29 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Μελίνα Τραυλού: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών

 

Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, η Μελίνα Τραυλού είναι πρόεδρος της μοναδικής ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς οχημάτων Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, την οποία ίδρυσε ο πατέρας της Νίκος Τραυλός το 1975.
Θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από συστάσεώς της, το 1916.

 Βγήκε,πρώτη σε ψήφους  στις εκλογές που διεξήχθησαν χθές Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Στη δεύτερη θέση εξελέγη η Μαρία Αγγελικούση. Τρίτος ο Φραγκίσκος Κανελλάκης, ενώ ακολουθούν ο Νικόλας Βενιάμης και ο Βασίλης Παπαγιαννόπουλος.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από τους 42 υποψηφίους, σήμερα εκλέγονται 30, οι οποίοι θα αποτελέσουν το νέο Συμβούλιο.
Αύριο, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, οι 30 εκλεγμένοι θα συνεδριάσουν στα γραφεία της Ένωσης, προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο και να διαμορφώσουν τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σπουδες μάνατζμεντ στις ΗΠΑ 

Με σπουδές στο μάνατζμεντ στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Northeastern University της Βοστόνης, η κυρία Τραυλού εργαζόταν στην εταιρεία από τα σχολικά της χρόνια και ακολουθώντας τον πατέρα της από νεαρή ηλικία βίωσε από κοντά τις προκλήσεις της ναυτιλίας, μαθαίνοντας από τον ίδιο τα μυστικά της δουλειάς.

Ξεχωριστή στιγμή όταν στο λιμάνι Φρεντερίτσια της Δανίας παρέλαβαν το πρώτο πλοίο τους που έφερε το όνομά της, «Melina». Τα θεμέλια για την επιτυχημένη πορεία της στη ναυτιλιακή βιομηχανία μόλις είχαν μπει.
«Θυμάμαι πάντα με συγκίνηση εκείνες τις στιγμές δίπλα στον πατέρα μου» είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο newmoney.gr.H κυρία Tραυλού με όραμα, στρατηγική σκέψη και οξυδερκείς επιχειρηματικές κινήσεις έχει κατορθώσει να μεγαλώσει τον στόλο της Neptune Lines, ο οποίος απαριθμεί σήμερα 18 πλοία μεταφορικής ικανότητας έως 5.000 οχήματα, εξυπηρετώντας 20 χώρες με πάνω από 30 κομβικής σημασίας λιμάνια στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα. Ο στόλος της μεταφέρει ετησίως πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ισχυρές και μακροχρόνιες σχέσεις με όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ξεχωρίζει στον χώρο της ναυτιλίας για τη διακεκριμένη δράση της σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.Εργατική και διορατική, το 2017 ίδρυσε την εταιρεία Neptune Dry, η οποία διαχειρίζεται σήμερα στόλο πέντε φορτηγών πλοίων με μέσο όρο ηλικίας τα επτά έτη.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος των εταιρειών της Neptune. Από τον Οκτώβριο του 2021, μετά την ηχηρή μεταγραφή του Κρεγκ Γιασιένσκι από τη νορβηγική Wallenius Wilhelmsen στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Neptune Lines, η κυρία Τραυλού παραμένει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και, βέβαια, πάντα η ψυχή και η οραματίστρια του ομίλου.

Η Ελληνίδα πλοιοκτήτρια έχει αναπτύξει σταθερές επιχειρηματικές συμμαχίες με Κινέζους και Αραβες. Ήταν η μία από τους έξι κορυφαίους Ελληνες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τότε καγκελάριο της Γερμανίας Aνγκελα Μέρκελ στις 11 Ιανουαρίου του 2019 στην Αθήνα. Επίσης, ήταν μία από τους ελάχιστους επιχειρηματίες που συνάντησε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Τραυλού κατέχει και τη θέση της προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association. Αποτελεί ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕ τα τελευταία 15 χρόνια και σήμερα διανύει τη δεύτερη πετυχημένη θητεία της στο προεδρείο της Ενωσης.

Μότο της είναι ότι «όλοι έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε στην πατρίδα».

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE