17.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Παπαδημούλης: Σάλος για την “έξωση” σε ενοικιάστρια διαμερίσματος του.

Σάλοs ξέσπασε με την αποκάλυψη της έξωσης σε ενοικιάτρια διαμερίσματός του  Δημήτρη Παπαδημούλη, σε ενοικιάστρια με το γεγονός, ότι διαθέτει δεκάδες ακίνητα, λόγω της οικονομικής άνεσης που του εξασφάλισαν οι τρεις θητείες του στο Στρασβούργο.

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής το διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση πριν να γίνει ο σχετικός θόρυβος.  Όπου κι αν βρίσκεται η αλήθεια, είναι γεγονός ότι η λεγόμενη «Παπαδημούπολη» είναι περίπου μόνιμη πηγή προβλημάτων, πολιτικής ή και ηθικής φύσης για το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελευταίο περιστατικό, με την φερόμενη έξωση μίας ενοικιάστριας από διαμέρισμα που εκμεταλλεύεται ο γιος του, φέρνει τον κ. Παπαδημούλη σε δύσκολη θέση, λίγες μέρες πριν ανανεωθεί για δυόμισι χρόνια ακόμα η θητεία του ως αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, προτεινόμενος από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η νέα αυτή υπόθεση είναι μάλλον απλή, αλλά και αρκετά δυσάρεστη, προκαλώντας σαφώς ερωτηματικά για το πώς ένας πολιτικός με τέτοια διαδρομή επέτρεψε στον εαυτό του να οδεύει σε αποχώρηση από την πολιτική, μέσα σε τέτοια φασαρία.

Η ιστορία ξεκίνησε από κάποια δημοσιεύματα περί έξωσης, τα οποία ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε ψευδή και συκοφαντικά και τα χρέωσε σε «χυδαιότητα» της ΝΔ, λέγοντας ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη, διότι «ουδέποτε έγινε έξωση από μένα ή από μέλος της οικογένειάς μου».
Το κυβερνών κόμμα του απάντησε, χαρακτηρίζοντάς τον «βαρώνο του real estate» και ανάλγητο, ενώ του ευχήθηκε
 «καλή χρονιά και καλά εισοδήματα!», καλώντας τον να ευχαριστεί την κυβέρνηση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Από τα δημοσιεύματα και την ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη φαίνεται ότι γυναίκα που ενοικίαζε διαμέρισμα, το οποίο ανήκει στον γιο του ευρωβουλευτή, καθυστέρησε τέσσερα ενοίκια και αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην υποχρέωση. Μετά από «διαπραγμάτευση» ή όπως αλλιώς λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η γυναίκα εγκατέλειψε το διαμέρισμα, με τον ιδιοκτήτη να «γράφει» τη ζημιά αυτή (4 μήνες επί 400 ευρώ μηνιαίως) και να αναλαμβάνει να πληρώσει και τους λογαριασμούς μηνών, που έμειναν απλήρωτοι.

Ο κ. Παπαδημούλης εξηγεί στην ανακοίνωσή του, «για να τελειώνουν τα ψέματα», όπως σημειώνει:
«Ο γιος μου, στον οποίο ανήκει το επίμαχο ακίνητο 100 τ.μ., το ενοικίασε τον Μάιο του 2021 σε μία κυρία έναντι 400 ευρώ το μήνα, η οποία από τότε δεν κατέβαλε ούτε ένα ενοίκιο και δεν πλήρωσε ούτε έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ. Αποτέλεσμα ήταν, μετά από ευγενικές οχλήσεις και μετά από πέντε μήνες που συσσωρεύονταν χρέη, απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμοί, η συνήγορος του γιου μου να αιτηθεί μία διαταγή απόδοσης μισθίου, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως γίνεται πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψιν την οικονομική δυσπραγία της ενοικιάστριας και προκειμένου να μην διογκώνονται επ’ αόριστον τα χρέη, της χαρίστηκαν τα οφειλόμενα ενοίκια με δέσμευση πως δεν θα γίνουν απαιτητά στο μέλλον, καθώς και οι απλήρωτοι λογαριασμοί και κοινόχρηστα, αφήνοντας οικειοθελώς το ακίνητο.Επομένως, όχι μόνο έξωση δεν έγινε, αλλά χαρίστηκαν και ενοίκια 8 μηνών και τα αντίστοιχα χρέη σε ΔΕΚΟ και κοινόχρηστα, τα οποία ανέλαβε προς διευκόλυνση της ενοικιάστριας να πληρώσει ο γιος μου».
Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα, που παρουσίασαν αρχικά την υπόθεση, ο κ. 
Παπαδημούλης σημείωνε: «Όσο για τους εντολείς τους, ας πουν πρώτα πώς αγόρασαν τα σπίτια του Βολταίρου μέσω offshore και πότε θα ξεπληρώσουν τα χρέη της ΝΔ ύψους 343 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες και μετά να συκοφαντούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE