24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Μαθήματα πολιτικής από Κασσελάκη στις Σπέτσες! Το «Ελληνικό Όνειρο», τα τσίπουρα και τα τραγούδια -Παραλειπόμενα & παρασκήνιο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες με τον Στέφανο Κασσελάκη να παρουσιάζει το σχέδιο του για το “ελληνικό όνειρο”

Οι συνεδριάσεις έχουν αρχίσει από τις 9 το πρωί και αυτό που είναι σαφές είναι πως κυριαρχεί η χαλαρή ατμόσφαιρα με στόχο τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ ηγεσίας και βουλευτών.

Η πρώτη ημέρα εκτός από μαθήματα πολιτικής  είχε τσίπουρο και… τραγούδια με στόχο τη δημιουργία μιας ειδυλλιακής ατμόσφαιρας

Ο οικοδεσπότης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρέθεσε γεύμα στους καλεσμένους του με μπουφέ και για βίγκαν -πλην των κρεατοφάγων- ενώ στο δείπνο παρακάθισε και ο σύζυγός του, Τάιλερ.

Το τραπέζι και η κουβέντα κράτησαν έως τα μεσάνυχτα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να περνά από τραπέζι σε τραπέζι και να συζητά με όλους τους βουλευτές

spiti_arthrou
Το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη

 

spetses-1
Ραλλία Χριστίδου, Διονύσης Καλαματιανός, Ράνια Θρασκιά

Ο μπουφές, τα πλούσια εδέσματα, τα τραγούδια – ποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκλεψε τις εντυπώσεις

Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό, με πλούσια εδέσματα, κρασί και παλαιωμένο τσίπουρο, ενώ η βραδιά είχε και ψυχαγωγικές εκπλήξεις, καθώς δεν έλειψαν τα τραγούδια από τη Βουλευτή και τραγουδίστρια, Καλλιόπη Βέττα, αλλά και τον Σωκράτη Φάμελλο.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα, η οποία κατά πληροφορίες, έριξε έναν χορό μετά το γεύμα.

Ακολούθως, οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποχώρησαν με τα πόδια για τα ξενοδοχεία τους, ενώ κάποιοι πιο ορεξάτοι, επισκέφθηκαν μπαράκια του νησιού.

 

 

spetses-4
Παύλος Πολάκης
spetses-3

Το «Εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο» του Κασσελάκη

Οι εργσίες ξεκίνησαν με την εισήγηση του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος παρουσίασε το όραμά του για «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους.

Στόχος όπως τόνισε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους( πχ Υγεία,, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Η «τεχνοκρατική διαδικασία» του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες

Όσον αφορά στη χθεσινή διαδικασία, κομματικές πηγές εξηγούσαν πως πρόκειται τελείως διαφορετική αντίληψη για το πως επιτυγχάνεται η συνεργασία μεταξύ τομεαρχών και βουλευτών του κόμματος, καθώς στην σύσκεψη διήμερης εργασίας τηρήθηκαν και οι προβλεπόμενοι χρόνοι και οι αρχικές προδιαγραφές.

Η διαδικασία άρχισε στην ώρα της, δηλαδή στις 4 χθες το απόγευμα, ενώ οι εισηγητές τήρησαν τους χρόνους παρουσίασής τους, ενώ δέχτηκαν και ερωτήματα και απορίες των συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι εισηγήσεις των Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν άκρως στοιχειοθετημένες τεκμηριωμένες και κοστολογημένες, ενώ η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των βουλευτών είχε ως στόχο να απαντηθούν συγκεκριμένα ζητήματα και σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή σε σχέση με προβλήματα στις εκλογικές τους περιφέρειες.

spetses-6
Πέτρος Παππάς, Γιώργος Βασιλειάδης

Πλην των βουλευτών, στις Σπέτσες βρίσκονται ο Γιώργος Τσίπρας, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανόλης Καπνισάκης και η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Πλην του πρώην Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που δεν συμμετέχει θεσμικά σε οργανωτικού χαρακτήρα διοργανώσεις, για προσωπικούς λόγους -και απολύτως δικαιολογημένα για την Κουμουνδούρου- απουσιάζουν η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη και η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE