21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

ΝΔ: Όλο το παρασκήνιο από το “φροντιστήριο” Σκέρτσου στους βουλευτές. Οι εντάσεις οι διαφωνίες και οι απαντήσεις στο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σκληρές ήταν οι “μάχες” που δόθηκαν από τους “γαλάζιους” βουλευτές στο “φροντιστήριο” Σκέρτσου για τα ομόφυλα ζευγάρια στα κεντρικά της Ν.Δ., στην Πειραιώς.

Οι περίπου 60 βουλευτές που πήραν μέρος, διαφώνησαν ή είχαν έντονες επιφυλάξεις με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν κυρίως στην τεκνοθεσία

Ο Άκης Σκέρτσος μάλιστα επιστράτευσε πίνακες με power point και παραδείγματα για να πείσει, προτάσσοντας τα δικαιώματα των παιδιών και ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε γιατί το σύμφωνο συμβίωσης που ούτε ο ίδιος είχε ψηφίσει το 2015 για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν λύνει το πρόβλημα των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών των οικογενειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής του νομοσχεδίου Άκης Σκέρτσος αναγνώρισε το πρόβλημα που έχουν πολλοί βουλευτές στις περιφέρειες τους, κάνοντας ωστόσο επίκληση στην περίφημη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι “ανήκουμε εις την Δύση”.

Ο υπουργός Επικρατείας, σε ήπιους τόνους, χαρακτήρισε την Νέα Δημοκρατία “ευρύχωρο πολιτικό χώρο” – άλλωστε ο ίδιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ- “που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας”.

Στις απορίες των βουλευτών, οι οποίοι συζητούσαν και μεταξύ τους κάποιες φορές έντονα, απαντούσε και η καθηγήτρια του Αστικού Δικαίου κ. Κατερίνα Φουντεδάκη, η οποία έχει επιμεληθεί τις διατάξεις του νομοσχεδίου, που έχει βάλει φωτιές όχι μόνο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προβληματισμός των κομματικών στελέχων πάντως ήταν έντονος, όχι για την ενότητα της γαλάζιας παράταξης -όπως λένε- αλλά γιατί επιδιώκουν το νομοσχέδιο να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία, και κυρίως από πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές.

Τα “ηχηρά” όχι δεν μεταστρέφονται, δεν είναι δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι το όχι είναι “θέμα αρχής”.

“Γάμο κάνουν άνδρας και γυναίκα, οι οποίοι είναι και γονείς. Αυτήν την θέση, η οποία είναι αξιακή, κανείς δεν μπορεί να μου την μεταβάλλει”, έλεγε με νόημα “γαλάζιος” βουλευτής.

Λίγοι ήταν οι διαφωνούντες βουλευτές που έκαναν δηλώσεις αμέσως μετά την δίωρη ενημέρωση, όπως για παράδειγμα η Άννα Καραμανλή, η οποία επέμεινε στην αποκρυσταλλωμένη όπως είπε θέση της.

Στην πλειοψηφία τους οι περισσότεροι προτίμησαν να σιωπήσουν και να μην ανοίξουν τα χαρτιά τους, πλην των υπουργών, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βασίλης Σπανάκης, η Σοφία Βούλτεψη, ο Δημήτρης Καιρίδης, οι οποίοι και θα υπερψηφίσουν.

Δεν προσήλθε στο “φροντιστήριο” για τα ομόφυλα ο Μάκης Βορίδης

Ο Μάκης Βορίδης, αν και ήταν σε αυτό το γκρουπ της ενημέρωσης δεν προσήλθε στην Πειραιώς, καθώς όσα επιχειρήματα και αν ακούσει, μάλλον δεν θα πεισθεί. Ο ίδιος άλλωστε ως νομικός αλλά και ως πολιτικός, έχει πάγια άποψη, την οποία έλεγε και δημόσια, την ώρα που ανακοινώνονταν οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν τελικά ο Μάκης Βορίδης θα καταψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου ή θα απέχει από την ψηφοφορία και πως θα κινηθεί στη συνέχεια το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Σαμαράς, η ενότητα και το επόμενο υπουργικό για τ ομόφυλα ζευγάρια

Η πιο συχνή ερώτηση που έθεταν οι δημοσιογράφοι στους βουλευτές είτε κατά την είσοδο ή κατά την έξοδο τους ήταν εάν η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει ενωμένη μετά από αυτό το νομοσχέδιο.

Η ερώτηση δεν γινόταν μόνο λόγω των διαφωνιών που έχουν εκφραστεί αλλά και γιατί λίγο νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς είχε  απάντησε στον Παύλο Μαρινάκη που είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε επιλέξει την αποχή την ημέρα της ψήφισης του ν/σ για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Αντώνης Σαμαράς, με δηκτικό ύφος απάντησε εμμέσως ότι δεν δέχεται μαθήματα, σημειώνοντας με νόημα ότι αντίπαλος δεν είναι ο ίδιος αλλά ο… ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κυβέρνηση πάντως δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια στην “διαμάχη” λέγοντας οτι “δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτήν την συζήτηση”.

Όλα δείχνουν πάντως, ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη απο την Νέα Υόρκη, το επίμαχο νομοσχέδιο θα μπει στην ατζέντα, ώστε να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Οσο χρονίζει, θα αρχίσει να προκαλεί ρωγμές στη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE