23.1 C
Athens
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ πήγε στα Τέμπη, είδε «εκατόμβη» και εξαφανίστηκε… με αναρρωτική.

Αναρρωτική πήρε την επόμενη του δυστυχήματος ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ που μετέβη στα Τέμπη.

Πριν είχε καταφέρει να παρευρεθεί στον τόπο της τραγωδίας όπου διαπίστωσε μια εκατόμβη νεκρών και σκηνικό πολέμου.

 Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγες ώρες θα μιλάμε για εκατόμβη νεκρών. Αυτό που βλέπουμε δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Παντού υπάρχουν συντρίμμια. Τα μπροστινά βαγόνια έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί. Τόσα χρόνια στον σιδηρόδρομο δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση” ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του.

 To σοκ που έπαθε ήταν μεγάλο ενώ ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο. Το τοπίο θύμιζε βομβαρδισμένο ενώ η οσμή του θανάτου πλανώνταν έντονη πάνω από την περιοχή.

 Ο Δημήτρης Νικολάου κατάρτισε τις βάρδιες για το τριήμερο της αποκριάς. Ήταν αυτός που έβαλε υπηρεσία την μέρα του δυστυχήματος τον μοιραίο σταθμάρχη.

 Μετά την επίσκεψη του στον τόπο της σύγκρουσης πήγε στο νοσοκομείο του Βόλου για να πάρει αναρρωτική άδεια για 30 ημέρες. Το περίεργο είναι γιατι δεν πήγε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και εδρεύει.

Από ότι φαίνεται ο κύριος Νικολάου ήθελε να αποτραβηχτεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πού είναι στραμμένα πάνω του.

Η αναρρωτική που δημιουργεί ερωτηματικά

 Το οτι πήρε άμεσα αναρρωτική και μάλιστα μεγάλης διάρκειας άμεσα και χωρίς να περάσει απο το τμήμα επειγόντων περιστατικών δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Τόσο η μεγάλη διάρκεια (ένας μήνας) όσο και η στιγμή που την πήρε φαίνεται ότι άναψαν την περιέργεια του Υπουργού Υγείας. Ο κύριος Πλεύρης διέταξε άμεσα να διενεργηθεί ΕΔΕ για την διαδικασία χορήγησης της άδειας.

Ο υπουργός είπε οτι ο Γιατρός που την χορήγησε είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές. Την δέ καχυποψία του εγείρει το γεγονός οτι είναι ταυτόχρονα και προϊστάμενος.

Αν και  δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση” ήταν η δήλωση του υπουργού. Tαυτόχρονα αναφέρεται στο γεγονός οτι δεν έγινε κάποια διαγνωστική εξέταση ώστε να αξιολογηθεί η χορήγηση αναρρωτικής.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις η άδεια είναι ολιγοήμερη και απαιτείται μετά κάποια επανεξέταση καταλήγει ο κύριος Πλεύρης.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου Νίκος Χαυτούρας επιβεβαίωσε οτι την μέρα εκείνη τον αναζήτησε ο επιθεωρητής. Ο ίδιος όμως δέν είχε ιατρείο και τον παρέπεμψε γνωρίζοντας το ιατρικό του ιστορικό στον γιατρό Θ.Μ.

Ο κύριος Χαυτούρας διέψευσε οτι έδωσε την αναρρωτική και επέμενε οτι αυτή δέν έφερε κάν το όνομα του. Τόνισε εμφατικά οτι όλα έγιναν στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

 Το γεγονός, , ότι ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ αναζήτησε πρώτα τον κ. Χαυτούρα δεν ξένισε την τοπική κοινωνία του Βόλου, καθώς  είναι εκλεγμένος στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του Βόλου. Έχει διανύσει μια πολυετή συνδικαλιστή διαδρομή, με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, την ΠΑΣΚΕ.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE