27.5 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Διαφημιστείτε εδώ

Η μεγάλη, άνευ όρων υποχώρηση Πατούλη. Γιατί φοβήθηκε το αντάρτικο. Το μεσημέρι, το χρίσμα στον “καλό στρατιώτη Νίκο Χαρδαλιά”

Χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, εκδιώχθηκε απο την  Περιφέρεια ο “δυνατός” παίκτης Γιώργος Πατούλης, για… ένα Ζειμπέκικο. Ποιός θα το πίστευε, πριν από λίγες μέρες , όταν ο Πατούλης προχωρούσε σε ηχηρές μεταγραφές στελεχών για την υποψηφιότητά του. Ηταν απολύτως σίγουρος…

Ο  Νίκος Χαρδαλιάς ένα πραγματικό αξιόλογο στέλχος,  συναντάται λίγο μετά τις 14:00 με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για να δοθεί και διά ζώσης το χρήσμα.

Με δήλωση συγνώμης ο κος Πατούλης αποδέχεται, την καρατόμηση, και υπόσχεται οτι θα στηρίξει τη επιλογή Μητσοτάκη….

Το περιβάλλον του δηλώνει εφθαρσώς οτι κανείς δεν μπροεί να αντιπαραταθεί αυτή την εποχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη,  μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζεται ως ο απόλυτος άρχων στην Νέα Δημοκρατία, και συνολικά στο πολιτικό σκηνικό. Ποιος είναι άρα ο Πατούλης που θα αντισταθεί  ;

Το βέβαιο είναι ότι το παιχνίδι… με τη γάτα του Γιώργου Πατούλη, με τον Κ. Μητσοτάκη, δεν εξαρτήθηκε από το Ζεϊμπέκικο, αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα… Ο Πατούλης εμφανίζεται για χρόνια να κάνει ζωή,  αναντίστοιχη με τα εισοδήματα ενός Περιφερειάρχη, και αυτό το δείχνει συνεχώς.  Είναι γνωστά τα χρυσά πόμαλο και κρεβάτια που παρουσίαζε με περηφάνεια η πρώην σύζυγος.

Το περιβάλλον Πατούλη

Όσον αφορά στους λόγους που ο νυν περιφερειάρχης δεν βγήκε στο “αντάρτικο”,  στελέχη του περιβάλλοντός του υπογραμμίζουν τα εξής:

  1. Θα έχανε πολλά περισσότερα από αυτά που θα κέρδιζε, καθώς δεν θα μπορούσε πλέον νά έχει  επαφή με τον πρωθυπουργό και με τον μηχανισμό της Ν.Δ.
  2. Θα ρίσκαρε ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής του.
  3. Θα κινδύνευε να έχει έναν πολύ “αδύναμο” συνδυασμό και να βρισκόταν αντιμέτωπος με ένα εκλογικό βατερλό

Το Μαξίμου πήρε το ρίσκο

Η προοπτική αντιπαράθεσης Χαρδαλιά-Πατούλη δεν έθελγε κανέναν, αλλά στο Μαξίμου προτίμησαν να το ρισκάρουν προκειμένου να σταλεί μήνυμα αποφασιστικότητας ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ο κίνδυνος να βρεθούν προ ενός σεναρίου πολυδιάσπασης δυνάμεων, ήταν υπαρκτός, αλλά ο κ. Πατούλης συνειδητοποίησε ότι αντίπαλος του δεν θα ήταν ο κ. Χαρδαλιάς, αλλά όλη η Ν.Δ. και έτσι έκανε πίσω.

Ελλείψει σοβαρών επιλογών, ο κ. Πατούλης έκανε «όπισθεν» προτάσσοντας τον παραταξιακό του σεβασμό. Στην επικοινωνία μάλιστα που είχε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη πριν εκδώσει τη δήλωση απόσυρσής του τόνισε ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι στην παράταξη».

Κινήσεις…αβρότητας

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να δώσει ένα μήνυμα καταλλαγής από τη Λέσβο, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν είχε κανέναν λόγο να «φορτίσει» περαιτέρω τα πράγματα, από τη στιγμή που είχε καταγράψει μια πολιτική νίκη στο εσωκομματικό μπρα ντε φερ με σχετικά αναίμακτο τρόπο.

«Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή, δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς, αλλά είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω», είπε, αναφερόμενος στις περιπτώσεις του κ. Πατούλη και του απερχόμενου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

Ο στόχος της Ν.Δ. στις περιφερειακές εκλογές

Ο στόχος της ΝΔ είναι πλέον ευδιάκριτος καθώς θέλει να βάζει “γαλάζιες” και τις 13 περιφέρειες της χώρας. Πηγές σχολιάζουν ότι η περίπτωση του Νίκου Χαρδαλιά είναι μια υποψηφιότητα νίκης: ο ίδιος είναι αναγνωρίσιμος, μαχητικός, εργατικός και ξεκάθαρα αυτοδιοικητικός ως πρώην δήμαρχος και περιφερειακός σύμβουλος, ενώ έχει ευρείες συμπάθειες εντός της ΝΔ, αλλά και πέραν αυτής. Ο κ. Χαρδαλιάς θα κληθεί τις επόμενες μέρες να φτιάξει συνδυασμό, ο οποίος θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μια περαιτέρω κίνηση με ενωτικό πρόσημο, μια κοινή προεκλογική εμφάνιση του με τον Γιώργο Πατούλη.

Διαφημιστείτε εδώ
Latest news
BUSINESS
LIFE STYLE