομικών, μιας Φρεγάτας στα ανατολικά του νησιού και υποβρυχίων τα οποία δεν γνωρίζουμε πόσα είναι σε αριθμό, αφού είναι σε κατάδυση.
Το ΝΑΤΟ διαθέτει 3 αεροπλανοφόρα διαθέσιμα στη Μεσόγειο:
1) Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Truman (CVN-75) και το CSG (Combat Strike Group) πλέουν τώρα στη νότια Αδριατική θάλασσα, ενώ αμερικανικά συμμετέχουν στην άσκηση Ηνίοχος ’22 που διεξάγεται από την ελληνική πολεμική αεροπορία.
2) Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle (R91) διέσχισε χθες το απόγευμα το Στενό της Μεσσήνης προς το Τυρρηνικό Πέλαγος.
Μαζί της έπλεε το πλοίο εφοδιασμού Berne αλλά και το αντιτορπιλικό Forbin (D620), τα οποία είναι πιθανό να επιστρέφουν στη βάση τους στην Τουλόν.
Οι ρωσικές δυνάμεις χωρίζονται ως εξής:
1) Η ομάδα μάχης του καταδρομικού Varyag που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος.
2) Το καταδρομικό Ustinov βρίσκεται σε κίνηση νότια της Κρήτης όπου μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο.
3) Ανατολικά της Κρήτης έχουμε εντοπίσει έντονη δραστηριότητα των ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.
Τουλάχιστον τρία σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν στην περιοχή: ένα υποβρύχιο κλάσης Kilo στην επιφάνεια (μπορεί να έχει πρόβλημα), ένα επισκευαστικό πλοίο κλάσης Amur και μια κορβέτα κλάσης Burian.
4) Οι υπόλοιπες ρωσικές μονάδες επιφανείας βρίσκονται είτε στο λιμάνι της Tartus είτε κοντά στην περιοχή αυτή, αναφέρει το ιταλικό ΜΜΕ.
Σήμερα, η πιο καυτή περιοχή σε ολόκληρη την Μεσόγειο είναι αυτή γύρω από την Κρήτη, όπου αυτές τις μέρες έχουμε κινήσεις τύπου “ μπαλέτου Μπολσόι” από τους Ρώσους, ενώ οι Αμερικανοί έχουν λάβει και αυτοί θέσεις σε καίρια σημεία.
Όλα αυτά σίγουρα αφορούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όσο και να ακούγεται κοινότυπο, ενώ υπάρχουν υποψίες για σχέδια και σενάρια που αφορούν αυτήν την ανάπτυξη ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων σε επιλεγμένα σημεία στην Ανατολική πλευρά της Μεσογείου, σίγουρα για κάποιον λόγο που δεν είναι ακόμη ορατός.