26.1 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Λοβέρδος: “Πίεσα τον Παπανδρέου να αποσυρθεί, αλλά…”

Όπως είχε προαναγγείλει άλλωστε, ο Ανδρέας Λοβέρδος τελικά ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με το τι θα πράξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ. Επιβεβαίωσε αυτό που είχε αφήσει να φανεί, δηλαδή τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη στην τελική ευθεία για την κάλπη. Επεσήμανε παράλληλα πως επιθυμία του ήταν να μη διεξαχθεί δεύτερος γύρος, υποδεικνύοντας στην πλευρά Παπανδρέου να αποσυρθεί από την εκστρατεία.

Τα σενάρια γύρω από αυτήν την τελική απόφαση είναι πολλά. Ένα εξ αυτών μιλάει για “υπόγειο” deal ανάμεσα σε Λοβέρδο και Ανδρουλάκη για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, προφανώς όχι από τον πρώτο για ευνόητους λόγους, αλλά από πρόσωπο που ανήκει στον στενό του κύκλο, με το όνομα της Νάντιας Γιαννακοπούλου να ακούγεται εντόνως. Προφανώς βέβαια η πλευρά Λοβέρδου διαψεύδει τα περί πρότερης συνεννόησης στη δήλωση στην οποία προχώρησε πριν από λίγη ώρα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρονται μέχρι και σε… επαναφορά της “πανάρχαιας” κόντρας Παπανδρέου-Βενιζέλου, με τον δεύτερο να συντάσσεται με το στρατόπεδο Ανδρουλάκη για τον έλεγχο του κόμματος και τη χάραξη της στρατηγικής για τον φορέα από εδώ και στο εξής. Όπως και να έχει, οι περαιτέρω εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στο ΚΙΝΑΛ μετά τις 12 Δεκεμβρίου αναμένονται σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθεί η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

“Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 270.000 πολίτες, που με ανεξάντλητη υπομονή κατάφεραν να ψηφίσουν και μετέβαλαν την 5η Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας. Εκφράζω την κατανόησή μου σε όσους δεν μπόρεσαν να υπομείνουν την πολύωρη αναμονή στις ουρές κι έτσι δεν ψήφισαν, με ευθύνη εκείνων που δεν ήθελαν περισσότερες κάλπες.

Τους 70.000 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην επιλογή τους, καθώς και στο περιεχόμενο και τα μηνύματά της. Κατά την προεκλογική περίοδο η υποψηφιότητά μου και οι υποστηρικτές της κερδίσαμε σε πολλά σημεία της μάχης των ιδεών που δώσαμε. Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, το στόχο του υπερδιπλασιασμού των δυνάμεων, την επαναφορά του πατριωτικού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Παράταξης κ.α. Επιχειρήσαμε ακόμη με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, όπως τις εκθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο.

Η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας. Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν. Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τι σκέφτομαι και τι αποφασίζω. Και επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του”.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE