29.8 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Ρεκόρ Τζίρου  και έκτακτες αυξημένες παροχές για εργαζόμενους και κοινωφελείς οργανισμούς

Ο φετινός τζίρος για την καπνοβιομηχανία Καρέλια, ήταν ο μεγαλύτερος στην ιστορία της εταιρείας  αναφέρεται σε ανακοίνωση της  επιχειρήσεις.

Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε έκτακτες οικονομικές παροχές άνω των 4 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους της, όπως επίσης σε κοινωφελείς φορείς και ιδρύματα

«θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη ο τζίρος,  αν οι παραδοσιακά κερδοφόροι όγκοι πώλησης στα σημεία ταξιδιωτικής λιανικής και Duty Free ανέρχονταν στα επίπεδα προηγούμενων ετών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής κος   Καρέλιας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται  ότι σημειώθηκε  «αύξηση του μεριδίου στην ελληνική αγορά, αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό αναφερόμενος ιδιαίτερα στις υψηλές επιδόσεις της εταιρείας στη Βουλγαρία, ενώ σημειώθηκε και ενίσχυση των ταμειακών διαθέσιμων της εταιρείας, τα οποία σήμερα ξεπερνούν τα 530 εκατ. ευρώ».

Ειδικότερα,  η χρονιά κλείνει με αύξηση 8.5% στις πωλήσεις της εταιρείας εκτός Ελλάδος στα τσιγάρα και 10,5% στον καπνό για στριφτό.

Οι προκλήσεις του 2022

Ο κ. Καρέλιας για τη νέα χρονιά εστιάζει  στην αβεβαιότητα που σχετίζεται με την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και άλλων πιθανών εξελίξεων της πανδημίας, με τον κίνδυνο νέων lockdowns, στις σημαντικότατες αυξήσεις στις τιμές αγοράς πρώτων και βοηθητικών υλών.  Μια τέτοια εξέλιξη θα πιέσουν την κερδοφορία της εταιρείας, όπως είπε, την πρωτοφανή αύξηση του ενεργειακού κόστους, τη συνεχή πίεση στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο κόστος μεταφοράς, τόσο στις εισαγωγές πρώτων υλών, όσο και στα έξοδα διάθεσης των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές, καθώς και στους περιορισμούς στον τρόπο επικοινωνίας τα προϊόντων της.

«Είναι σίγουρο ότι οι παραπάνω δυσκολίες, κάποιες εκ των οποίων τις συναντάμε για πρώτη φορά ή σε τέτοια ένταση, θα μας δοκιμάσουν και θα μας οδηγήσουν σε αποφάσεις τις οποίες σε άλλες περιπτώσεις δεν θα παίρναμε» τόνισε ο CEO.

Οι στόχοι για εφέτος είναι σύμφωνα με τον κ. Καρέλια, η συνέχιση της αυξητικής πορείας του μεριδίου της εταιρείας στην ελληνική αγορά αλλά και στις αγορές του εξωτερικού, περαιτέρω ενδυνάμωση του εμπορικού δικτύου και συνεχείς δράσεις κοινωνικής αρωγής και αλληλεγγύης.

Πάνω από 4 εκατ. ευρώ οι παροχές

Οι έκτακτες παροχές προς τους εργαζομένους περιλαμβάνουν:

Αυξήσεις μισθών

 • Όλοι οι εργαζόμενοι με μισθό πάνω από 2.501 ευρώ, θα πάρουν από 01.01.2022, στις μικτές μηνιαίες αποδοχές τους, αύξηση 4%.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι με μισθό από 2.500 ευρώ και κάτω, θα πάρουν από 01.01.2022 στις μικτές μηνιαίες αποδοχές τους αύξηση 100 ευρώ.

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις

 • Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα 300 ευρώ καθαρά.
 • Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ καθαρά .
 • Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2021, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά.
 • Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2021.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό πάνω από 2.500 ευρώ θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.200 ευρώ καθαρά.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό από 1700 μέχρι 2.499 ευρώ θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.650 ευρώ καθαρά.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό πάνω από 1.200 ευρώ μέχρι 1.699 ευρώ θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.900 ευρώ καθαρά.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από 1.200 ευρώ θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.150 ευρώ καθαρά.
 • Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ καθαρά.

Οικονομικές ενισχύσεις κοινωφελών φορέων

Όπως  κάθε χρόνο, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο με την οικονομική ενίσχυση των φορέων εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη την στήριξή μας. Ειδικά για φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό των 850.000 ευρώ τους εξής φορείς:

 • Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με το ποσόν των € 130.000 εκ των οποίων € 50.000 για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη μας.
 • Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το ποσόν των € 100.000
 • Τον «Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος» με το ποσόν των € 80.000
 • Το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή συνεισφορά του προς το παιδί, με το ποσόν των € 70.000, προκειμένου αυτά να διατεθούν για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων, όπως δημιουργία βιβλιοθήκης νηπίων αλλά και για την επιμόρφωση του ανθρωπίνου δυναμικού.
 • Το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των € 50.000Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των € 50.000
 • Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000
 • Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με το ποσόν των € 50.000
 • Τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η Κιβωτός του Κόσμου» με το ποσόν των € 70.000
 • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ποσόν των € 200.000

Έτσι, το συνολικό ποσό που δίδεται φέτος για αυξήσεις μισθών και έκτακτες οικονομικές παροχές προς τους εργαζομένους στην Εταιρεία, αλλά και για την ενίσχυση των κοινωφελών φορέων που αναφέρονται πιο πάνω, ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ.

 

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE