ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ…

0
318

 

Γράφει ο ΠΑΥΛΟΣ  ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Ο δρόμος Πάτρας-Πύργου υποτίθεται ότι οδηγεί σε τόπους ένδοξους της μοναδικής, λαμπρής ελληνικής ιστορίας… στην Ολυμπία. Δυστυχώς όμως πλειστάκις οδηγεί στον ‘άλλο κόσμο’. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως προτεραιότητα να βολευτεί ο Καλογρίτσας και όχι να γίνει η διάνοιξη του δρόμου. Τελικά η σημερινή κυβέρνηση,  αν και άργησε, έκανε αυτό που δεκάδες χρόνια καμία άλλη κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κάνει. Να ξεκινήσει το άνοιγμα του αυτοκινητόδρομου και να τελειώσει σε τρία χρόνια από σήμερα. Πραγματικό θαύμα για ελληνικά δεδομένα. Και δεν είναι μόνο αυτό το έργο, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλα έργα που έχουν δρομολογηθεί και είναι άξιο απορίας πως δεν προβάλλονται ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τα μέσα, που θεωρητικά τη στηρίζουν. Έτσι, όλως επιγραμματικά, θα αναφέρω κάποια εξ αυτών…

Η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή του Σκαραμαγκά, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι που προβλέπεται να είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια της χώρας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας που σύντομα τελειώνουν οι διαγωνισμοί. Η γραμμή 4 του Μετρό αλλά και η σύνδεση της Ιγνατίας με τη Νέα Οδό. Η κυβέρνηση έχει βέβαια την ευκαιρία να συνεχίσει της δημόσιες κυρίως ενεργειακές επενδύσεις αφού η ίδια η Γερμανία προτείνει τα 800 δις ευρώ του ταμείου ανάκαμψης να διοχετευτούν προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά μπορεί κάποιος να πει ότι από μόνο του το δημόσιο δεν μπορεί να φέρει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, και αυτό θα είναι αλήθεια.

Είναι επίσης αλήθεια, ότι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν αυτές που τη δεκαετία του ‘80 αλλά και αργότερα, ανάγκασαν εταιρίες όπως η Pirelli, η Good Year, η ukar, η Contitech, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας κ.α. να κλείσουν ή να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου  πέταξε δισεκατομμύρια των φορολογούμενων Ελλήνων για να κρατικοποιήσει δεκάδες προβληματικές επιχειρήσεις ώστε να μετατρέψει τους υπαλλήλους τους σε δημόσιους υπαλλήλους. Καλό όμως είναι να μην ξεχνάμε, τουλάχιστον εμείς οι φιλελεύθεροι, ότι ο πρώτος διδάξας στις κρατικοποιήσεις ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος κρατικοποίησε τον οικονομικό κολοσσό του Ανδρεάδη όπως φυσικά και την Ολυμπιακή, ώστε τελικά από επιχειρηματικά ‘διαμάντια’, κατάντησαν επιχειρηματικά ‘σκουπίδια’.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί η πλήρης αποβιομηχανοποίηση της χώρας. Από τις 64 τράπεζες που λειτουργούσαν στη χώρα μας έως και το 2016, έμειναν μόνο 39. Αλλά συγχρόνως εγκατέλειψαν την Ελλάδα εταιρίες όπως η Bolton Group, η Shell, η BP η Applebee’s  ακόμη και η Bacardi. Όσο για την τύχη κάποιων άλλων ελληνικών βιομηχανιών, όπως  οι Softex, Diana, κλπ., αν ξεκινήσουμε τελειωμό δεν θα έχουμε. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. (Συνδικαλιστές, κληρονομικό management, τράπεζες και ελληνικό δημόσιο γνωρίζουν καλά τις πταίει.)

Σημείωση

Κάτι εντελώς άσχετο, αλλά πολύ σχετικό… Την περασμένη Κυριακή το πρωί άκουσα στο ραδιόφωνο την εξής διαφήμιση γνωστής Κυριακάτικης εφημερίδας: «Πως η Μήδεια της Πάτρας σκότωσε τα παιδιά της»… Και να σκεφτεί κανείς ότι η «Μήδεια» δεν είχε πάει ακόμη στον ανακριτή! Ο ζόφος της ανθρωποφαγίας στο αποκορύφωμά του. Ουδείς χρησιμοποιεί τη λέξη ύποπτη. Ουδείς αναφέρεται στα αγγελούδια που χάθηκαν. Αυτοαποκαλούμενοι ή αυτοδιορισμένοι ψυχίατροι ή ψυχολόγοι αναλύουν την ιδιοσυγκρασία όχι μίας «ύποπτης» αλλά μίας  «δολοφόνου». Εδώ δικάζει ο λαός και η θεαματικότητα των καναλιών, ποιος χρειάζεται δικαστήρια. Δημοσιογράφοι και τηλεπερσόνες έγιναν επιστήμονες και φυσικά ντετέκτιβ. Η πιθανότητα της αθωότητας