21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Ο Μητσοτάκης απέναντι σε 70 “γαλάζιους” βουλευτές! Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις για το γάμο των ομοφυλόφιλων. Το βράδυ η συνέντευξη στην ΕΡΤ

Αναταράξεις προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται απέναντι σε τουλάχιστον 70 βουλευτές του.

Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ στην Κ.Ο. της Ν.Δ. καθώς πολλαπλασιάζονται οι φωνές όσων τάσσονται κατά του νομοσχεδίου που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Το “μασάζ” έχει ήδη αρχίσει, αλλά ο αριθμός των 70 βουλευτών που φαίνεται να διαφωνούν είναι μεγάλο και στο Μαξίμου δεν επιθυμούν ο νόμος να περάσει με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ανοίγει απόψε τον διάλογο για τα ομόφυλα ζευγάρια με συνέντευξή του στην ΕΡΤ στην οποία θα δώσει μια πρώτη γεύση της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα χειριστεί ο ίδιος προσωπικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους που η κυβέρνηση αποφασίζει επίσημα να ανοίξει τον διάλογο για τον γάμο και την υιοθεσία, παρά το… σχίσμα που έχει προκληθεί στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ο πρωθυπουργός παίρνει πάνω το βάρος της παρουσίασης και της αιτιολόγησης της απόφασής του, στοχεύοντας για μία ακόμη φορά στη δεξαμενή των κεντρώων ψηφοφόρων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους συμφωνούν με τον πολιτικό γάμο και δεν αντιδρούν στην υιοθεσία

Συνεργάτες του υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο ίδιος, που παρά τις αντίθετες φωνές στη γαλάζια παράταξη όταν στο τιμόνι της χώρας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Το δίλημμα Μητσοτάκη για το νόμο των ομοφυλοφίλων

το δίλημμα εάν θα πρέπει να επιβληθεί κομματική πειθαρχία και σε αυτούς, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δουν την πόρτα της εξόδου.

Το… μήνυμα έχει σταλεί δύο φορές από τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος και χθες, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου και να μην στηρίζει τα σχέδια νόμου της κυβέρνησης.

Οι δημοσκοπήσεις και τα focus groups

Όσο και εάν κάποιοι διατείνονται ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν νομοθετεί με βάση τις δημοσκοπήσεις, εντούτοις δεν μπορεί να μην ληφθούν υπόψιν οι μετρήσεις (Pulse) που δείχνουν ότι ένας στους δύο γαλάζιους ψηφοφόρους διαφωνούν με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και έξι στους 10 με την τεκνοθεσία.

Το ερώτημα είναι αν θα άλλαζαν την πολιτική τους προτίμηση στο κυβερνών κόμμα, εάν θα μετακινούνταν σε άλλο πολιτικό σχηματισμό εξαιτίας του νομοσχεδίου.

Η απάντηση δίνεται μέσα από τις έρευνες που έκανε το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες δείχνουν ότι δεν αναμένονται “μετακινήσεις” ψηφοφόρων για το επίμαχο νομοσχέδιο, τόσες που μπορεί να έχουν κόστος διασαλεύοντας τη μέχρι ώρας εκλογική παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, από τις μετρήσεις αυτές του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Γκρίνμπεργκ, η κοινωνία είναι πλέον πιο ανεκτική σε αυτά τα θέματα, περισσότερο δε οι κεντρώοι ψηφοφόροι που είναι άλλωστε και περισσότερο δικαιωματιστές.

Η τεκνοθεσία και η παρένθετη μητέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε, ότι η τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα) θα πρέπει προς το παρόν να μείνει στα μετόπισθεν.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα περιοριστούν οι αντιδράσεις από τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους που λένε “ναι” στον γάμο, αντιδρούν όμως στην τεκνοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει το βλέμμα του σε ένα μέρος της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία πρέπει να πειστεί για να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες την ώρα της ψηφοφορίας.

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE