22.5 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Ομόφυλα ζευγάρια: Τρομάζει το Μαξίμου το “όχι” Εκκλησίας και “γαλάζιων” βουλευτών. Οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη

Τρομάζουν το Μέγαρο Μαξίμου οι αντιδράσεις της εκκλησίας και των “γαλάζιων” βουλευτών σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ασθένεια του πρωθυπουργού λόγω γρίπης αλλάζει την ατζέντα και η κυβέρνηση αναμένει τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Κυβερνητικά στελέχη δεν θα εκπλαγούν με τη σκληρή γλώσσα της εκκλησίας, αν και εκτιμάται ότι το τελικό κείμενο του ανακοινωθέντος θα είναι πιο ήπιο συγκριτικά με όσα θα συζητηθούν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Μονής Πετράκη.

Το Μαξίμου τρομάζει με τις αντιδράσεις της εκκλησίας και γαλάζιων βουλευτών και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν φόβους ότι η Ν.Δ. θα χάσει το “συντηρητικό” ακροατήριο.

Στην κυβέρνηση αναμένουν αντιδράσεις, διαφωνίες, ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους πιστούς, αλλά και προς τους ιερείς, ώστε την άλλη Κυριακή να διαβαστεί από άμβωνος.

Ο μεγάλος φόβος σε κάθε περίπτωση είναι οι πιέσεις των μητροπολιτών σε τοπικούς βουλευτές της ΝΔ. να μην στηρίξουν το νομοσχέδιο

Δεν περιμένουν, όμως, «πολεμική» από την εκκλησία, ούτε λαοσυνάξεις, όπως έγινε την εποχή της μάχης των ταυτοτήτων.

Αυτό το μήνυμα φέρεται να έχει περάσει από τον δίαυλο Αρχιεπισκοπής-Μεγάρου Μαξίμου-, κάτι που φαίνεται και από τη «βελούδινη» προσέγγιση της κυβέρνησης απέναντι στις κορώνες ιερέων, αλλά και απέναντι στη μάλλον πρόχειρη νομικά ιδέα του Αρχιεπισκόπου για ένα δημοψήφισμα επί του θέματος. «Δεν θα μπούμε σε αντιδικία με την εκκλησία, η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα της»,λένε κυβερνητικά στελέχη

Η αριθμητική στη “γαλάζια” Κ.Ο. 

Όπως έχει γράψει το iependitis.gr υπάρχει μια ομάδα 110-120 βουλευτών που θα υπερψηφίσει. Κανείς δεν μπορεί να εικάσει τον τελικό αριθμό, φαίνεται όμως ότι δεν θα υπάρχει εικόνα διχασμού στην Κ.Ο.

Ως προς τους υπουργούς, με την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα εξακολουθεί να φλερτάρει η υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, με δεδομένο κιόλας ότι το υπουργείο της θα είναι εξ αυτών που καταθέτουν το νομοσχέδιο.

Το σενάριο αυτό θα ενεργοποιηθεί, εφόσον η κυρία Κεφάλα καταψηφίσει, αν και υπάρχουν πιέσεις για να μετατοπιστεί στην αποχή. Ήδη, δε, στην πολιτική πιάτσα ακούστηκε το όνομα της Θεσσαλονικιάς βουλευτού Επικρατείας Νεφέλης Χατζηιωαννίδου για πιθανή αντικαταστάτριά της, εφόσον τεθεί ζήτημα αποχώρησης. Σε κάθε σενάριο, πάντως, η εμπιστοσύνη του Μαξίμου προς την πολιτικό και κόρη ιερέα από τα Ιωάννινα μοιάζει να έχει διαρραγεί.

Ο Μάκης Βορίδης θα ανοίξει τα χαρτιά του στο υπουργικό, αλλά σε συνομιλητές του υποστηρίζει ότι είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Βεβαίως, παρά τις πρόσφατες ενωτικές τοποθετήσεις του, προ ημερών στην πίτα της τοπικής ΝΔ στο Μενίδι (εκλογική του περιφέρεια) διατράνωσε ξανά τη βούληση του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από τους παρισταμένους.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης θα ήθελε να έχει το «παράθυρο» της αποχής και σταθμίζει τις επιλογές του. Προβληματισμένοι, αλλά με ροπή προς την υπερψήφιση είναι ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ θετικός είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης που έχει μπροστά του το επόμενο διάστημα ένα σημαντικό νομοσχέδιο για τον νέο ΕΛΓΑ.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE