27.5 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Παγκρήτια: Άλμα ανάπτυξης. Ενσωματώθηκαν 60 καταστήματα της HSBC. Τα επόμενα βήματα

Άλμα ανάπτυξης κάνει η Παγκρήτια τράπεζα μετά την επιτυχημένη ενσωμάτωση 60 καταστημάτων της HSBC.

Η αποχώρηση της HSBC τόσο από τη χώρα μας όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου εξορθολογισμού των λειτουργικών της εξόδων, αλλά διαμορφώνει νέα δεδομένα για την Παγκρήτια Τράπεζα

Όπως δήλωσε ο CEO της Παγκρήτιας, Αντώνης Βαρθολομαίος, μια μεγάλη και παγκοσμίως αναγνωρισμένη τράπεζα ολοκλήρωσε το κύκλο εργασιών της στην Ελλάδα και μας εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους της και τους πελάτες της.

Όπως εξήγησε:

  • “Δαχειριστήκαμε αυτό το σύνθετο έργο με θέληση, επιμονή και επαγγελματισμό με αποτέλεσμα από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου οι νέοι μας πελάτες να απολαμβάνουν την ίδια άριστη εξυπηρέτηση”
  • “Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση και να  μας να ανανεώνουμε διαρκώς με νέα δεδομένα την εμπειρία τους”.

Ντύθηκαν στα “πορτοκαλί”

Από την 1η Αυγούστου, τα 14 καταστήματα του παγκόσμιου κολοσσού σε προβεβλημένες θέσεις όπως στο κέντρο της Αθήνας (Βουκουρεστίου), στην Κηφισιά, το Νέο Ψυχικό, το Παλιό Φάληρο, τον Χολαργό, τη Νέα Σμύρνη, το Μαρούσι, τη Γλυφάδα κ.α. ντύθηκαν στο “πορτοκαλί” – χρώμα κατατεθέν της κρητικής τράπεζας.

Για την επιτυχή υλοποίηση του απαιτητικού εγχειρήματος εργάστηκαν εντατικά οι αρμόδιες ομάδες των δύο οργανισμών για περισσότερο από ένα έτος, ενώ χρειάστηκε να δοθεί ολιγόμηνη παράταση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σύνθετες διαδικασίες ενοποίησης των δύο συστημάτων.

50-52 καταστήματα σε εθνική εμβέλεια

Σύμφωνα με το Capital.gr, έως το τέλος του 2023 θα λειτουργούν περί τα 50-52 καταστήματα σε εθνική εμβέλεια, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του δικτύου σε συνέχεια της απορρόφησης της HSBC. Ο διευρυμένος οργανισμός διαθέτει πλέον κεφαλαιακή βάση άνω των 300.000 ιδιωτών και επιχειρήσεων και υπερβαίνει σε ενεργητικό τα 3,5 δισ. ευρώ. Στο προσωπικό της Παγκρήτιας προστέθηκαν τα εξειδικευμένα στελέχη της HSBC συνεισφέροντας σε τομείς όπως το wealth management, το treasury και το cash management.

Ως εκ τούτου, πηγές της τράπεζας αναφέρουν ότι η “νέα” Παγκρήτια διαθέτει πλέον αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης περιουσίας, καθώς και σύγχρονα συστήματα και υψηλής αξίας επενδυτικές πλατφόρμες.

Επόμενοι σταθμοί

Μια σειρά από απαιτητικά ορόσημα καλείται να εκπληρώσει το επόμενο 12μηνο η Παγκρήτια με απώτερο στόχο τη συγχώνευσή της με την Attica και τη δημιουργία μιας ισχυρής μη συστημικής τράπεζας – του λεγόμενου πέμπτου τραπεζικού πυλώνα.

Τον Σεπτέμβριο ξεκινά η διαδικασία απορρόφησης της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας και παράλληλα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ξεκινά διαδικασία due diligence – το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη συγχώνευση με την Attica Bank. Η σχέση ανταλλαγής μετοχών των δύο τραπεζών αναμένεται – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – να προσδιοριστεί τον Μάρτιο του 2024. Παράλληλα, οι σύμβουλοι που έχουν ορίσει οι δύο πλευρές “τρέχουν” το business plan του νέου, ενοποιημένου οργανισμού.

Οι πρώην εργαζομένων της HSBC

Ωστόσο, δυσφορία επικρατεί στους κόλπους των πρώην εργαζομένων της HSBC, οι οποίοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση του πλαισίου αρμοδιοτήτων τους. Πηγές με τις οποίες συνομίλησε το Capital.gr κάνουν λόγο για αλλαγή της δομής των επιμέρους τμημάτων με διάσπαση των υπό διαχείριση ομάδων και μείωση αντικειμένου, προκειμένου να διατηρηθεί μεν το seniority των στελεχών της HSBC και ταυτόχρονα να μη δημιουργηθεί δυσαρέσκεια στο υφιστάμενο προσωπικό της Παγκρήτιας.

Προσθέτουν μάλιστα ότι, στην τελική δομή του νέου οργανισμού, παρατηρούνται φαινόμενα υφιστάμενοι εργαζόμενοι να αμείβονται υψηλότερα από τους προϊσταμένους τους. Σημειώνεται ότι περίπου 250 εργαζόμενοι της HSBC μετέβησαν στην Παγκρήτια, ενώ περίπου 30-35 στελέχη άνω των 55 ετών αξιοποίησαν τη δυνατότητα της εθελούσιας εξόδου που τους παρασχέθηκε.

Οι εργαζόμενοι της HSBC πέτυχαν, τέλος, να παρατείνουν την “ομπρέλα” προστασίας που τους παρέχει η Παγκρήτια σε 18 μήνες – από 12 μήνες αρχικά – διάστημα κατά το οποίο έλαβαν εγγυήσεις ότι δεν θα πραγματοποιηθούν απολύσεις και μειώσεις αποδοχών από τη διοίκηση της τράπεζας.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE