31.7 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Ομόφυλα ζευγάρια: Επιχείρηση πειθούς από τον Μητσοτάκη. Γιατί παίρνει πάνω του το νομοσχέδιο, ο κορμός της επίμαχης ρύθμισης

Επιχείρηση πειθούς αρχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να περάσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Το στοίχημα σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, κάτι που γίνεται από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κοινό μυστικό είναι επίσης ότι το νομοσχέδιο προκαλεί ένταση στο εσωτερικό της Ν.Δ., ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και στην εκκλησία.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να πάρει πάνω του τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και κάνει την αρχή αύριο με τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ όπου θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Φρένο στις “γαλάζιες” αντιδράσεις

Οι λόγοι που τον υποχρεώνουν να σηκώσει στους ώμους του τη νομοθετική πρωτοβουλία έχει σχέση με την άρνηση πολλών “γαλάζιων” βουλευτών και υπουργών να στηρίξουν ευθέως το νομοσχέδιο

Κορυφαία στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης ερωτώνται συνεχώς εάν θα παραιτηθούν αό τη στιγμή που διαφωνούν και δεν στηρίζουν την νομοθετική ρύθμιση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιδιώκει να πείσει με όσα θα πει την Τετάρτη -στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ- μόνο τους πολίτες αλλά και τους βουλευτές του.

Άλλωστε δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση για πολύ καιρό με κάποιους να λένε ότι δεν θα ψηφίσουν και άλλους να αμφιταλατεύονται αμφισβητώντας την αναγκαιότητα των διατάξεων που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή

Με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός ανοίγει την αυλαία του δημοσίου διαλόγου για τον οποίο κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι δεν θα είναι αέναος.

Ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει, θα… κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα και το σχέδιο νόμου θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, πιθανότατα ακόμη και στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τα “ναι” και τα “όχι” του νομοσχεδίου – Ο βασικός κορμός

Η βασική ρύθμιση που προβλέπει στη νομοθετική είναι το “ναι” στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών,  και την υιοθεσία, δικαίωμα άλλωστε που απορρέει αυτόματα από τον θεσμό του γάμου.

Ωστόσο, η ρύθμιση λέει “όχι” στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, δηλαδή την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας, καθώς εκτιμάται ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για αυτό το βήμα.

Μάλιστα, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, αν και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο γάμος επιτρέπεται, όπως και η υιοθεσία, η απόκτηση τέκνου μέσω παρένθετης μητέρας στα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει “αγκαλιαστεί” από όλη την ευρωπαική οικογένεια.

Αν και υπήρχαν εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό να συμπεριληφθεί και η επίμαχη διάταξη για την παρένθετη μητέρα στο σχέδιο νόμου, εντούτοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ότι δεν έχει έρθει η ώρα για αυτό το βήμα, το οποίο θα γίνει όταν η κοινή γνώμη είναι περισσότερο ώριμη.

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE