21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Κάμερες σε όλα τα γήπεδα από τις 7 Μαρτίου. Ταυτοπροσωπία από τις 9 Απριλίου και black list οπαδών. Όλα τα νέα μέτρα για την οπαδική βία

Πακέτο μέτρων για την πάταξη της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού ανακοινώθηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσαν πως θα μπαίνουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα για τους αγώνες της Super League 1

Τα κυριότερα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπουν κάμερες σε όλα τα γήπεδα από τις 7 Μαρτίου και ταυτοπροσωπία από τις 9 Απριλίου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ Βρούτσης ανακοινώνοντας ότι το γήπεδο θα κλείνει οριστικά, αν υπάρχει οποιαδήποτε παράβαση της νέας νομοθεσίας, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι “από τις 6 Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία και από τις 7 Μαρτίου, όποιο γήπεδο δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα μπορεί να έχει οπαδούς”.

Τι θα γίνει εάν πεταχτεί αντικείμενο όπως φωτοβολίδα στο γήπεδο

Στις 13 Φεβρουαρίου τα γήπεδα ανοίγουν για τον κόσμο και η μοναδική εμφανής αλλαγή δεν έχει να κάνει με τα γήπεδα, αλλά με το νέο πλαίσιο που θα διέπει τη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς στο κάδρο θα υπάρχει πλέον και η νέα ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας) η οποία θα έχει την αρμοδιότητα για να επιβάλλει ποινές σε όσες ομάδες δεν τηρούν όλα όσα προβλέπει ο νέος νόμος.

«Σε περίπτωση που οποιοδήποτε επικίδνυνο αντικείμενο πεταχτεί στο γήπεδο ή έχουμε είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο τότε η ΔΕΑΒ έχοντας τις εκθέσεις όλων των αρμοδίων θα επιβάλλει αυτόματα τις ποινές οι οποίες θα προβλέπονται και θα αναφέρονται ρητα», ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης αφού πρώτα είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο νόμος πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή και είχε την ευρεία πλειψηφία των ομάδων…

ο κ. Παπαστεργίου έκανε και μία άμεση εφαρμογή της διαδικασίας η οποία κυριολεκτικά ήταν θέμα μισού λεπτού, ενώ άφησε ανοικτό παραθυράκι για μια ειδική εξαίρεση που έχει να κάνει με ηλικιωμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση των smartphones… «Είμαστε κατά της οποιαδήποτε οριζόντιας εξαίρεσης, αλλά θα το δούμε το θέμα».

vroytsis_marinakis_papastergioy__3__2

Black list στα γήπεδα

Όπως είπε επίσης: «Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι δημιουργούμε μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα.

Στην περίπτωση μάλιστα που κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον «πετάει» έξω».

Οι δηλώσεις Βρούτση για την επιστροφή στα γήπεδα

“Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον. Υπάρχει η ΔΕΑΒ που επιβάλλει πλέον αυστηρές κυρώσεις. Εάν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική. Δεν επηρεάζουμε το πρωτάθλημα, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, αλλά είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια. Η ποινή είναι συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση και προβλέπεται στο νέο νόμο. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος, οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές.

Στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία κι από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες. Δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους για την τοποθέτηση καμερών.

Από εκεί και πέρα, στις 9 Απριλίου θα γίνει και η νέα μεγάλη αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία των ανθρώπων, για όσους πηγαίνουν στο γήπεδο και θα εξηγήσει τη διαδικασία ο κ. Παπαστεργίου”.

Για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν smartphone: “Είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει. Είμαστε αντίθετοι στο να δημιουργήσουμε οριζόντιες εξαιρέσεις, αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια θύρα σε κάθε γήπεδο για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία”.

Οι δηλώσεις του Παπαστεργίου για την επιστροφή στα γήπεδα

«Μέσω του gov.wallet το εισιτήριο των γηπέδων. Θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο ΕΜΕΠ (εθνικό μητρώο επικοινωνίας). Σε λίγη ώρα θα λειτουργεί και το emep.gr Θα αγοράσουνε το εισιτήριο, το περνάμε στο wallet Οταν θα πηγαίνουμε στο γήπεδο θα έχουμε το barcode και το Qrcode. Θα βάζουμε και εισιτήριο για το παιδί. Τα παιδιά πάνω από 15 ετών θα μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕΠ. Δημιουργείται μαύρη λίστα με τα ΑΦΜ όσων δεν δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Για τα διαρκείας τεχνικά μπορούμε να τα μεταβιβάζουμε σε τρίτο πρόσωπο. Θα το κλείσουμε τις επόμενες μέρες».

LIVE οι ανακοινώσεις για την οπαδική βία και το άνοιγμα των γηπέδων

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το “κλείσιμο” των γηπέδων στις 11 Νοεμβρίου 2023.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE